Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Μια ευκαιρία για τάξη στην ‘’παραλία’’ και στην Παλιά Πόλη

Μια ευκαιρία για τάξη στην ‘’παραλία’’ και στην Παλιά Πόλη

0
poiotitas9-3-17

Η υπόθεση του Prestige, που απασχόλησε χθες την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ανέδειξε μια αδράνεια από πλευράς δήμου αλλά και μια ευκαιρία για να γίνει συντονισμένα κάτι θετικό

Δεν ανακλήθηκε η άδεια του καταστήματος, αφού αφαιρέθηκαν όλες οι αυθαίρετες κατασκευές – Σε παρόμοιες κινήσεις προχωρούν και τα υπόλοιπα καταστήματα συντασσόμενα με τις υποδείξεις της Νεωτέρων Μνημείων

Με μόλις δύο θέματα συνεδρίασε χθες το μεσημέρι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Ξάνθης, εκ των οποίων το ένα αφορούσε την εκλογή αντιπροέδρου στην Επιτροπή, καθώς την περασμένη Κυριακή είχαν πραγματοποιηθεί οι εκλογές για τα νέα μέλη των Επιτροπών του δήμου. Της συνεδρίασης προήδρευσε ο Δήμαρχος Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ενώ από την σύντομη εκλογική διαδικασία με ανάταση των χειρών εκλέχθηκε αντιπρόεδρος της Επιτροπής ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμετέχω», Δημήτρης Μπένης.

Δεν ανακλήθηκε τελικά η άδεια του Prestige με έγγραφο της τελευταίας στιγμής

poiotitas2 9-3-17Το κύριο θέμα ήταν αυτό της ανάκλησης της άδειας λειτουργίας του καταστήματος Prestige στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας 9. Θυμίζουμε ότι η υπόθεση απασχόλησε επί δυόμιση ώρες την Επιτροπή την προηγούμενη εβδομάδα, όπου αποφασίστηκε τελικά να δοθεί μία παράταση λίγων ημερών λόγω της αναβολής που ζήτησε ο δικηγόρος του επιχειρηματία Στέργιος Γιαλάογλου για λόγους υγείας, αλλά και λόγω της ενημέρωσης ότι οι εργασίες αφαίρεσης όλων των αυθαίρετων κατασκευών έχουν προχωρήσει και θα ολοκληρωθούν άμεσα. Ο Δήμαρχος Ξάνθης και πρόεδρος της Επιτροπής περίμενε τους υπηρεσιακούς να προσκομίσουν το έγγραφο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων, το οποίο κατατέθηκε στον δήμο λίγο πριν την συνεδρίαση.

Όπως ανέγνωσε ο ίδιος, η προϊσταμένη της υπηρεσίας ανέφερε πως μετά από αυτοψία στο κατάστημα βεβαιώθηκε πως ολοκληρώθηκαν οι «εργασίες αποκατάστασης αυθαιρέτων κατασκευών στο κατάστημα με την επωνυμία Prestige στον ‘’ιστορικό τόπο’’ της παλιάς πόλης της Ξάνθης». Στο έγγραφο αναφέρεται η αποξήλωση διαχωριστικών ανάμεσα στο εν λόγω κατάστημα και στις όμορες ιδιοκτησίες και στους κοινόχρηστους χώρους, η καθαίρεση πάσης φύσεως πλαστικών επικαλύψεων, η αποξήλωση της ξύλινης εξέδρας η οποία ήταν τοποθετημένη στον κοινόχρηστο χώρο έμπροσθεν του καταστήματος καθώς και η αφαίρεση της πτυσσόμενης τέντας και η τοποθέτησή της επί της όψης του κτηρίου και όχι σε οποιαδήποτε εξέχουσα κατασκευή. Βάσει των ανωτέρω η υπηρεσία δεν έχει πλέον αντίρρηση για την λειτουργία του καταστήματος με τους εξής όρους: να χρωματιστούν τα τμήματα της τοιχοποιίας της όψης σε λευκή απόχρωση εντός 10 ημερών, να μην τοποθετηθούν φωτεινές διαφημιστικές πινακίδες, επιγραφές και κλιματιστικές μονάδες, να ζητηθεί εκ νέου γνώμη της υπηρεσίας για την εκτέλεση οποιασδήποτε παρέμβασης που επηρεάζει και τροποποιεί το κτήριο και τον περιβάλλοντα χώρο.

Συντονισμός των υπηρεσιών και ευκαιρία εφαρμογής της κανονιστικής για τα τραπεζοκαθίσματα

poiotitas gialaoglou9-3-17Η μη ανάκληση της άδειας μετά την νέα εισήγηση έγινε δεκτή ομόφωνα από το Σώμα. Ο κ. Μπένης ζήτησε από τον Δήμαρχο να κληθεί σε μία συνάντηση η προϊσταμένη της υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων κα Διαγουμά, ώστε να συζητήσουν για την καθυστέρηση που προκύπτει στις αυτοψίες των καταστημάτων τα οποία προχωρούν σε αφαίρεση των αυθαίρετων κατασκευών. Όπως τόνισε: «Μετά το Prestige ακολουθούν ακόμη 12 περίπου καταστήματα με παρόμοια θέματα. Αν ο δικηγόρος δεν πίεζε και το έγγραφο δεν ερχόταν εγκαίρως, εμείς θα έπρεπε να αποφασίσουμε σήμερα την ανάκληση της άδειας». Ο κ. Δημαρχόπουλος δεσμεύθηκε να εξεταστεί διεξοδικά το ζήτημα, ενώ από την πλευρά του ο κ. Γιαλάογλου τόνισε πως η κα Διαγουμά έχει διαφορετική άποψη για το όλο θέμα, αφού η εισήγησή της δεν είναι δεσμευτική, όπως αναφέρθηκε. Μάλιστα η ίδια έχει καταθέσει τρεις προτάσεις στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου για την διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου μπροστά από τα καταστήματα, για τις οποίες δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση. Μετά την συνεδρίαση και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις των μελών της Επιτροπής με τον κ. Γιαλάογλου τονίστηκε ότι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γίνει κάτι συντονισμένα στην ‘’παραλία’’, με την προϋπόθεση ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου θα κινηθούν άμεσα, χωρίς να χρονοτριβούν εις βάρος των καταστημάτων.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…