Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κόντρα υπουργείου Παιδείας-ΝΔ για τη δεύτερη αποχή Καραμπίνη

Κόντρα υπουργείου Παιδείας-ΝΔ για τη δεύτερη αποχή Καραμπίνη

0
dpth

Το υπουργείο δηλώνει ότι έχει αναλάβει να προστατεύσει το κύρος του πανεπιστημίου

Σύγχυση με την απόφαση νέας αργίας του Καραμπίνη. Ανακοινώθηκε, αλλά δεν έχει αναρτηθεί ακόμη σχετική απόφαση στη Διαύγεια

Κόντρα ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας και τη Νέα Δημοκρατία έχει ξεσπάσει σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ που δέχθηκε την αίτηση ακύρωσης του Αθανάσιου Καραμπίνη, κατά την απόφασης του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου που τον έθετε σε καθεστώς αποχής από τα καθήκοντά του.

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας κυρία Νίκη Κεραμέως, με αφορμή Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Για άλλη μία φορά, το Συμβούλιο της Επικράτειας ακυρώνει πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας. Η Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι οφείλει να σέβεται το Σύνταγμα και τους νόμους και το Υπουργείο Παιδείας να συμμορφωθεί άμεσα με την Απόφαση του ΣτΕ».

Στη δήλωση αυτή το υπουργείο απάντησε: «δυστυχώς η κ. Κεραμέως θα πρέπει να ξαναδιαβάσει την απόφαση του ΣτΕ για το συγκεκριμένο θέμα και να είναι πιο προσεκτική όταν εκφράζει την υποστήριξή της στον πρώην Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Ο κ. Καραμπίνης έχει παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, κάτι που είναι εξαιρετικά σοβαρό και η παραπομπή του είναι αποτέλεσμα του πορίσματος καταπέλτη του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης όπου αναφέρονται αξιόποινες πράξεις – που καταρρακώνουν το ακαδημαϊκό ήθος – του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Το Υπουργείο, λοιπόν, διαφυλάσσει τη νομιμότητα και σέβεται τις αποφάσεις του ΣτΕ, τις οποίες και εφαρμόζει. Η κ. Κεραμέως θα πρέπει να ξαναδιαβάσει προσεκτικά την απόφαση του ΣτΕ, και με τις αδιαμφισβήτητες νομικές της γνώσεις θα κατανοήσει το σύνολο των ενεργειών που είναι υποχρεωμένο να κάνει το Υπουργείο. Και κάτι ακόμη: κάποιοι, δηλαδή το Υπουργείο Παιδείας, θα πρέπει να προστατέψουν το κύρος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου».

Στην πράξη πάντως, επικρατεί σύγχυση σχετικά με το ποιος… πρυτανεύει αυτή τη στιγμή στο ΔΠΘ, αφού ναι μεν έχει ανακοινώσει επίσημα το υπουργείο ότι θέτει εκ νέου σε αποχή από τα καθήκοντα του πρύτανη τον Αθανάσιο Καραμπίνη, αλλά δεν έχει αναρτηθεί σχετική απόφαση στη Διαύγεια, ούτε έχει υπάρξει ενημέρωση αναφορικά με την επιχειρηματολογία στην οποία το υπουργείο τεκμηριώνει τη νέα του απόφαση.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» πάντως, το ΣτΕ δέχθηκε την αίτηση ακύρωσης λόγω μη ύπαρξης επαρκούς αιτιολόγησης από την πλευρά του υπουργείου, και άρα το τελευταίο ανέλαβε να διασφαλίσει πληρέστερη τεκμηρίωση. Σημειώνει δε, ότι καθήκοντα πρύτανη εξακολουθεί να εκτελεί ο Σταύρος Τουλουπίδης, αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μήνυμα κοινού αγώνα εκπέμπουν σωματεία και σύλλογοι με αφορμή την Πρωτομαγιά [ΦΩΤΟ]

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης στις 10:00 με ομιλίες, ανάγνωση το…