Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 2 θέσεις εργασίας στο ΚΚΠΑ Ξάνθης

2 θέσεις εργασίας στο ΚΚΠΑ Ξάνθης

0

Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία

Ανακοινώθηκε από τον Δήμο Ξάνθης η πρόσληψη δύο ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης.

Συγκεκριμένα οι θέσεις αφορούν:

Ειδικότητα

Διάρκεια σύμβασης

Αριθμός ατόμων

ΠΕ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ

8 μήνες

1

ΤΕ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

8 μήνες

1

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.3 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης, Βενιζέλου 30, 67132 Ξάνθη, υπόψη κας Γεωργαντζή Δέσποινας (τηλ. 2541072888). Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

Η υποβολή αιτήσεων λήγει την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου.

Στις αρχές του 2016 νέα προγράμματα για 41.000 ανέργους του ΟΑΕΔ

Τέσσερα νέα προγράμματα εργασίας για ανέργους, με στόχο τη συμμετοχή 41.000 ωφελούμενων προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας για το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Βασική προϋπόθεση των νέων προγραμμάτων είναι ένα ποσοστό των ανέργων που θα συμμετάσχει σε αυτά να συνεχίσει να εργάζεται και μετά τη λήξη τους.

Τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει η υλοποίηση προγράμματος 10.000 θέσεων 12μηνης διάρκειας με έμφαση στους μακροχρόνια ανέργους, στις γυναίκες και στους ανέργους άνω των 50 ετών. Θα ακολουθήσει πρόγραμμα προώθησης της αυτοαπασχόλησης 5.000 νέων ανέργων 18-24 ετών και άλλων 5.000 ηλικίας 25-29 ετών, με επιδότηση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης έως 12 μήνες από την έναρξη της δραστηριότητάς τους.

Τον Μάρτιο θα προκηρυχθεί η δράση για 8.000 νέους ανέργους έως 24 ετών, ενώ τον ίδιο μήνα θα υλοποιηθεί και το πρόγραμμα των 10.000 θέσεων για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και την ένταξη σε θέσεις απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα για νέους ανέργους ηλικίας 18-24 ετών και 3.000 θέσεων για νέους ανέργους 25-29 ετών.

Νέο πακέτο για 3.025 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις στην Υγεία

Για γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό

Θα συνεχιστούν και το νέο έτος οι προσλήψεις μονίμων και εποχικών στην Υγεία. Για τις αρχές του έτους έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 3.025 νέοι διορισμοί σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας. Αναλυτικά θα γίνουν 585 προσλήψεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού και 2.440 προσλήψεις γιατρών. Όσοι προσληφθούν ως νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό θα υπογράψουν ετήσιες συμβάσεις εργασίας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και οι γιατροί θα υπογράψουν συμβάσεις αορίστου χρόνου. Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και οι εργαζόμενοι αναμένεται να διοριστούν άμεσα στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας.

Νέο πακέτο 3.025 μονίμων και εποχικών στην Υγεία

Θα συνεχιστούν και το νέο έτος οι προσλήψεις μονίμων και εποχικών στην Υγεία. Σύμφωνα με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που εγκρίθηκε από τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, θα ενισχυθούν με επικουρικό προσωπικό διάφορων κλάδων και ειδικοτήτων τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας. Οσοι προσληφθούν ως νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό θα υπογράψουν ετήσιες συμβάσεις εργασίας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και οι εργαζόμενοι αναμένεται να διοριστούν στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της χώρας στις αρχές του 2016. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν περισσότερο είναι: ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων, ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων, ΔΕ Παρασκευαστών, ΔΕ Βοηθών Φαρμακείων, ΤΕ Φυσικοθεραπευτών, ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων, ΤΕ Ραδιολογίας – Ακτινολογίας, ΤΕ Τεχνολογικών Ιατρικών Εργαστηρίων κ.ά.

Και 2.440 προσλήψεις γιατρών

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες για την πρόσληψη 985 μόνιμων εργαζομένων στο ΕΣΥ, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν και οι υπόλοιπες 2.440 θέσεις μόνιμων γιατρών και προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Στην πλειονότητά τους θα καλύψουν θέσεις για ειδικότητες: γυναικολόγου, μικροβιολόγου, οδοντιάτρου, οφθαλμιάτρου, παιδιάτρου, παθολόγου, ουρολόγου, χειρουργού, καρδιολόγου, νευρολόγου, αναισθησιολόγου, ακτινολόγου, οφθαλμιάτρου κ.ά.

Στις αρχές του έτους οι προσλήψεις

Στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους θα δρομολογηθούν οι νέοι διαγωνισμοί για την πρόσληψη του μόνιμου και εποχικού προσωπικού. Αυξημένη προτεραιότητα θα δοθεί από το υπουργείο Υγείας στην κάλυψη των τμημάτων επειγόντων περιστατικών. Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ανέφερε ότι η στρατηγική θέση του είναι η διαμόρφωση αυτόνομων τμημάτων επειγόντων περιστατικών, με εξειδικευμένους γιατρούς.

Προγραμματισμός για 2.071 εποχικές προσλήψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Την κάλυψη 2.071 εποχικών θέσεων προγραμματίζει το υπουργείο Πολιτισμού μέχρι την άνοιξη του 2016. Ειδικότερα το σχέδιο που επεξεργάζεται και ανακοίνωσε χθες αναφέρει ότι έχει εξασφαλίσει την επαναπροκήρυξη των 728 κενών θέσεων φύλαξης αρχαιοτήτων του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας, σε δύο κύκλους συμβάσεων, ώστε το προσωπικό που θα προσληφθεί να λειτουργήσει επικουρικά κατά το 2016. Επίσης, το υπουργείο σχεδιάζει την ενίσχυση του τακτικού προσωπικού φύλαξης των υπηρεσιών και έχει ήδη προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη άμεσων λειτουργικών αναγκών σε μόνιμο προσωπικό μέσω της κινητικότητας. Τέλος, έχει ήδη προβεί σε προωθημένες ενέργειες εξασφάλισης του απαιτούμενου έκτακτου φυλακτικού προσωπικού για την υποστήριξη της λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων. Στο πλαίσιο των ενεργειών αυτών προωθείται η πρόσληψη 1.209 και 134 ημερησίων και νυχτοφυλάκων αρχαιοτήτων αντιστοίχως, ώστε οι χώροι και τα Μουσεία με τη μεγαλύτερη προσέλευση να λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο τους κύριους τουριστικούς μήνες κατά το 2016. Οι νέες προσλήψεις αναμένεται να γίνουν άμεσα, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

3 θέσεις στο Δ.Π.Θ.

Στο Δ.Π.Θ. θα γίνουν οι εξής προσλήψεις: 1 Φυσικός ομιλητής της ελληνικής γλώσσας, πτυχιούχος του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών

* 1 Φυσικός ομιλητής της ελληνικής γλώσσας, πτυχιούχος τμήματος Τουρκικής Φιλολογίας

* 1 με Απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Αιτήσεις μέχρι 21.1.2016.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράταση έως σήμερα 27/3 για 1.213 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

Επίσημη ανακοίνωση από την Ανεξάρτητη Αρχή – 4 προσλήψεις για την Δημοτική Αστυνομία…