Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έχει δρόμο ακόμη η εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης

Έχει δρόμο ακόμη η εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης

0

Τοποθετείται εξοπλισμός στα επτά σημεία της Παλιάς Πόλης – Θα γίνει επικαιροποίηση του Μητρώου μόνιμων κατοίκων


Τι θα γίνει με την Πεζογέφυρα Κιμμερίων και την ανάπλαση της Λεωφόρου Στρατού


 Στην διαδικασία της τοποθέτησης – εγκατάστασης βρίσκεται το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης στην πόλη μας αλλά απέχει πολύ ακόμη από την εφαρμογή του έστω και πιλοτικά. Να σημειώσουμε ότι η εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης θα συνδυαστεί με την εφαρμογή της Κανονιστικής για την κυκλοφορία στην Παλιά Πόλη, γι’ αυτό και ήδη άρχισε η τοποθέτηση εξοπλισμού και στα επτά σημεία εισόδου – εξόδου.

Ξεκίνησε η τοποθέτηση του εξοπλισμού του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης

Όπως μας ενημερώνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Κυριάκος Παπαδόπουλος ξεκίνησε η τοποθέτηση του εξοπλισμού. Τοποθετούνται τα βυθιζόμενα κολωνάκια, οι πινακίδες , ο κεραίες. Απομένει να μπουν τα πίλαρ για ηλεκτρικό ρεύμα: «Είμαστε ακόμη στην αρχή. Τώρα αρχίζει η τοποθέτηση του εξοπλισμού. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Χρειάζεται μετά να λειτουργήσει πιλοτικά για 2 – 3 μήνες ώστε να διαπιστώσουμε την λειτουργία του στην πράξη», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος.


«Είμαστε ακόμη στην αρχή. Τώρα αρχίζει η τοποθέτηση του εξοπλισμού του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης»
Κ. Παπαδόπουλος
Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Κ. Παπαδόπουλος: «Έχει ακόμη πολλή δουλειά μέχρι να εφαρμοστεί»

Ειδικότερα για την Παλιά Πόλη και την εφαρμογή της Κανονιστικής ο κ. Παπαδόπουλος, ανέφερε πως υπάρχει μητρώο των μόνιμων κατοίκων αλλά χρειάζεται επικαιροποίηση: «Θα πρέπει επίσης να ληφθούν συλλογικές αποφάσεις για το αντίτιμο που θα είναι ανάλογα  με τις ζώνες. Οι πολίτες θα μπορούν να εγκαταστήσουν την ειδική εφαρμογή στο κινητό τους, όπως προβλέπει το σύστημα ή να προμηθεύονται τις ειδικές κάρτες από τα περίπτερα. Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη.  Έχει ακόμη πολλή δουλειά. Βρήκαμε πολλά κενά στην μελέτη και προσπαθούμε να κάνουμε κάτι σωστό».

Τα κενά στις μελέτες της Πεζογέφυρα Κιμμερίων και της ανάπλασης της Λεωφόρο Στρατού

Ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε για κενά στην μελέτη,  παρέχοντας έτσι το έναυσμα για δύο άλλα έργα που «πάγωσαν» επειδή η μελέτες τους είχα κενά και δεν είχαν προβλεφθεί κάποια βασικά ζητήματα, όπως ειπώθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Πρόκειται για το έργο της πεζογέφυρας Κιμμερίων και το έργο ανάπλασης της Λεωφόρου Στρατού. Ειδικότερα σ’ ότι αφορά την πεζογέφυρα Κιμμερίων ο εργολάβος που ανέλαβε μετά από διαγωνισμό το έργο, το έχει αφήσει και υπάρχει κίνδυνος να στραφεί εναντίον του δήμου, επειδή, όπως υποστήριξε,  η μελέτη δεν προβλέπει την μετακίνηση των πεζών μεταξύ των δύο οικισμών στα Κιμμέρια και δεν έχουν απομακρυνθεί τα δίκτυα της ΔΕΥΑΞ. Όπως υποστήριξε η προηγουμένη δημοτική αρχή, είχε μεριμνήσει για ένα κονδύλι για την απομάκρυνση του δικτύου της ΔΕΥΑΞ αλλά τελικά δεν έγινε ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχε έρθει σε επαφή με τον στρατό και είχε μεριμνήσει και για ένα ποσό της τάξης των 20.000 ευρώ για την εγκατάσταση ιρλανδικής γέφυρας για την μετακίνηση των κατοίκων κατά την διάρκεια εκτέλεσης του έργου. Όμως ούτε αυτό έγινε.

Θα επαναδημοπρατηθεί η πεζογέφυρα Κιμμερίων, δηλώνει ο Κ. Παπαδόπουλος

Επίσης σ’ ότι αφορά το έργο ανάπλασης στην Λεωφόρο Στρατού, το έργο σταμάτησε γιατί δεν έχει γίνει η υπογειοποίηση του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΥΑΞ. Να θυμίσουμε ότι το έργο έχει χρηματοδότηση 2 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και κινδυνεύει να απενταχθεί αν δεν ξεκινήσει σύντομα. Επίσης να θυμίσουμε ότι το έργο έσπασε στα δύο ενώ αρχικά προβλεπόταν ανάπλαση για όλη τη Λ. Στρατού, από τον κόμβο του ΕΠΑΛ και έως την γέφυρα. Τώρα το έργο θα σταματά στο σημείο μετά τα φανάρια στο ύψος της σιδηροδρομικής γραμμής γιατί στο υπόλοιπο κομμάτι έπρεπε να γίνουν απαλλοτριώσεις που είναι μια πολύ χρονοβόρα διαδικασία.

Ο ΔΕΔΔΗΕ θα κάνει την μελέτη για την υπογειοποίηση του δικτύου στην Λεωφόρο Στρατού

Ερωτηθείς γι αυτά τα θέματα ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι η μελέτη για την πεζογέφυρα δόθηκε σε ιδιώτη μετά από διαγωνισμό αλλά δεν παραλήφθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου που επιβλέπουν το έργο αλλά από την οικονομική επιτροπή: «Δεν είχε όλα τα παροαπαιτούμενα η μελέτη. Θα επαναδημοπρατηθεί το έργο της πεζογέφυρας όταν είναι ώριμο».

Για το έργο της Λεωφόρου Στρατού ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι είχε σύσκεψη με τον ΔΕΔΔΗΕ που θα αναλάβει την μελέτη για την υπογειοποίηση του δικτύου και το έργο θα ξεκινήσει εφόσον διευθετούν όλα τα προαπαιτούμενα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…