Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τι ζητάνε τα Ξανθιωτάκια από τον Αη Βασίλη

Τι ζητάνε τα Ξανθιωτάκια από τον Αη Βασίλη

0
gramma ai xvasili

Ανοίξαμε τρία γράμματα από το ειδικό γραμματοκιβώτιο των ΕΛΤΑ Ξάνθης – Γέμισε και φέτος με τις επιθυμίες των παιδιών

Πάνω από 20 χρόνια υλοποιείται η δράση των ΕΛΤΑ: «Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη»

Όπου υπάρχουν παιδιά πάντα θα υπάρχει ο Αη Βασίλης… Η φιγούρα του παχουλού συμπαθητικού παππούλη με την κόκκινη φορεσιά και την άσπρη γενειάδα έχει ταυτιστεί με την παιδική ηλικία, την εποχή της αθωότητας, την εποχή όπου επιτρέπονται τα παραμύθια και τα θαύματα… Η πίστη στον Αϊ Βασίλη που μερικές φορές είναι επίπλαστη και για τα ίδια τα παιδιά αντικατοπτρίζει την ανάγκη τους να πιστεύουν σε θαύματα.

Γεμάτο το ειδικό γραμματοκιβώτιο στα ΕΛΤΑ Ξάνθης

Τα παιδιά της Ξάνθης δεν αποτελούν εξαίρεση και έτσι γέμισαν και φέτος το ειδικό γραμματοκιβώτιο πού έχει τοποθετηθεί από τα ΕΛΤΑ Ξάνθης έξω από το υποκατάστημα και στο οποίο τα παιδιά ρίχνουν τα γράμματά τους προς τον Άγιο Βασίλη. Τα γράμματα όπως μας πληροφορεί ο αρμόδιος υπάλληλος είναι συνήθως μέσα σε φάκελο αλλά κάποιες φορές και σε μια διπλωμένη κόλλα χαρτιού όπου τα παιδιά ξεδιπλώνουν όλες τις επιθυμίες τους.

Ανοίξαμε τρία γράμματα

Και να ποιες είναι αυτές ενδεικτικά σε γράμματα ανοιχτά που διαβάσαμε: «Άγιε μου Βασίλη θέλω να μου φέρεις «παιδική κουζίνα» και θα σε κεράσω 1 πιάτο μελομακάρονα και ένα ποτήρι χυμό ρόδι»! Εμφανής η επιρροή της πληθώρας εκπομπών μαγειρικής αλλά και νέα τάση υγιεινής διατροφής!. Το επόμενο γράμμα έντονα καταναλωτικό: «Άγιε Βασίλη θέλω play mobil, και μικρά Lego». Το τρίτο πιο προβληματισμένο: «Λένε ότι δεν υπάρχεις αλλά εγώ θέλω να υπάρχεις και θέλω να μου φέρεις το”BlueBlue”». Το παιδί έχει ψυλλιαστεί περί της ύπαρξης του Αγίου αλλά υπερτερεί το δικό του θέλω να πιστεύει! Είναι αλήθεια ότι σ’ αυτό το μικρό δείγμα δεν υπάρχει καμιά αναφορά στα προσφυγόπουλα ή στους άνεργους γονείς όπως είδαν το φως της δημοσιότητας άλλα γράμματα παιδιών. Και αν μπορεί να εξαχθεί κάποιο συμπέρασμα αν και δεν είναι ασφαλές είναι πως τα Ξανθιωτάκια δεν έχουν ανάλογους προβληματισμούς!

Να σημειώσουμε ότι τα γράμματα θα σταλούν στην ειδική υπηρεσία των ΕΛΤΑ στην Αθήνα όπως πάνω από 20 χρόνια τώρα που υλοποιείται η δράση «Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη» , που τα αξιολογεί και στέλνει σε κάποια παιδιά που θα επιλεγούν από ένα δωράκι όχι απαραίτητα αυτό που ζήτησε ούτε και από το τζάκι όπως θέλει η παράδοση…    

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …