Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Οι Ξανθιώτες αγαπούν τον «Πλησίον τους»

Οι Ξανθιώτες αγαπούν τον «Πλησίον τους»

0

Ταπεινά και ανώνυμα προσφέρουν τον οβολόν τους, είτε σε χρήμα είτε σε είδη τούτες τις μέρες, στηρίζοντας τις δράσεις Αλληλεγγύης της Μητρόπολης και διαφόρων φορέων

 

300 δέματα μοίρασε η Μητρόπολη – 150 συμπολίτες μας στο Πασχαλιάτικο Τραπέζι της Αγάπης – 23 οικογένειες θα κάνουν Πάσχα από την Κατασκήνωση Αγάπης

 

Την κορυφαία φράση της διδασκαλίας του Χριστού που αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της Χριστιανικής θρησκείας: «Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν», εφαρμόζουν στην πράξη και φέτος οι Ξανθιώτες παρά τις οικονομικές δυσχέρειες. «Κάνουν το καλό και το ρίχνουν στον γιαλό», πολλοί συμπολίτες μας, έμποροι, επαγγελματίες αλλά και απλοί πολίτες.  Ταπεινά και ανώνυμα προσφέρουν τον οβολόν τους, είτε σε χρήμα είτε σε είδη τούτες τις μέρες, στηρίζοντας τις δράσεις Αλληλεγγύης της Μητρόπολης και διαφόρων φορέων και συλλόγων προς τους άπορους συμπολίτες μας. Πρόκειται για την κορυφαία πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

 

300 δέματα μοίρασε η Μητρόπολη – 150 συμπολίτες μας στο Πασχαλιάτικο Τραπέζι της Αγάπης

Και φέτος όπως και πέρσι, η Μητρόπολης Ξάνθης συγκέντρωσε και μοίρασε σε διάφορους συλλόγους, όπως των Τυφλών, των ΑΜΕΑ, των τριτέκνων, των πολυτέκνων, στην Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, 300 δέματα για να τα διαθέσουν στα μέλη τους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Ο αριθμός αντιστοιχεί στον αριθμό των μελών τους που καταγράφηκαν ως άποροι. Από την Μητρόπολη Ξάνθης εκφράζεται ικανοποίηση για την ανταπόκριση των Ξανθιωτών. «Δεν θα ήταν καμιά δράση Αλληλεγγύης δυνατή αν δεν υπήρχε συστράτευση όλης της κοινωνίας. Είναι έκφραση αγάπης προς τον πλησίον. Μια έννοια που απορρέει από τον Διδασκαλία του Χριστού μας», επισημαίνουν ιερωμένοι της Μητρόπολης Ξάνθης. Αξιόλογο φιλανθρωπικό έργο ασκούν και οι 15 ενορίες της Ξάνθης που μοιράζουν τρόφιμα και χρήματα κατά περίπτωση σε ενορίτες τους. Να σημειώσουμε πως το Πασχαλιάτικο Τραπέζι της Αγάπης θα μαζέψει και φέτος γύρω του 150 και πλέον συμπολίτες μας. Άλλωστε είναι ένα θεσμός που καθιέρωσε ο μητροπολίτης Ξάνθης στην αρχή της ποιμαντορίας του και λειτουργεί καθημερινά περίπου μια 20ετία παρέχοντας ένα ζεστό πιάτο φαγητό σε 150 και πλέον απόρους συμπολίτες μας τώρα, ενώ ξεκίνησε με 50 μερίδες, κι αυτό αποτελεί ένδειξη πόσο έχει αυξηθεί η ένδεια τα τελευταία χρόνια! Να σημειώσουμε πως δέματα με τρόφιμα μοιράζει κάθε χρόνο ο Ερυθρός Σταυρός όπως και η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

23 οικογένειες θα κάνουν Πάσχα από την Κατασκήνωση Αγάπης

Αξιόλογη δράση σ’ αυτό το τομέα επιδεικνύει και ο Πολιτιστικός σύλλογος « Κατασκηνωτές». Μάλιστα όπως ενημέρωσαν με σχετικό δελτίο την Μ. Τετάρτη ολοκληρώθηκε δράση παραδίδοντας με την βοήθεια του προσωπικού του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι τα πακέτα αγάπης σε είκοσι τρεις οικογένειες χαρίζοντας ταυτόχρονα πολλά παιδικά χαμόγελα σε ογδόντα τρία παιδιά. Να σημειώσουμε πως στην υλοποίηση της δράσης συνεισέφεραν το 2ο Σύστημα Προσκόπων Ξάνθης, ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Πυροσβεστών N. Ξάνθης, η τοπική διοίκηση Ξάνθης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (ΙΡΑ), το Βοήθεια στο Σπίτι (Δήμος Ξάνθης), το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Eurotaxi Ξάνθης και ο Αθλητικός Σύλλογος Ηρακλή Ζυγού καθώς επίσης και πολλοί επαγγελματίες της πόλης που πρόσφεραν τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, ρουχισμό, παιχνίδια, λαμπάδες, πασχαλινά αυγά και τσουρέκια. «Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ότι αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι παρότι τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας ο λαός της δεν έχει χάσει την ανθρωπιά του και την αλληλεγγύη του», αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μήνυμα κοινού αγώνα εκπέμπουν σωματεία και σύλλογοι με αφορμή την Πρωτομαγιά [ΦΩΤΟ]

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης στις 10:00 με ομιλίες, ανάγνωση το…