Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ζήτησαν καθολική και όχι τοπική αργία οι έμποροι της Ξάνθης

Ζήτησαν καθολική και όχι τοπική αργία οι έμποροι της Ξάνθης

0
flamingo

Ήθελαν να κλείσει με το στανιό το Εμπορικό flamingo το Σάββατο παρότι ανήκει στην επικράτεια του δήμου Αβδήρων και όχι στην Ξάνθη

Επικαλούνται λόγους αθέμιτου ανταγωνισμού και επέτυχαν την μεσολάβηση του Μητροπολίτη Ξάνθης που έστειλε επιστολή

«Στα κάγκελα» είναι ο εμπορικός σύλλογος της πόλης μας και κινητοποιήθηκε άμεσα ζητώντας την μεσολάβηση του μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα καθώς και του αντιπεριφερειάρχης Ξάνθη κ. Κώστα Ζαγναφέρη προκειμένου να αποτρέψουν μια «αδικία» εις βάρος τους όπως πιστεύουν παρότι αναγνωρίζουν την νομιμότητα της που απορρέει από ένα Βασιλικό Διάταγμα του 1932 επιζητώντας να βρουν ένα τρόπο να μην ισχύει!

Θέλουν να κλείσει με το στανιό το Εμπορικό παρότι ανήκει στην επικράτεια του δήμου Αβδήρων

Το γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του θεσμικού οργάνου των εμπόρων του νομού μας είναι η …τοπική αργία του Σαββάτου 29 Αυγούστου λόγω της γιορτής της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου πολιούχου της πόλης της Ξάνθης. Όχι όμως γιατί είναι αργία αλλά γιατί είναι τοπική και όχι καθολική σ’ όλο το νομό και κυρίως στα όρια του δήμου Ξάνθης με τον δήμο Αβδήρων! Συγκεκριμένα το πρόβλημα των Εμπόρων εστιάζεται στο εμπορικό κέντρο Flamingo που θα είναι ανοιχτό ενώ εκείνοι κλειστοί: «Δημιουργούνται έτσι συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Πρέπει ν’ αλλάξει αυτό το Βασιλικό Διάταγμα που χρονολογείται από το 1932. Θα μπορούσε η αργία να είναι καθολική γιατί η Μητροπολιτική Αρχή είναι για όλο το νομό», ισχυρίζεται ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Ευθύμης Μίλκογλου. Ο Σύλλογος με ανακοίνωση του ενημερώνει τα μέλη του και τους καταναλωτές ότι τα καταστήματα εντός του δήμου θα παραμείνουν κλειστά και απευθύνθηκε στον Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα ζητώντας την υποστήριξη του στο αίτημά του. Ο κ. Παντελεήμων έστειλε επιστολή προς τους υπεύθυνους του Εμπορικού Κέντρου ζητώντας να μην ανοίξουν τα καταστήματα υποστηρίζονται την άποψη των Εμπόρων της Ξάνθης: « Λόγω της αργία το παζάρι του Σαββάτου μεταφέρθηκε την Παρασκευή. Συνεργαζόμαστε άψογα με τους μουσουλμάνους συναδέλφους και σεβόμαστε ο ένας τον άλλο . Θα ψάξουμε να βρούμε τρόπους να σταματήσει αυτό που συμβαίνει. Το ίδιο αντιμετωπίζουμε και στην αργία της 4ης Οκτωβρίου», επισημαίνει ο κ. Μίλκογλου.

«Θέλουν και την πίτα σωστή και τον σκύλο χορτάτο»

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο Εμπορικός σύλλογος προσπαθεί να βρει ένα τρόπο να παρακαμφθεί ένας ισχύων νόμος για να διαφυλάξει τα συμφέροντά του και μάλιστα με «ιερή» διαμεσολάβηση ενώ την ίδια στιγμή δεν κάνει άλλες κινήσεις να κερδίσει σε ανταγωνιστικότητα η αγορά Ξάνθης όπως διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» που έγινε στην Αλεξανδρούπολη με μεγάλη μάλιστα επιτυχία και όπως θα γίνει και στην Κομοτηνή. Επίσης ήταν αρνητικός στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και δεν προθέτει ακόμη ένα απόγευμα την εβδομάδα στο ωράριο των καταστημάτων όπως γίνεται στις γειτονικές πόλεις. Την ίδια στιγμή όμως μεμψιμοιρεί , επαναλαμβάνει μονότονα και αποδέχεται μοιρολατρικά την πτώση του τζίρου των καταστημάτων στην εκπτωτική περίοδο. Εν κατακλείδι οι έμποροι «θέλουν και την πίτα σωστή και τον σκύλο χορτάτο» αλλά και «πέσε πίτα να σε φάω»! Μόνο που η εποχή μας αυτά δεν τα σηκώνει!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…