Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αποχαιρέτησαν το 2019 με προπόνηση αντί φιλικού αγώνα οι παίκτες της Ξάνθης

Αποχαιρέτησαν το 2019 με προπόνηση αντί φιλικού αγώνα οι παίκτες της Ξάνθης

0

Οι πολυτιμότεροι παίκτες της Superleague για τη χρονιά που έφυγε

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Ξάνθη και οι ισχυροί άνεμοι επηρέασαν τον προγραμματισμό της ομάδα που περιλάμβανε για την Δευτέρα παιχνίδι προετοιμασίας με τον Ορφέα. Το φιλικό δεν ήταν δυνατόν να διεξαχθεί και η Xanthi FC τροποποίησε το πλάνο της συνεχίζοντας με προπόνηση. Ασκήσεις τακτικής περιλάμβανε η μεγαλύτερη διάρκεια των σημερινών ασκήσεων μετά τον νευρομυϊκό συντονισμό και τα παιχνίδια σε μικρούς αγωνιστικούς χώρους. Ο Γιώργος Παράσχος συνεχίζει να μην υπολογίζει τους τραυματίες Γκαργκαλατζίδη και Ντίρεσταμ.

Η τελευταία προπόνηση του 2019 έγινε την Τρίτη το πρωί και οι παίκτες αποχαιρέτησαν την πιο αντιφατική χρονιά που μπορούμε να θυμηθούμε για την ομάδα της Ξάνθης τα τελευταία χρόνια. Τις ελάχιστες στιγμές ξεκούρασης που θα είχαν ελπίζουμε να έχουν κάνει όλοι τον απολογισμό τους, παίκτες και παράγοντες, ώστε το 2020 να είναι μια πιο ισορροπημένη και σταθερή χρονιά για την ομάδα.

Το 2019 αποτελεί πλέον παρελθόν, με το πρωτάθλημα της Superleague να έχει σταματήσει στην 16η αγωνιστική, ενώ είναι άγνωστο ακόμη αν θα διεξαχθεί η 17η, λόγω της αποχής των διαιτητών.

 Οι πολυτιμότεροι παίκτες της Superleague το 2019

Σε αυτές τις 16 αγωνιστικές της Superleague υπάρχουν απ’όλες τις ομάδες μόλις 18 παίκτες που έχουν δώσει το “παρών” σε όλες. Δεν έχουν λείψει ούτε από έναν αγώνα, είτε ξεκινώντας σε όλα τα ματς, είτε μπαίνοντας ή βγαίνοντας αλλαγή. Από αυτούς ένας είναι νυν και άλλος ένας είναι πρώην της Ξάνθης. Ο λόγος για τον Αριστοτέλη Καρασαλίδη και τον Δημήτρη Γούτα.

Οι τέσσερις είναι τερματοφύλακες (Διούδης, Σα, Κρίστινσον και Παπαδόπουλος), ενώ έξι είναι οι ομάδες που διαθέτουν από δύο παίκτες στην συγκεκριμένη λίστα. Ο λόγος για τις ΠΑΟΚ (Μίσιτς, Γιαννούλης), ΑΕΛ (Κρίστινσον, Μόρας), ΟΦΗ (Γιαννούλης, Τσιλιανίδης), Παναιτωλικό (Πιερ, Ντίας), Αστέρα Τρίπολης (Παπαδόπουλος, Βαλιέντε) και Ατρόμητο (Γούτας, Μανούσος).

Την δεκαοκτάδα συμπληρώνουν οι Διούδης (Παναθηναϊκός), Ρόουζ (Άρης), Σα (Ολυμπιακός), Καρασαλίδης (Ξάνθη), Φεράρι (Βόλος), Βάντερσον (Λαμία). Μάλιστα οι δύο… «Ξανθιώτες», ο νυν και ο πρώην, είναι στην πρώτη πεντάδα λεπτών συμμετοχής στο πρωτάθλημα μετά τις 16 πρώτες αγωνιστικές.

Πρώτος σε λεπτά συμμετοχής (στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League μετράνε και τις καθυστερήσεις), είναι ο Διούδης, ο οποίος έχει παίξει 1.539 και την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Ρόουζ (1.538), Κρίστινσον (1.527), Γιαννούλης Δ. (1.525), ενώ στην πέμπτη θέση είναι οι Αριστοτελης Καρασαλίδης και Δημήτρης Γούτας που έχουν από 1.524 λεπτά συμμετοχής.

Στα αξιοσημείωτα της συγκεκριμένη λίστας με τους παίκτες με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής, είναι πως βλέπουμε δύο αδέρφια. Συγκεκριμένα οι Δημήτρης Γιαννούλης του ΠΑΟΚ και ο Κωνσταντίνος Γιαννούλης του ΟΦΗ έχουν από 16 συμμετοχές με τον πρώτο να έχει παίξει 1.525 λεπτά και τον δεύτερο 1.506.

Τέλος ο μεγαλύτερος σε ηλικία στην λίστα είναι ο Μόρας που στα 38 του έχει παίξει 1.484 λεπτά, ενώ από τις 14 ομάδες του πρωταθλήματος, μόνο οι ΑΕΚ και Πανιώνιος δεν έχουν κάποιον ποδοσφαιριστή που να έχει παίξει και στα 16 παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί ως τώρα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ασημένιες οι Κορασίδες της Ασπίδας Ξάνθης!

Πήρε το πρωτάθλημα ο Αστέρας Καβάλας Ο Αστέρας Καβάλας είναι ο πρωταθλητής στην κατηγορία …