Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Β. Τσολακίδης: «Προσπάθησα πολύ για τη λειτουργία του Πάρκου»

Β. Τσολακίδης: «Προσπάθησα πολύ για τη λειτουργία του Πάρκου»

0
tsolakidis 3-web

Όλα όσα κατέθεσε ο πρώην δήμαρχος Αβδήρων για την υπόθεση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής

Αισθάνεται δικαιωμένος από την αθωωτική απόφαση, αλλά προσβεβλημένος για τις κατηγορίες που ειπώθηκαν σε βάρος του

Για την υπόθεση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής του δήμου Αβδήρων που επί χρόνια αποτελεί «αγκάθι» για τις δημοτικές αρχές, αφού ερήμωσε, υπέστη ζημιές και λεηλασίες, ενώ ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί μια οριστική λύση για την αξιοποίησή του, ορισμένα στοιχεία και διευκρινίσεις θέλησε να δημοσιοποιήσει ο πρώην δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, που μαζί με τον τέως δήμαρχο Βιστονίδας Νίκο Ζλάτκο, βρέθηκαν στα τέλη του προηγούμενου μήνα στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης με την κατηγορία ότι με πρόθεση έβλαψαν τη δημοτική περιουσία, την οποία ως δήμαρχοι είχαν ιδιαίτερη υποχρέωση να συντηρούν, αφού παρέλειψαν να λάβουν μέτρα για τη συντήρηση του χώρου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στο πάρκο υπέστησαν ζημιές οι ηλεκτρολογικές υποδομές, αποξηλώθηκαν ξύλινα στοιχεία, καθώς και ηλεκτρολογικό υλικό, ενώ κατέρρευσε το αναψυκτήριο. Τη φθορά το δικαστήριο εκτίμησε στις 91.000 € περίπου. Μετά την ακροαματική διαδικασία το δικαστήριο έκρινε αθώους τους κατηγορουμένους, τον μεν κ. Ζλάτκο λόγω παραγραφής και το δε κ. Τσολακίδη για έλλειψη δόλου.

Ο κ. Τσολακίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση, αλλά δεν παρέλειψε να εξωτερικεύσει τη δυσαρέσκεια, αλλά και την προσβολή που ένιωσε για την έκταση που πήρε η υπόθεση στο μέρος που τον αφορά γι’ αυτό δεν απέκλεισε την περίπτωση να προστατευθεί και ο ίδιος νομικά. Θέλησε επιπλέον να δώσει κάποιες διευκρινίσεις για τις προσπάθειες που ο ίδιος έκανε τόσο ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης επί θητείας Ζλάτκου, όσο και ο ίδιος ως δήμαρχος στη συνέχεια.

Εκκλήσεις στο Ν. Ζλάτκο να προστατέψει το Πάρκο

Ο κ. Τσολακίδης προσκόμισε στο δικαστήριο αποσπάσματα από δύο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Βιστονίδας, όπου ο ίδιος και η παράταξή του κρούουν στη δημοτική αρχή τον κώδωνα του κινδύνου για την εγκατάλειψη και τις περαιτέρω φθορές στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Στη συνεδρίαση της 29ης Οκτωβρίου 2008 ο κ. Ζλάτκος ανακοινώνει ότι ορίστηκε ο πλειοδότης του διαγωνισμού, ενώ σε επόμενη συνεδρίαση στις 26 Ιανουαρίου 2009 θέτει και πάλι το θέμα, υπογραμμίζοντας ότι τα προβλήματα υπάρχουν γιατί δεν υπάρχει άνθρωπος να λειτουργεί το χώρο. Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ως δήμαρχος Βιστονίδας είχε προσλάβει υπάλληλο με σύμβαση, η οποία αναλάμβανε την ξενάγηση μαθητών στο χώρο. Τονίζει ότι απαιτούνται ενισχυμένα μέτρα αστυνόμευσης, καθαρισμός και μελέτη για την αδειοδότηση.

Έργα καθαρισμού, συντήρησης και αδειοδοτήσεων επί των ημερών του

parko kiklof4Ο ίδιος, ως δήμαρχος του νέου Καλλικρατικού δήμου Αβδήρων προχωρά στη σύναψη σύμβασης 1.500 ευρώ περίπου το 2012, για καθαρισμό του χώρου και στη συνέχεια το 2014 συνάπτει άλλες δύο συμβάσεις αφενός για εργασίες συντήρησης (περίφραξη του χώρου) ύψους 2.335,3 € και αφετέρου για την τακτοποίηση των αυθαίρετων κτισμάτων του πάρκου από μηχανικούς, ύψους 6.025,34 €. Οι εργασίες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί λόγω μιας αδειοδότησης που απαιτείται από το στρατό, όπως μας αναφέρει ο ίδιος ο κ. Τσολακίδης, όμως η εργολαβία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, έτοιμη να συνεχιστεί μόλις καταστεί δυνατό. Ο δε νυν δήμαρχος Γιώργος Τσιτιρίδης σε προηγούμενο ρεπορτάζ (ΕΜΠΡΟΣ 5/2/2015), ενημέρωσε ότι η άδεια από το στρατό έχει δοθεί και πλέον μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Εκκρεμεί ακόμη η συνεργασία με τον «Πήγασο»… παρά τις καλές προθέσεις

Το 2013 ο κ. Τσολακίδης, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου κάνει δεκτό αίτημα συνεργασίας με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Πήγασο για την αξιοποίηση του πάρκου και προγραμματίζεται η λειτουργία γραφείων του συλλόγου, αλλά και αποθήκης για τα ποδήλατα στο χώρο, έτσι ώστε και ο σύλλογος να βρει ένα σπίτι, όπου μπορεί να εγκαταστήσει και μέρος των δράσεών του, αλλά και ο δήμος, που αδυνατεί πλέον λόγω οικονομικών προβλημάτων και περιοριστικών όρων να διαθέσει το χώρο για εκμετάλλευση, να εξασφαλίσει την συνεχή επιτήρηση του χώρου, χωρίς κόστος. Η συνεργασία αυτή μέχρι και σήμερα δεν έχει προχωρήσει παρόλο που επικαιροποιήθηκε το ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές.

Ελένη Διαφωνίδου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Αλέξανδρος Κοντός άμισθος ειδικός σύμβουλος του περιφερειάρχη ΑΜΘ

Θα λειτουργήσει επικουρικά σε θέματα αγροτικής οικονομίας και ανάπτυξης Σύμφωνα με απόφαση…