Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο «Δυνατά» στο κυνήγι της 5άδας παραμένει η Ξάνθη

«Δυνατά» στο κυνήγι της 5άδας παραμένει η Ξάνθη

0
panigiria xanthi pao

Με τη νίκη (1-0) επί του Παναθηναϊκού «έβγαλε» το δύσκολο πρόγραμμα και απομένουν οκτώ αγώνες με ισοδύναμους αντιπάλους

Προηγείται ο επαναληπτικός κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ την Πέμπτη (02/03-17:15) στην Τούμπα

Δυνατά ξαναμπήκε η ομάδα της Ξάνθης στο «κυνήγι» της διεκδίκησης ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου, μιας και με τη σαββατιάτικη νίκη επί του Παναθηναϊκού παρέμεινε στην 5άδα (σε ισοβαθμία με την ΑΕΚ) κι ενώ «έβγαλε» ένα σερί αγώνων με αντιπάλους τις λεγόμενες ¨μεγάλες¨ ομάδες του πρωταθλήματος, με την ξανθιώτικη ομάδα να έχει μπροστά της ως το τέλος οκτώ παιχνίδια με αντιπάλους «στα μέτρα της».

Η Ξάνθη επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από 5 αγωνιστικές, κερδίζοντας για δεύτερη φορά φέτος στο πρωτάθλημα τον Παναθηναϊκό. Η ξανθιώτικη ομάδα το βράδυ του Σαββάτου και στα πλαίσια της 22ης αγωνιστικής της Super League με σκόρερ τον Θοδωρή Βασιλακάκη που σημείωσε ένα φοβερό γκολ (67’) με σουτ έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 1-0 με το οποίο πήρε τους βαθμούς της νίκης. Η Ξάνθη χωρίς να υπερτερεί έφτασε στη νίκη με το «τριφύλλι» έχοντας σε καλή μέρα και τον Ζίβκοβιτς που απέκρουσε αρκετά σουτ των φιλοξενούμενων, όπως αυτό του Κλωναρίδη στο 45’ και του Μολέδο στο 90’.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Συλλά, Φλίσκας, Λισγάρας, Ντε Λούκας, Καμαρά, Λουσέρο (56’ Λάζιτς), Σολτάνι (80’ Τριάδης), Βασιλακάκης (82’ Μεχία), Γιουνές.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος Οδ., Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Κουλιμπαλί, Ζέκα, Κουρμπέλης (71’ Βλαχοδήμος Π.), Βιγιαφάνες, Κλωναρίδης (75’ Λουντ), Μπουμάλ (63’ Εμποκού), Μπεργκ.

SUPER LEAGUE

22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πλατανιάς – Αστέρας Τρ. 3-0

Κέρκυρα – Παναιτωλικός 0-0

Ξάνθη – Παναθηναϊκός 1-0

Α.Ε.Κ. – Λάρισα 3-0

Ηρακλής – Π.Α.Ο.Κ. 1-1

Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Ολυμπιακός – Πανιώνιος 0-1

Βέροια – Ατρόμητος Αθ. 0-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. Ολυμπιακός 51

2. Πανιώνιος 44

3. Π.Α.Ο.Κ. 40

4. Παναθηναϊκός 38

5. A.E.K. 36

6. Ξάνθη 36

7. Πλατανιάς 35

8. Ατρόμητος Αθ. 32

9. ΠΑΣ Γιάννινα 31

10. Παναιτωλικός 23

11. Κέρκυρα 23

12. Αστέρας Τρ. 20

13. Λάρισα 20

14. Λεβαδειακός 17

15. Ηρακλής 15

16. Βέροια 13

ΕΠΟΜΕΝΗ (23η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 04 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

15.00: Λάρισα – ΠΑΣ Γιάννινα (NS3)

17.15: Παναιτωλικός – Λεβαδειακός (NS1)

19.30: Παναθηναϊκός – Βέροια (NS2)

ΚΥΡΙΑΚΗ 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

15.00: Ατρόμητος Αθ. – Ηρακλής (NS2)

17.15: Ξάνθη – Πλατανιάς (NS2)

17.15: Αστέρας Τρ. – Κέρκυρα (NS4)

19.30: Π.Α.Ο.Κ. – Ολυμπιακός (NS1)

ΔΕΥΤΕΡΑ 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

19.30: Πανιώνιος – Α.Ε.Κ. (NS1)

Κρατάει την τύχη της στα χέρια της

Μετά την σπουδαία νίκη που πήρε η Ξάνθη κόντρα στον Παναθηναϊκό κατάφερε να βγάλει το βαρύ της και δύσκολο πρόγραμμα έχοντας δύο ήττες στα εκτός έδρας (Πανιώνιο, Ατρόμητο), αλλά το πιο σημαντικό πλην Ολυμπιακού να μην χάσει από κανέναν από τους «μεγάλους» (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ) στην έδρα της και πλέον να κρατά την τύχη της χέρια της.

Και γιατί συμβαίνει αυτό, μα η απάντηση είναι πολύ απλή η ομάδα της Ξάνθη έβγαλε ουσιαστικά αλώβητη το δύσκολο πρόγραμμα και πλέον στα 8 εναπομείναντα ματς έχει 4 στην έδρα της με Πλατανιά, Λεβαδειακό, Παναιτωλικό και Βέροια ομάδες δηλαδή από με τις οποίες μπορεί η Ξάνθη να κάνει το απόλυτο των νικών, συν το γεγονός πως τα εκτός έδρας της ματς είναι με αντιπάλους τους Κέρκυρα, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα Τρίπολης και Λάρισα παιχνίδι που είναι στα μέτρα της Ξάνθης και μπορεί η ομάδα της Θράκης να κάνει καλή συγκομιδή βαθμών.

Και όλα αυτά βέβαια την ίδια στιγμή που όλες οι υπόλοιπες ομάδες που είτε βρίσκονται στην πεντάδα είτε κυνηγούν μια θέση σε αυτήν, να έχουν να αγωνιστούν όλοι πλην του θριαμβευτή της Κυριακής, Πανιώνιου, και της ΑΕΚ κόντρα στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Ενώ όλοι οι διεκδικητές πλην Ξάνθης έχουν μπροστά τους παιχνίδια μεταξύ τους και σίγουρα θα χαθούν βαθμοί.

Όλα αυτά βέβαια είναι θεωρίες, με το μοναδικό δεδομένο να είναι πως η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κρατά κυριολεκτικά την τύχη στα χέρια της και με την κατάλληλη συγκομιδή βαθμών μπορεί να τερματίσει στην 5άδα.

Προηγείται ο επαναληπτικός κυπέλλου με ΠΑΟΚ

Πάντως οι βλέψεις για το πρωτάθλημα μένουν προσωρινά στην άκρη, καθώς προηγείται ο επαναληπτικός αγώνας με τον ΠΑΟΚ για τους «8» του κυπέλλου Ελλάδας, με τις δύο ομάδες να κοντράρονται στην Πέμπτη (17:15) στο γήπεδο της Τούμπας, με τους γηπεδούχους να έχουν το προβάδισμα λόγω της νίκης (1-2) στο πρώτο παιχνίδι στα Πηγάδια. Η ξανθιώτικη ομάδα αν και έχει δύσκολο έργο, δεν αδιαφορεί για τη διοργάνωση του κυπέλλου κι έτσι θα διεκδικήσει με όλες της τις δυνάμεις την πρόκριση, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να έχει στη διάθεση του όλους τους παίκτες πλην των τραυματιών Παπαστεριανού και Οκάν.

Super League: Το πρόγραμμα των 8 διεκδικητών της 5άδας

Πανιώνιος 44β.: ΑΕΚ(εντός), Λάρισα(εντός), ΠΑΟΚ(εκτός), Ατρόμητος(εντός), Παναθηναϊκός(εκτός), Πλατανιάς(εντός), Κέρκυρα(εκτός), Λεβαδειακός(εντός).

Π.Α.Ο.Κ. 40β.: Ολυμπιακός(εντός), ΑΕΚ(εκτός), Πανιώνιος(εντός), Λάρισα(εντός), Ατρόμητος(εκτός), Παναθηναϊκός(εντός), Πλατανιάς(εκτός), Κέρκυρα(εντός).

Παναθηναϊκός 38β.: Βέροια(εντός), Ηρακλής(εκτός), Ολυμπιακός(εντός), ΑΕΚ(εκτός), Πανιώνιος(εντός), ΠΑΟΚ(εκτός), Ατρόμητος(εντός), Λάρισα(εντός).

Α.Ε.Κ. 36β.: Πανιώνιος(εκτός), ΠΑΟΚ(εντός), Ατρόμητος(εκτός), Παναθηναϊκός(εντός), Πλατανιάς(εκτός), Κέρκυρα(εντός), Λεβαδειακός(εκτός), ΠΑΣ Γιάννινα(εκτός).

Ξάνθη 36β.: Πλατανιάς(εντός), Κέρκυρα(εκτός), Λεβαδειακός(εντός), ΠΑΣ Γιάννινα(εκτός), Παναιτωλικός(εντός), Αστέρας Τρ.(εντός), Λάρισα(εκτός), Βέροια(εντός).

Πλατανιάς 35β.: Ξάνθη(εκτός), Βέροια(εντός), Ηρακλής(εντός), Ολυμπιακός(εκτός), ΑΕΚ(εντός), Πανιώνιος(εκτός), ΠΑΟΚ(εντός), Ατρόμητος(εκτός).

Ατρόμητος Αθ. 32β.: Ηρακλής(εντός), Ολυμπιακός(εκτός), ΑΕΚ(εντός), Πανιώνιος(εκτός), ΠΑΟΚ(εντός), Λάρισα(εντός), Παναθηναϊκός(εκτός), Πλατανιάς(εντός).

ΠΑΣ Γιάννινα 31β.: Λάρισα(εκτός), Παναιτωλικός(εντός), Αστέρας(εκτός), Ξάνθη(εντός), Βέροια(εκτός), Ηρακλής(εντός), Ολυμπιακός(εκτός), ΑΕΚ(εντός).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Πήρε βαθμό στη Χρυσούπολη το Άβατο – Ήττα για τον Πετεινό

Αποτελέσματα και βαθμολογία της 32ης αγωνιστικής Ο Άρης Αβάτου πήρε πολύτιμο βαθμό ισοπαλί…