Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πασχαλιάτικες ευχές σε μια άδεια Δημοτική Αγορά

Πασχαλιάτικες ευχές σε μια άδεια Δημοτική Αγορά

0

Επίσκεψη Ζαγναφέρη: ««Ήρωες οι επαγγελματίες που μένουν» – Αναφορά και ευχές στους δύο στρατιωτικούς μας που βρίσκονται στις φυλακές της Αδριανούπολης

 

Άριστη ποιότητα και υγιεινή στα προϊόντα της Δημοτικής αγοράς όμως… σχεδόν μηδενική κίνηση

 

 

Το στίχο του νομπελίστα ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη: “για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή” δανείστηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζαγναφέρης για να καταδείξει τις δύσκολες μέρες που περνάνε οι επαγγελματίες της Δημοτικής Αγοράς αλλά και την αναγκαιότητα να καλυτερεύσει η υφιστάμενη κατάσταση. Τηρώντας το έθιμο που καθιέρωσε ως νομάρχης ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης, επισκέφτηκε την Δημοτική αγορά στις 11.30 το πρωί της Μ. Πέμπτης για χαιρετισμό και ευχές, συνοδευόμενος από τον Θεματικό Αντιπερφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Νίκο Ευφραιμίδη, τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Μιχάλη Αμοιρίδη, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ανδρέα Καμαριανάκη, τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Υγείας κ. Λάμπρο Τσούργιανη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Μηδενική κίνηση – Εικόνα ερήμωσης στην Δημοτική Αγορά Ξάνθης

Μ. Πέμπτη 12 το μεσημέρι και η Δημοτική αγορά είχε σχεδόν μηδενική κίνηση. Μετρημένοι στα δάχτυλα αυτοί που ψώνιζαν. Κατεβασμένα ρολά σε πάρα πολλά καταστήματα και απογοήτευση στα πρόσωπα των επαγγελματιών συνέθεταν μια εικόνα παρακμής και μαρασμού. Τα μαγαζιά που λειτουργούσαν γεμάτα από εμπορεύματα, οι τιμές μειωμένες σε σχέση με πέρσι όπως διαπίστωσαν τα κλιμάκια ελέγχου, ωστόσο έλειπαν οι καταναλωτές!

 

Ζαγναφέρης: «Ήρωες οι επαγγελματίες που μένουν» – Αναφορά και ευχές στους δύο στρατιωτικούς μας που βρίσκονται στις φυλακές της Αδριανούπολης

Σε δηλώσεις ο κ. Ζαγναφέρης τόνισε: «Σίγουρα είναι δύσκολες οι ημέρες που περνούμε και ειδικά για τους επαγγελματίες. Τα πράγματα ήταν αλλιώς τα προηγούμενα χρόνια αφού τα καταστήματα της Δημοτικής Αγοράς έσφυζαν από ζωή. Παρόλα αυτά, αυτοί που μένουν είναι ήρωες, είναι επαγγελματίες που βοηθούν τους καταναλωτές και τους δίνουν τα καλύτερα προϊόντα που υπάρχουν και είναι μια «όαση» παρηγοριάς τόσο για τον ξανθιώτη καταναλωτή, τις δύσκολες ημέρες… Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ», είπε ο κ. Ζαγναφέρης και απηύθυνε τις ευχές του κάνοντας αναφορά και τους δύο στρατιωτικούς μας στον Έβρο: « Με την ευκαιρία της Αναστάσεως του Κυρίου λοιπόν, ευχόμαστε και εγώ και οι συνεργάτες μου να δούμε καλύτερες ημέρες. Η Ανάσταση είναι Ανάσταση όλων μας, Ανάσταση της πατρίδας μας και φυσικά δεν παραλείπουμε να σκεφτόμαστε και τα δύο παιδιά μας, που εδώ και ένα μήνα είναι έγκλειστα στις φυλακές της Τουρκίας. Εύχομαι να σημάνει και για αυτούς η Ανάσταση, με την απελευθέρωσή τους. Να ευχηθώ σε όλους τους συμπολίτες μας, καλές γιορτές και σίγουρα με δύναμη και με εργασία θα έρθουν καλύτερες ημέρες».

Προβληματισμός για τον τρόπο λειτουργίας – Πρωταρχικός ο ρόλος του δημάρχου

Ερωτηθείς για τα κτηριακά προβλήματα που παρουσιάζει η Δημοτική αγορά ο κ. Ζαγναφέρης ανέφερε: «Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που έγιναν εργασίες αποκατάστασης στο συγκεκριμένο κτίριο. Από τότε οι συνθήκες της αγοράς άλλαξαν, οι συνήθειες του κόσμου άλλαξαν και σιγά σιγά όπως βλέπετε ο κόσμος άρχισε να μην έρχεται στα καταστήματα αυτά. Το αίτημα υπάρχει, αλλά από όσο γνωρίζω υπάρχει και το θέμα της αλλαγής χρήσης. Θέλει η αγορά να λειτουργήσει με τα υφιστάμενα καταστήματα, ή θέλει να πάμε όπως έχει ειπωθεί σε νέες χρήσεις και σε νέο τρόπο λειτουργίας; Φυσικά τον πρώτο λόγο τον έχουν οι καταστηματάρχες – ήρωες και από εκεί και πέρα, όπου μπορούμε εμείς ως περιφέρεια θα βοηθήσουμε. Ωστόσο πρωταρχικό ρόλο σε αυτό το θέμα, διαδραματίζει ο δήμαρχος».

Άριστη ποιότητα και υγιεινή στα προϊόντα της Δημοτικής αγοράς

Αυτό βεβαίωσαν οι κ. Καμαριανάκης και Τσούργιανης: «έλεγχοι ποιότητας γίνονται σε ετήσια βάση και σε επίπεδο καταστημάτων λιανικής και χονδρεμπορίου, σε προϊόντα φυτικής και ζωικής προελεύσεως, απλώς την περίοδο που έχουμε αυξημένη κατανάλωση, έχουμε και πιο εντατικοποιημένους ελέγχους. Μπορούμε να πούμε πως είναι σε πάρα πολύ καλή ποιότητα τα προϊόντα στην ελληνική αγορά και συνιστούμε στους καταναλωτές να προτιμούν προϊόντα ελληνικής προελεύσεως και εποχής, .φρούτα και λαχανικά εποχής», σημείωσε ο κ. Καμαριανάκης και ο κ. Τσούργιανης συμπλήρωσε: « Από υγειονομικής άποψης, τα καταστήματα είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και δεν έχουμε εντοπίσει προβλήματα».

Μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας από τον κ. Ευφραιμίδη

Ευχές και μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας από τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και αναφορά επίσης στου δύο στρατιωτικούς μας: «Από την μεριά μου θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας προς όλους μας και να ευχηθώ το μήνυμα της Ανάστασης να φέρει σε όλους μας την ευημερία που χρειαζόμαστε και να πάει ο τόπος μας μπροστά. Επίσης θα ήθελα να ευχηθώ και για τους δύο στρατιωτικούς μας, που δεν θα είναι στα σπίτια τους και δεν θα είναι το Πάσχα στην πατρίδα μας, να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατόν στις οικογένειές τους. Καλή Ανάσταση σε όλους, με υγεία».

Αμοιρίδης: «Με δουλειά και πίστη στο στόχο θα έρθει και η ανάκαμψη όλου του τόπου»

Την πεποίθηση του ότι με «με δουλειά και πίστη στον στόχο θα έρθει η ανάκαμψη του τόπου μας εξέφρασε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μ. Αμοιρίδης, αναγνωρίζοντας ωστόσο την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην αγορά: «Συνοδεύσαμε τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, τον κ. Ζαγναφέρη στην καθιερωμένη επίσκεψη που γίνεται στην κλειστή Δημοτική Αγορά. Μια επίσκεψη που θέλει να δείξει το ενδιαφέρον που διαχρονικά έχει η περιφερειακή διοίκηση του νομού μας για την τοπική αγορά, για την οικονομία αλλά και για τους καταναλωτές. Το κλίμα που συναντάμε δεν είναι δυστυχώς το κλίμα των προηγούμενων δεκαετιών, αλλά ελπίζουμε και στο πνεύμα αυτό της Μεγάλης Εβδομάδας και με την προσμονή της Αναστάσεως ότι με δουλειά και πίστη στο στόχο θα έρθει και η ανάκαμψη όλου του τόπου. Θα ήθελα να ευχηθώ καλές δουλειές σε όλους τους επαγγελματίες και καλή Ανάσταση σε όλους τους πολίτες της περιοχής μας».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …