Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Νέα εκστρατεία στειρώσεων αδέσποτων ζώων στους δήμους Ξάνθης, Αβδήρων και Μύκης

Νέα εκστρατεία στειρώσεων αδέσποτων ζώων στους δήμους Ξάνθης, Αβδήρων και Μύκης

0
adespota-empros

Με τη συνδρομή της φιλοζωικής οργάνωσης Griechische Fellnasen e.V. μαζικές στειρώσεις από 24/11 έως 6/12

Μία νέα ευκαιρία για τα αδέσποτα ζώα και για την πόλη μας δίνεται μέσω της συνεργασίας του δήμου Ξάνθης με τη φιλοζωική οργάνωση Griechische Fellnasen e.V., η οποία ανέλαβε να πραγματοποιήσει για το διάστημα από 24 Νοεμβρίου μέχρι και 6 Δεκεμβρίου 2014 πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων με την συνδρομή εθελοντών κτηνιάτρων. Η δράση αυτή αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης προσπάθειας που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2014 με την πραγματοποίηση 150 περίπου στειρώσεων.

Η ομάδα θα αποτελείται αυτή την φορά από 3 κτηνιάτρους μέλη της οργάνωσης, που θα φιλοξενηθούν στην πόλη μας με έξοδα του δήμου Ξάνθης για τις δύο εβδομάδες που θα διαρκέσει η δράση. Στην προσπάθειά τους να περιοριστεί το φαινόμενο, που έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στην περιοχή, θα έχουν συμπαραστάτες και δύο εθελοντές κτηνιάτρους από την Αδριανούπολη, οι οποίοι θα παραβρεθούν με δικά τους έξοδα, όπως ενημέρωσε το «Ε» ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Φερτούν. Το θέμα έχει συζητηθεί επανειλημμένα εσχάτως στο δημοτικό συμβούλιο, λόγω των διαστάσεων του προβλήματος, που επιδεινώθηκε τόσο εξαιτίας την έλλειψης ευαισθησίας από την πλευρά των πολιτών, όσο και από την διστακτικότητα του δήμου να αναλάβει έως τώρα δυναμικές πρωτοβουλίες.

Στην νέα αυτή προσπάθεια θα λάβουν μέρος και οι δήμοι Μύκης και Αβδήρων, οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον και θα αναλάβουν την μεταφορά των αδέσποτων ζώων της περιοχής τους στην Ξάνθη. Οι στειρώσεις θα πραγματοποιούνται και πάλι στο κτηνιατρείο του κ. Ζαγκλιαβού, ενώ η αποθεραπεία θα λαμβάνει χώρα στο κυνοκομείο του δήμου. Ο κ. Φερτούν υπολογίζει αυτή την φορά να πραγματοποιηθούν περί τις 300 στειρώσεις κυρίως σκύλων και καλεί τους πολίτες να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή.

Την εκστρατεία θα συνδράμουν εθελοντικά και μέλη του Φιλοζωικού Ομίλου Ξάνθης, που έχουν την απαιτούμενη γνώση και εμπειρία. Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Γιάννης Δουκέλης, ενεργό μέλος του ΦΟΞ, σήμερα Σάββατο θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση για να αποφασιστεί η συμμετοχή του ΦΟΞ και να ενημερωθούν τα μέλη που θέλουν να βοηθήσουν. «Δεν είμαστε συνδιοργανωτές, γιατί δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση, αλλά θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε ατομικά» ανέφερε ο κ. Δουκέλης εκφράζοντας την ανησυχία του για το μέγεθος του εγχειρήματος «ελπίζω να υπάρξει σωστή οργάνωση, γιατί είναι μεγάλος ο αριθμός των ζώων που θα στειρωθούν και πρέπει να τηρηθούν κάποιοι όροι». Η αποθεραπεία των ζώων μετά την στείρωση κυμαίνεται από 2 μέρες για τα αρσενικά μέχρι 5 μέρες για τα θηλυκά ζώα, οπότε πρέπει να υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος για φύλαξή τους. Στο θέμα της αποθεραπείας έρχεται η εθελοντική συμμετοχή όσων κατοίκων της Ξάνθης επιθυμούν να βοηθήσουν.

Για την επιτυχία της πρωτοβουλίας ο Αντιδήμαρχος κ. Φερτούν τόνισε ότι η εθελοντική προσφορά από την πλευρά των πολιτών κρίνεται απαραίτητη τόσο ως προς την επισήμανση των περιοχών με μεγάλη συγκέντρωση αδέσποτων ζώων, όσο και ως προς την περισυλλογή και μεταφορά των ζώων, αλλά και την βοήθεια κατά το διάστημα της αποθεραπείας τους. Αξίζει να βοηθήσουμε ο καθένας κατά το μέτρο των δυνατοτήτων του, ώστε να μειωθεί σταδιακά το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων στους δρόμους της Ξάνθης.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 2541093680, 6971953010 (what’s up).

Χ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης στο άρθρο «Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη» που δημοσιεύτηκε την 24η Απρίλη 2024 στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Γράφει ο Νάσος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλ…