Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Επιστροφή Γούτα στην Ξάνθη ως δανεικός για έξι μήνες από τον Ολυμπιακό

Επιστροφή Γούτα στην Ξάνθη ως δανεικός για έξι μήνες από τον Ολυμπιακό

0
goutas

Άρχισαν οι προσθαφαιρέσεις στο έμψυχο δυναμικό της Skoda Ξάνθη

Παρελθόν ο Τόμιτς που έλυσε το συμβόλαιο του – την «πόρτα της εξόδου» θα περάσει και ο Έλτον

Έκπληξη προκάλεσε σε πολλούς η χθεσινή ανακοίνωση της… ΠΑΕ Ολυμπιακός, για τον δανεισμό του Δημήτρη Γούτα στη Skoda Ξάνθη, για ένα εξάμηνο, δηλαδή έως το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Ο 21χρονος αμυντικός αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι, όμως δεν είναι στις πρώτες επιλογές του Μάρκο Σίλβα για το κέντρο της άμυνας, καθώς πέραν των Σιόβα, Μποτία και Ντα Κόστα που έχει τις περισσότερες παρουσίες στη συγκεκριμένη θέση, στην παρούσα φάση δεν αποτελεί επόμενη εναλλακτική επιλογή ο Γούτας μετά την εν λόγω τριάδα κι έτσι μετά από επαφές των δύο ομάδων αποφασίστηκε να επιστρέψει στην Ξάνθη με τη μορφή δανεισμού για το επόμενο εξάμηνο.

Οι Πειραιώτες επιβεβαίωσαν το δανεισμό με ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα τους. «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τον εξάμηνο δανεισμό, του ποδοσφαιριστή Δημήτρη Γούτα στην ΠΑΕ Skoda Ξάνθη», ανέφερε χαρακτηριστικά, χωρίς να γίνει κάποια αντίστοιχη ανακοίνωση από την ξανθιώτικη ΠΑΕ.

Η έλευση Γούτα σημαίνει… αποχωρήσεις ή αλλαγή ρόλου στον Φλίσκα

Πλέον απομένει να δούμε εάν θα υπάρξει κάποια αποχώρηση από το έμψυχο δυναμικό της Skoda Ξάνθη, καθώς με την προσθήκη του Γούτα οι κεντρικοί αμυντικοί γίνονται… έξι, αριθμός υπεραρκετός για την κάλυψη των δύο θέσεων στο κέντρο της άμυνας. Ήδη υπάρχουν στο ¨ρόστερ¨ οι Καρυπίδης, Λισγάρας, Φάρκας, Χατζητερζόγλου και ο Φλίσκας που σε όλα σχεδόν τα φετινά ξεκίνησε στο κέντρο της άμυνας. Έτσι η έλευση του Γούτα πιθανότατα σημαίνει δύο πράγματα: Ή θα αποχωρήσει ένας αμυντικός (Φάρκας;), ή θα δοθεί δανεικός ο Οκάν Χατζητερζόγλου, εκτός κι αν υπάρχουν σκέψεις για να επιστρέψει (και να παραμείνει) στη φυσική του θέση ο Φλίσκας (αμυντικός μέσος), όπως έγινε στα δύο πρόσφατα παιχνίδια με Βέροια και Γιάννινα.

Ο Δημήτρης Γούτας την περσινή σεζόν έκανε 23 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα τις οποίες συνδύασε με δύο γκολ και δέκα συμμετοχές στο Κύπελλο.

Το καλοκαίρι μετακόμισε στον Πειραιά με μεταγραφή που – σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα – άγγιξε τις 900.000 Ευρώ +ποσοστό μεταπώλησης, όμως στάθηκε άτυχος στο ξεκίνημα του στους «ερυθρόλευκους», καθώς έχασε ολόκληρη την καλοκαιρινή προετοιμασία, λόγω προβλήματος στους κοιλιακούς.

Αποδεσμεύθηκε ο Τόμιτς, ακολουθεί ο Έλτον

Νωρίτερα από το αναμενόμενο θα ξεκινήσουν οι αποχωρήσεις από το «ρόστερ» της Skoda Ξάνθη καθώς ήδη «τελειωμένοι» πρέπει να θεωρούνται οι Τόμισλαβ Τόμιτς και ο Έλτον Ντα Σίλβα για τους οποίους ξεκίνησε ήδη η διαδικασία λύσης συμβολαίου. Αμφότεροι αποκτήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι από την ξανθιώτικη ομάδα, όμως δεν κατάφεραν να βρεθούν στις επιλογές του Λουτσέσκου ο οποίος δεν τους υπολόγιζε κι έτσι θα αποτελέσουν παρελθόν.

Ο 25χρονος Βόσνιος (με κροατική υπηκοότητα) Τόμισλαβ Τόμιτς, αποκτήθηκε από την Ζελέζνιτσαρ της πατρίδας του, όμως στο 6μηνο παραμονής του στην Ξάνθη δεν κατάφερε να αποδείξει ότι πρόκειται για κάποια ιδιαίτερη περίπτωση κι έτσι αποφασίστηκε να μη συνεχίσει στη Skoda. Μάλιστα χρησιμοποιήθηκε μόλις μία φορά, στον αδιάφορο εκτός έδρας αγώνα κυπέλλου με τον Πανελευσινιακό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ, κατά την τελευταία της συνεδρίαση (18/12) επικύρωσε τη συναινετική λύση του συμβολαίου του Τόμισλαβ Τόμιτς με τη Skoda, με την ξανθιώτικη ΠΑΕ ωστόσο μέχρι στιγμής να μην έχει βγάλει κάποια ανακοίνωση για την αποδέσμευση του παίκτη.

Την «πόρτα της εξόδου» που άνοιξε ο Τόμιτς, σύμφωνα με πληροφορίες θα περάσει και ο Βραζιλιάνος Έλτον Ντα Σίλβα, ο οποίος επίσης δεν ικανοποίησε στο 6μηνο που έμεινε στην Ξάνθη και αναμένεται η λύση του συμβολαίου του. Ο Έλτον που αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τον Απόλλωνα Λεμεσού, αγωνίστηκε με τη φανέλα της Ξάνθης σε ένα 90λεπτο στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, ενώ πήρε χρόνο συμμετοχής και στα ματς με Πανιώνιο και Πλατανιά στο πρωτάθλημα και ΑΕΚ στο κύπελλο, όπου όμως δεν έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει επιλογή για τη μεσαία γραμμή κι έτσι αναμένεται να ψάξει άλλο σύλλογο για να συνεχίσει την καριέρα του.

Ενίσχυση στη «γραμμή κρούσης»

Πέρα από τις παραπάνω κινήσεις, με ενδιαφέρον αναμένεται η εξέλιξη στο θέμα απόκτησης επιθετικού με την ξανθιώτικη ομάδα να έχει ξεκινήσει ήδη την αναζήτηση και επαφές με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους. Το όνομα του Αντώνη Πετρόπουλου ήταν αυτό που βρέθηκε πριν λίγες ημέρες ψηλά στη λίστα, όμως το ζήτημα έχει «κολλήσει» καθώς δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ιταλική Μπάρι.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …