Σχόλια 01/03/17

0
paris
Στρώνει η διανομή της Εφημερίδας
Εδώ και λίγες ημέρες ορισμένος αριθμός συνδρομητών διαπίστωσαν την καθημερινή διανομή της Εφημερίδας. Σιγά- σιγά και σταδιακά για ν’ αποφευχθούν λάθη και παραλείψεις, η διανομή θα ολοκληρωθεί για όλους τους συνδρομητές της πόλης και θα επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση.
Με την ευκαιρία ευχαριστούμε θερμά για την πολλή μεγάλη κατανόηση που έδειξαν και συνεχίζουν να δείχνουν οι συνδρομητές μας. Μας συγκίνησε ιδιαίτερα αυτή τους η στάση και υπομονή. Τους τα χρωστάμε και σύντομα θα τους ανταμείψουμε με κάτι ιδιαίτερο.
Δυστυχώς κάποια πράγματα για να μπουν στην κανονικότητα απαιτούν χρόνο.
Γ.Δ.


Κι άλλο ευχάριστο
Δεν είναι όμως μία η καλή είδηση από την Εφημερίδα. Η οικογένειά μας υποδέχτηκε κοντά της μετά από απουσία 2 μηνών και, την αγαπητή Ελένη Ζούρπογλου. Η οποία υποχρεώθηκε στην απουσία της αυτή λόγω ατυχήματος στο πόδι. Η ταλαιπωρία η μεγάλη τελείωσε και ήδη βρίσκεται ανάμεσά μας, συμπληρώνοντας το ομολογουμένως μεγάλο κενό. Τέλος καλό όμως και η οικογένεια του ΕΜΠΡΟΣ συνεχίζει την σαραντάχρονη πορεία της. Μια πορεία με ευχάριστα και μη γεγονότα όπως η ίδια η ζωή.
Γ.Δ.


Παρατράγουδα
Το ότι κάποιοι συμπολίτες μας, επαγγελματίες, προσπαθούν να κερδοσκοπήσουν χωρίς να προσφέρουν τις υπηρεσίες που οφείλουν στους επισκέπτες που μας τιμούν τις ημέρες αυτές, είναι κάτι γνωστό και επαναλαμβανόμενο κάθε χρόνο, ωστόσο εμείς οφείλουμε να στιγματίζουμε αυτές τις συμπεριφορές όταν τις πληροφορούμαστε.
Και συγκεκριμένα αναφερόμαστε σε οδηγούς ταξί, σε κάποιους λίγους «έξυπνους», που ενώ κλήθηκαν να μεταφέρουν πελάτες σε κάποιο σημείο της πόλης, επικαλούμενοι ότι οι δρόμοι είναι κλειστοί, άφηναν τον κόσμο όπου τους βόλευε αυτούς, παρόλο που υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές για να αποφύγουν το κέντρο και να φτάσουν στον προορισμό τους. Αυτοί οι λίγοι κακοί επαγγελματίες δυστυχώς αμαυρώνουν κάθε χρόνο την εικόνα της πόλης και τη ζεστή φιλοξενία που πρέπει να προσφέρει σε όλους τους επισκέπτες που έρχονται με καλή διάθεση για να διασκεδάσουν. Οι συνάδελφοί τους θα πρέπει κάποτε να αναλάβουν να τους συνετίσουν…


Ο κ. Λύρατζης και τα «καρφιά» του Δημάρχου
Εντυπωσιακές αλλαγές ετοιμάζει ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος στο διοικητικό σχήμα για το δεύτερο μέρος της θητείας του. Ο σχεδιασμός είναι να γίνουν αλλαγές και να μπουν κάποια νέα πρόσωπα, άλλα θα παραμείνουν αλλάζοντας όμως αντικείμενο οι παλαιοί και δοκιμασμένοι που θεωρούνται οι έμπιστοι του δημάρχου όπως ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Ο Πασχάλης Λύρατζης – σύμφωνα με πληροφορίες – θα φύγει από το Κέντρο Πολιτισμού και την θέση του πιθανότατα να πάρει ο Γιάννης Δρεμσίζης. Επίσης θα αξιοποιηθεί η κα Παρτσαλίδου και η Αλεξία Γκριτζίκη. Ο δήμαρχος δεν ανοίγει τα χαρτιά του ωστόσο για τον κ. Λύρατζη το έριξε το «καρφάκι» του με αφορμή τις πρόσφατες κόντρες με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ. Είπε δηλαδή με μπόλικη δόση ειρωνείας, ότι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τόσο πολύ τον Λύρατζη στο Κέντρο θα του κάνει το χατίρι και δεν θα τον αλλάξει…
Κοντός ψαλμός Αλληλούια (και μεταφορικά και κυριολεκτικά!).
Μ.Ξ.


Διασταύρωση των οδών Δημοκρίτου και Λευκίππου. Σήμερα το ξενοδοχείο ΠΑΡΙΣ

(Αρχείο Κ. Μαυρομάτη)
 


Ψαχτείτε!…

100-draxmesΑγαπητοί αναγνώστες, ψαχτείτε καλά. Σε συρτάρια, σε χώρους με χρήματα, σε σεντούκια. Ψάξτε για να βρείτε το γνωστό κέρμα των εκατό δραχμών. Γιατί αν βρείτε (μακάρι να έχετε πολλά), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η τιμή αυτού του συγκεκριμένου νομίσματος κυμαίνεται από 50 ευρώ έως 5000 ευρώ (!!) αν πρόκειται για το κέρμα που φέρει την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και το αστέρι της Βεργίνας.
Το κέρμα αυτό κυκλοφορούσε πριν από την κυκλοφορία του ευρώ. Λοιπόν, ξεκινήστε το ψάξιμο και καλή τύχη.
Γ.Δ.


Ήταν μια επιτυχημένη διοργάνωση
Ως μια επιτυχημένη διοργάνωση περνά στην ιστορία και η 52η χρονιά του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού του 2017. Η επιτυχία του συνίσταται στην μεγάλη προέλευση του κόσμου παρά το γεγονός ότι δεν έχουν εκλείψει οι οικονομικοί παράγοντες που δρουν ανασταλτικά. Αυτό δείχνει ότι το Ξανθιώτικο Καρναβάλι έχει παγιωθεί στην συνείδηση του κόσμου, έχει αποκτήσει φήμη και έχει ταυτιστεί με το κέφι, την χαρά, την ζωντάνια και το μπρίο σε αντίθεση με το Πατρινό που έχει άλλα χαρακτηριστικά. Επίσης καταδείχτηκε πως αποκτά «φτερά» ως θεσμός και στα Βαλκάνια με την μεγάλη προσέλευση Βουλγάρων και Ρουμάνων αλλά και πολύ περισσότερων Τούρκων και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία καθόσον δεν συμπεριλαμβάνεται σε γιορτές αποδεκτές από το Ισλάμ.
Είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που έχουμε και πρέπει να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού και όπως πολύ σωστά είπε ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού κ. Λύρατζης θα πρέπει να εξασφαλίσουμε περισσότερες υποδομές γιατί πλέον το Καρναβάλι μας παίρνει άλλες διαστάσεις.
Μ.Ξ.


Οι «παραφωνίες» του καρναβαλιού
Οι μόνες «παραφωνίες» θα έλεγα, πως ήταν το χουνέρι της Ετ3 να διακόψει ξαφνικά την αναμετάδοση για να μεταδώσει το ματς του Άρη αφήνοντας σύξυλους όλους όσους επέλεξαν να δουν το καρναβάλι της Ξάνθης από τις οθόνες τους. Επίσης η παρουσία της Βασίλισσας δεν ήταν και πολύ θεαματική. Η κα Βάγια Χρύσα Ζερβού ήταν όμορφη μεν αλλά πολύ παγωμένη. Περιορίστηκε σ’ ένα κρύο αμήχανο χαιρετισμό χωρίς ένα λίκνισμα μιας και το σήκωνε η ατμόσφαιρα. Αυτό το θέμα της Βασίλισσας να το εξετάσουν στο Κέντρο και να θέσουν και κάποια άλλα κριτήρια. Δεν μπορεί να στοιχίζει 2.500 ευρώ ένας κρύος αδέξιος χαιρετισμός μιας κοπέλας που απλά και μόνο πήρε έναν τίτλο ομορφιάς.
Μ.Ξ.


Μίσος ταξικό ή τοξικό;
Σε πολλούς τοίχους βλέπουμε συνθήματα για ‘’μίσος ταξικό’’. Των κάτω προς τους πάνω συνήθως. Οι καταπιεσμένοι φτωχοί που τους εκμεταλλεύονται οι πλούσιοι και ζητούν δικαιοσύνη. Σε κάποια σημεία σωστή η αντίδραση, αλλά το μίσος δεν μπορεί να εγγυηθεί υγιείς αντιδράσεις επ’ ουδενί. Κάτι παρόμοιο φάνηκε και στην περίπτωση του τροχαίου δυστυχήματος στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας. Οι εικόνες, που με ευκολία κυκλοφορούν πλέον, κόβουν την ανάσα. Τέσσερις άνθρωποι χάθηκαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Άδικος και τραγικός θάνατος, τα ερωτηματικά και οι απορίες που μπορούν να ταλανίζουν τους εμπλεκόμενους συγγενείς για μια ζωή πολλά. Η τραγωδία προφανώς θα είχε άλλη εξέλιξη στις ειδήσεις αλλά και στις συζητήσεις αν στο τιμόνι της Πόρσε δεν βρισκόταν ο γιος του ιδιοκτήτη πασίγνωστης εταιρίας παιχνιδιών. Αυτό συνετέλεσε ώστε να ξεσηκωθούν κύματα οργής, κατάρες όχι μόνο για τον νεκρό αλλά και την οικογένειά του, οι γνωστοί Έλληνες δικαστές και πραγματογνώμονες του καφενείου μίλησαν ακόμη και για μποϊκοτάζ των προϊόντων της εταιρείας, ενώ αμέσως ανήχθη σε ταξικό γεγονός με το κακομαθημένο πλουσιόπαιδο. Οι μονίμως κακοί πλούσιοι και οι καλοί και χτυπημένοι από την μοίρα φτωχοί σε υπεραπλουστευμένες αναλύσεις, με το μίσος και την χολή να χύνονται με τόση ευκολία, χωρίς επαρκή στοιχεία για το τι ακριβώς συνέβη. Και αυτό που συνέβη είναι δυστυχώς ένα από αυτά που συμβαίνουν χρόνια τώρα στους ελληνικούς δρόμους και κατέχουμε μια από τις πρώτες θέσεις σε τροχαία πανευρωπαϊκά.
Χ.Δ.


Ήρθες πάλι τρελό Καρναβάλι
Ήρθε και έφυγε και το φετινό Ξανθιώτικο Καρναβάλι αφήνοντας αναμνήσεις, εικόνες και χρώματα. Μαζί με τα χρώματα και κάποια χρήματα στην τοπική αγορά, ιδιαιτέρως καλοδεχούμενα στην δύσκολη εποχή που διανύουμε. Οι κρίσεις ποικίλλουν, όπως και οι εκτιμήσεις, με τα δεδομένα να μην είναι πάντα μετρήσιμα. Η εικόνα που είχαν όσοι περπάτησαν, μετά βίας βέβαια, τους δρόμους και τα στενά της πόλης το διήμερο μπορεί να είναι ωραία για τους νεώτερους, με όλη την φασαρία, λιγότερο ελκυστικοί στους μεγαλύτερους. Τα σκουπίδια και πάλι πολλά, ο θόρυβος, το ποτό και το μεθύσι, αλλά είναι και αυτά μέσα στο πρόγραμμα. Με κάποιο τρόπο πάντως θα πρέπει να διασφαλίσουμε το Καρναβάλι ώστε να μην μετατραπεί σε σύναξη μεθυσμένων, αλλά σε μια γιορτή χαράς, όπως είναι χρόνια τώρα. Και του χρόνου!
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Η Μαρία Ευθυμίου κι εμείς Λίγα λόγια οφείλω να παραθέσω για την εκδήλωση στο δημοτικό αμφι…