Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις ”AsiaQuest: Ταξίδι στην Ανατολή με προορισμό τον άνθρωπο”

”AsiaQuest: Ταξίδι στην Ανατολή με προορισμό τον άνθρωπο”

0

Προβολή στην Ξάνθη του ντοκιμαντέρ ενός εξάμηνου οδοιπορικού σε 11 χώρες της Ασίας

Η Κινηματογραφική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Φοιτητών ”Η Γέφυρα” διοργανώνει σήμερα Παρασκευή 10 Μαρτίου και ώρα 20.00 στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης, (σπίτι Χατζιδάκι) Ελ. Βενιζέλου 15, την προβολή του ντοκιμαντέρ ‘’AsiaQuest: Ταξίδι στην Ανατολή με προορισμό τον άνθρωπο’’.

Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης και Θεοδώρα Μπίτση τα τελευταία 4 χρόνια κάνουν πολύμηνα οδοιπορικά σε όλον τον κόσμο με το σακίδιο και τη σκηνή τους, οργανώνοντας ανθρωπιστικά πρότζεκτ προσφέροντας αγάπη και χαμόγελα. Έχοντας χτίσει σχολικές αίθουσες σε Κένυα, Καμπότζη και Βιετνάμ, πηγάδι στο Σουδάν αλλά και θερμοκήπιο στις σεισμόπληκτες περιοχές του Νεπάλ, συνέχισαν το εθελοντικό τους έργο και στην Ελλάδα με το project Wheeling2help, όπου πέρυσι ποδηλάτησαν 2.500 χλμ από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα συγκεντρώνοντας 15.654 ευρώ για τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια της Φλόγας και φέτος ποδηλάτησαν από την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Ηράκλειο Κρήτης συγκεντρώνοντας χρήματα για να αγοράσουν 100 αναπηρικά αμαξίδια.

Το AsiaQuest είναι ένα ξεχωριστό 6μηνο οδοιπορικό από το Νέο Δελχί στην Ινδία μέχρι το Πεκίνο στην Κίνα, εξερευνώντας 11 υπέροχες χώρες με την ασιατική κουλτούρα. Σαγηνευτικά τοπία, μεγαλοπρεπείς ναοί, εξωτικές αγορές, παραδοσιακοί χοροί, έντονες γεύσεις και φυσικά μοναδικοί άνθρωποι, οι οποίοι κάνανε το ταξίδι αυτό ξεχωριστό. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τους δημιουργούς. Για όποιον θέλει να στηρίξει την προσπάθειά τους, το dvd διατίθεται στη συμβολική τιμή των 5 ευρώ.

Διάρκεια 68’, είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε το Εργαστήρι για την «Αντιγόνη» με τον Γιώργο Φραντζολά στο ΙΘΤΠ

Σκοπός του Λογοτεχνικού αυτού Εργαστηρίου ήταν να αναδείξει το φιλοσοφικό, ψυχολογικό και …