Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Κόντρα Τσιτιρίδη-Τσολακίδη για τη γεωθερμική επένδυση

Κόντρα Τσιτιρίδη-Τσολακίδη για τη γεωθερμική επένδυση

0
dimotiko avdiron16

Ικανοποίηση από Τσολακίδη για τη δρομολόγηση της επένδυσης της «ΑΓΡΙΤΕΞ»

Υπενθυμίζει ότι ο νυν δήμαρχος το 2012 είχε μειοψηφήσει στην παραχώρηση της έκτασης για την εγκατάσταση της θερμοκηπιακής μονάδας

Τη χαρά και την ικανοποίησή του για τη δρομολόγηση της γεωθερμικής επένδυσης της «ΑΓΡΙΤΕΞ» στην περιοχή Ποταμιάς, που πληροφορήθηκε από τα τοπικά ΜΜΕ, εκφράζει με ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Αβδήρων και πρώην δήμαρχος Βασίλης Τσολακίδης, Ο ίδιος σημειώνει ότι: «αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι :

1.Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2012 για την παραχώρηση έκτασης στον επενδυτή , στην οποία πρέπει να σημειώσουμε με κεφαλαία γράμματα ότι μειοψήφησε ο κ. Τσιτιρίδης Γεώργιος με προσχηματική δικαιολογία και

2.Η ημερίδα που διοργανώθηκε τότε από το Δήμο για την χρήση της γεωθερμίας έβαλαν τα θεμέλια για μια επένδυση που πιστεύουμε ότι θα ανοίξει το δρόμο για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου της Ν. Κεσσάνης. Θέλω ακόμη να επισημάνω ότι υπάρχει διαθέσιμο γεωθερμικό ρευστό το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλες παρόμοιες επενδύσεις , τις οποίες έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε».

Ο κ. Τσολακίδης τονίζει: «η παράταξή μας πιστή στο δόγμα της ανάπτυξης θα σταθεί αταλάντευτη και θα στηρίξει πρωτοβουλίες , που μπορεί να προέρχονται είτε από δημόσιους είτε από ιδιωτικούς φορείς».

Όπως αναγράφεται στη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων της 26ης Μαρτίου 2012 με θέμα την παραχώρηση δύο κοινόχρηστων τεμαχίων του αγροκτήματος Ποταμιάς του Δήμου μας και συγκεκριμένα: α) το αριθ. 611 (ΣΔ 1983) έκτασης 166.708,11 τ.μ. και β) το αριθ. 462 (ΣΔ 1959) έκτασης 9.890 τ.μ. με σκοπό την εγκατάσταση της σύγχρονης θερμοκηπιακής μονάδας, ο κ. Τσιτιρίδης ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης είχε μειοψηφήσει, μη συναινώντας στην παραχώρηση του συνόλου της έκτασης, θεωρώντας την πολύ μεγάλη.

Απαντά ο δήμαρχος στον Τσολακίδη για τη γεωθερμική επένδυση

«Η σημερινή διοίκηση προχώρησε την επένδυση. Εικονική-θεωρητική ανάπτυξη οραματίζεται ο κ. Τσολακίδης»

Άμεσα απάντησε ο δήμαρχος Αβδήρων στις κατηγορίες του Βασίλη Τσολακίδη σχετικά με τη στάση του πρώτου αναφορικά με τη γεωθερμική επένδυση στη Ν. Κεσσάνη το 2012. Ο Γιώργος Τσιτιρίδης στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι η απόφαση του 2012 παρείχε μόνο συναίνεση για την παραχώρηση κοινόχρηστης έκτασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην εταιρία του κ. Ευθυμιάδη και όχι των 15.000 τ.μ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ έκτασης, βασική προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί η επένδυση. Όπως, σημειώνει: «η σημερινή διοίκηση είναι αυτή η οποία προχώρησε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες και συγκεκριμένα με την υπ’ αριθμ. 10/2015 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ακίνητης Περιουσίας και Εκμετάλλευσης κοινόχρηστων χώρων Δήμου Αβδήρων (Δ.Ε.Α.ΠΕ.ΧΩ.), μετά από αίτημα της εταιρίας ΑΓΚΡΙΤΕΞ Ενεργειακή Α.Ε. αποφάσισε να παρέχει την σύμφωνη γνώμη για την εκμίσθωση της Δημοτικής έκτασης των 15.000τ.μ. του αγροκτήματος Ποταμιάς του Δήμου μας».

Ο κ. Τσιτιρίδης συνεχίζει ωστόσο την κριτική του επισημαίνοντας: «σχετικά με την αναφορά του κ. Τσολακίδη ότι η παράταξη του είναι υπέρμαχη της ανάπτυξης του Δήμου μας και στηρίζει σχετικές πρωτοβουλίες θα του υπενθυμίσουμε ότι τα 3,5 χρόνια της θητείας του ως Δήμαρχος κατάφερε:

-Να μην έχει ολοκληρώσει την αναγνώριση του φυσικού πόρου «νερό πηγής Ποταμιάς» του Δήμου Αβδήρων ως Ιαματικού και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων των λουτρών.

-Να μην έχει λειτουργήσει το κάμπινγκ του Μυρωδάτου.

-Να μην έχει λειτουργήσει το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου Αβδήρων.

-Να μην έχει πραγματοποιηθεί καμία επένδυση στο γεωθερμικό πεδίο της Ν. Κεσσάνης.

-Να μην έχει προχωρήσει καμία επένδυση στην παραλιακή ζώνη του Δήμου από Έλληνες και ξένους ιδιώτες

-Να μην έχει εγκριθεί το Τοπικό Ρυμοτομικό για να προχωρήσει η κατασκευή του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.).

Αντίθετα η σημερινή Δημοτική Αρχή κατάφερε να προχωρήσει αρκετά και να ολοκληρώσει μέρος των ανωτέρω, έστω και με αργούς ρυθμούς, επιλύοντας χρόνια ζητήματα, τα οποία σε συνδυασμό με την προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμος Αβδήρων με το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης » Προτάσεις και δράσεις βιώσιμης οικοτουριστικής ανάπτυξης και πολιτιστικής ανάδειξης της περιοχής του Δήμου Αβδήρων από την επιστημονική ομάδα της Έδρας UNESCO Con-E-Ect », θα οδηγήσει τον τόπο σε τροχιά πραγματικής ανάπτυξης και όχι εικονικής – θεωρητικής όπως οραματίζεται ο κ. Τσολακίδης.

Έτσι αντιλαμβάνεται και προχωράει την Ανάπτυξη της περιοχής η νέα Δημοτική Αρχή κ. Τσολακίδη, ώστε να υλοποιήσει μέχρι το τέλος της θητείας της όλα τα παραπάνω που εσείς δεν καταφέρατε να ολοκληρώσετε».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Αλέξανδρος Κοντός άμισθος ειδικός σύμβουλος του περιφερειάρχη ΑΜΘ

Θα λειτουργήσει επικουρικά σε θέματα αγροτικής οικονομίας και ανάπτυξης Σύμφωνα με απόφαση…