Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μικρής έκτασης πυρκαγιές σε Άβδηρα και περιαστικό Δάσος

Μικρής έκτασης πυρκαγιές σε Άβδηρα και περιαστικό Δάσος

0
pyrkagia avdira1

Αντιμετωπίστηκαν άμεσα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης

Δύο μικρής έκτασης πυρκαγιές ξέσπασαν τις προηγούμενες ημέρες κοντά στις μαθητικές κατασκηνώσεις Αβδήρων και στο περιαστικό δάσος της Ξάνθης, τις οποίες αντιμετώπισε άμεσα και αποτελεσματικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, αποτρέποντας την επέκτασή τους παρά τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Αυγούστου το μεσημέρι για πυρκαγιά στο περιαστικό Δάσος Ξάνθης και πιο συγκεκριμένα στο 2ο χλμ Ε.Ο. Ξάνθης – Σταυρούπολης και έσπευσε άμεσα με έξι (6) Πυροσβεστικά οχήματα με δεκαπέντε άνδρες, οι οποίοι έθεσαν γρήγορα την πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο. Την κατάσβεση διηύθυνε ο Διοικητής της Π.Υ. Ξάνθης Ρούτσιας Γεώργιος. Στον τόπο του συμβάντος παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ξάνθης και οι υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας του Δ. Ξάνθης και της Π.Ε. Ξάνθης. Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς δεν προσδιορίστηκαν.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ξέσπασε και η δεύτερη πυρκαγιά, το μεσημέρι της Τετάρτης 16 Αυγούστου στην περιοχή των Αρχαίων Αβδήρων σε τρία σημεία, κοντά στις μαθητικές κατασκηνώσεις, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης. Οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή συνέβαλαν στο να εξαπλωθεί γρήγορα η πυρκαγιά, όμως η άμεση κινητοποίηση της Π.Υ. Ξάνθης, περιόρισε τη φωτιά. Για την κατάσβεση χρησιμοποιήθηκαν και εναέρια μέσα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης στο άρθρο «Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη» που δημοσιεύτηκε την 24η Απρίλη 2024 στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Γράφει ο Νάσος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλ…