Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Βαριά ποινή στον Απόστολο Αγκόρτζα

Βαριά ποινή στον Απόστολο Αγκόρτζα

0
Agortsas

Το αποτέλεσμα της επιχειρηματικής διαμάχης με Φανουράκη-Σταυράκαρα ήταν η καταδίκη του σε 40 μήνες φυλάκιση από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης

 Μία καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Απόστολου Αγκόρτζα ήταν το αποτέλεσμα της επιχειρηματικής διαμάχης που ξέσπασε ανάμεσα στον ίδιο και τους Φανουράκη-Σταυρακάρα, με σημείο εκκίνησης την περιβόητη εξέδρα του Κυβερνείου.

Ο Απόστολος Αγκόρτζας δικάστηκε χθες ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ξάνθης για απάτη, καθώς και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, παροχή νερού που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση ακατάλληλου για τη δημόσια υγεία και ψευδή υπεύθυνη δήλωση, μετά από μήνυση που κατέθεσαν οι επιχειρηματίες του Κυβερνείου σε βάρος του. Για τη μία από τις δύο υποθέσεις συγκατηγορούμενοί του ήταν ο συνέταιρός του και ένας μηχανικός, από τους οποίους ο πρώτος καταδικάστηκε σε 9 μήνες φυλάκιση και ο δεύτερος αθωώθηκε. Ο Απόστολος Αγκόρτζας, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 40 μηνών κατά συγχώνευση, μετά την απόφαση άσκησε έφεση και η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Κύριο σημείο της ακροαματικής διαδικασίας αποτέλεσε ο καθορισμός του κατά πόσο το ξενοδοχείο που διατηρεί ανήκει στα διοικητικά όρια του νομού Ξάνθης ή Μύκης και κατά πόσο απέφυγε να αποδώσει αντιστοίχως τα δημοτικά τέλη. Συνήγορος υπεράσπισης του κ. Αρκόρτζα ήταν ο Κώστας Γκρόζος από την Καβάλα και ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο Χρήστος Μούρκας. Το δικαστήριο, παρά τα επιχειρήματα της πλευράς του κατηγορουμένου, μέσα από καταθέσεις υπηρεσιακών και έγγραφα δέχθηκε ότι το ακίνητο ανήκει στο δήμο Ξάνθης και του επέβαλε την ποινή.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τροχαίο με διακινητή στο Σέλερο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι ατόμων

Το όχημα ήταν δηλωμένο για κλοπή σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης Συνελήφθη το μεση…