Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Απεργία της… τελευταίας στιγμής από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Απεργία της… τελευταίας στιγμής από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

0
apergia

Σε 48ωρη Γενική Απεργία προχωρούν σήμερα και αύριο λόγω της «κατεπείγουσας» ψήφισης ασφαλιστικού και φορολογικού

Σε 48ωρη γενική απεργία την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με συμμετοχή σε συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την χώρα ενάντια στο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο που θα τεθεί παράλληλα προς ψήφιση στη Βουλή. Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με διαδικασίες fast track προσπαθεί να αιφνιδιάσει την κοινωνία, προωθώντας την ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της: «Mετά τις αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες, η κυβέρνηση τώρα προχωρά και σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. H ΓΣΕΕ αντιδρώντας τόσο στο περιεχόμενο του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου, που αποτελεί ταφόπλακα για εργαζόμενους και συνταξιούχους, αλλά και στις απαράδεκτες κυβερνητικές πρακτικές που δεν έχουν προηγούμενο, σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας, προκηρύσσει 48ωρη Γενική Απεργία. Η Συνομοσπονδία έχει λάβει ήδη απόφαση και για 24ωρη Γενική Απεργία για την Κυριακή 8 Μαΐου -ημέρα κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων.

Παράλληλα, η ΓΣΕΕ καλεί σε μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στις Γενικές Απεργίες και στα Συλλαλητήρια και ζητά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν κοινοβουλευτικά το πραξικόπημα της Κυβέρνησης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την «ανάπτυξη» της Ελλάδας την πληρώνουν οι Έλληνες

Ο Νικόλας Θεοχαράκης, οικονομολόγος και καθηγητής οικονομικών στο ΕΚΠΑ μιλάει στο «Ε» για …