Σχόλια 21/11/14

0
afiroismenos
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ το 45% του πληθυσμού δεν εμπιστεύεται καθόλου το πολιτικό σύστημα. Εντύπωση προκαλεί το υπόλοιπο 55%!


Ορκωτοί λογιστές;
Να λογιστές, να μάλαμα. Πήραν από το ελληνικό δημόσιο 800.000 ευρώ για να κάνουν αναδρομικό έλεγχο στο χρονικό διάστημα από το 1974 είναι το 2012 στα οικονομικά στοιχεία του Γ.Καρατζαφέρη και δεν βρήκαν τίποτε επιλήψιμο! Βρήκαν όμως οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ. Όπως και μια οφσόρ ακόμη.
Και γεννάται το ερώτημα: Τι είδους ορκωτοί λογιστές ήταν αυτοί; Μάλλον λογιστές της αρπαχτής και της συγκάλυψης, τρομάρα τους. Όμως, αφού δεν έκαναν σωστά τη δουλειά που τους ανατέθηκε δεν πρέπει να επιστρέψουν τα 800.000 ευρώ; Πρέπει λέει…
« Ε»


Οι ώρες οι καλές!
Για το ζευγάρι Μιχάλη Πατεράκη και Μαρίνα Παυλίδη που ενώνονται με το μυστήριο του γάμου το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014. Ο γάμος θα γίνει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας και κουμπάρος στο νέο ζευγάρι θα είναι ο Χαρ. Αντωνιάδης.
Από την εφημερίδα μας τις θερμότερες ευχές στα νέα παιδιά που μπαίνουν σε νέα φάση της ζωής τους, στους δε γονείς τους, Γιώργο και Αθηνά Παυλίδη και Γιάννη και Αγγελική Πατεράκη, να βλέπουν ευτυχισμένα και αγαπημένα τα παιδιά τους και βέβαια με τους απογόνους.
Η δεξίωση θα δοθεί στην αίθουσα «Απόλλων».
« Ε»


Ο λόγος περί κουκιών
Για κουκιά αλλά τι κουκιά. Όχι το γνωστό λαχανικό που σε πολλούς δεν αρέσει, αλλά για τα κουκιά που έχουν σχέση με τους βουλευτές! Ναι, τους βουλευτές. Αγώνας γίνεται για να εξασφαλιστούν οι 180 βουλευτές- κουκιά- που θα ψηφίσουν το νέο Πρόεδρο κι έτσι θ’ αποφύγουμε τις πρόωρες εκλογές.
Παρακολουθώντας λοιπόν τα σούρτα-φέρτα, τις δηλώσεις και δείπνα, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να συγκεντρώσει το μαγικό αριθμό των 180.
Τα σημάδια αυτό δείχνουν. Ο χρόνος πάντως πλησιάζει…
«Ε»


Κατάρτιση προγραμμάτων
Σε πανελλαδικό επίπεδο οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ καταρτίζουν αυτές τις ημέρες τα περιφερειακά προγράμματα του κόμματος. Προφανώς το ίδιο ισχύει και για την Ξάνθη. Η Νομαρχιακή του νομού μας επεξεργάζεται τις προτάσεις της που θα ενσωματωθούν στο πρόγραμμα για την περιφέρειά μας. Το οποίο πρόγραμμα θα παρουσιασθεί στις 14 Δεκεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη.
« Ε»


Αμφι-φωνή εκ του Τάφου
Αφηρωισμένε λέγε τι βλέπεις; Σκότος, ζόφος και αμφιλύκη. Ο Σαμαράς προσπαθεί για Τσίπρας κι ο Τσίπρας για Σαμαρά. Μαύρο σφαιρικό μπουρμπούλι, ο Βενιζέλος βυσσοδομεί.
Αφηρωισμένε τι σε ανεβάζει; Να μου κάνει αγωγή ο Κουρής (παράσημο!). Να με βρίσει ο Καμμένος (διάκριση). Να με στοχοποιήσει η Χρυσή Αυγή (πιστοποιητικό ορθοφροσύνης).
Τι σε καταθλίβει; Να με επαινέσει ο Λαζόπουλος. Να περιμένουν ανάσταση από τον Τάφο. Η αμοιβή του Ρανιέρι. Οι άνω ποταμών φήμες για το «Ποτάμι». Η εξακολουθητική ματαιότης με το όνομα των Σκοπίων. Οι ακατάληπτες καταλήψεις.
Τι σε τρομάζει; Να ανακαλύψω ότι ο Άδωνις έχει δίκιο, Να αρχίσω να συμπαθώ την τρόικα. Να μην με ενοχλούν όσοι μοστράρουν το καινούργιο iPhone. Να αναφερθώ ανάμεσα στα στελέχη ενός νέου (δέκατου πέμπτου) φορέα της Κεντροαριστεράς.
Τι ελπίζεις; Να επιστρέψει ο Ρεχάγκελ (ή κάποιος Ρεχάγκελ). Να αποδειχθεί ικανή η Δούρου (αλλιώς χαθήκαμε). Ο Φώτης (Κουβέλης) να φωτιστεί με τον ορθολογισμό του άλλου Φώτη (Γεωργελέ). Ο ΕΝΦΙΑ να πάει στα άμφια. Ο Καρατζαφέρης να φύγει με ελικόπτερο.
Τι προβλέπεις; Ο Τσίπρας θα γίνει Σαμαράς (αντιμνημονιακός ήταν κι αυτός!), ο Βενιζέλος μαυρισμένος θα μονάσει με τον Εφραίμ, οι δανειστές θα χάσουν, χωρίς να κερδίσουμε εμείς, οι μεταρρυθμίσεις θα αναβληθούν για τον 22ο αιώνα, οι αποτεφρώσεις επίσης, και η Ελλάδα θα κουτσο-επιζεί καθότι ποτέ δεν πεθαίνει.
Ν.Δ.


Όχι τζόκερ με τον Πρόεδρο
“Η χώρα και η κοινωνία θα πρέπει να σταματήσει να παίζει κάθε πρωί Tζόκερ με την Προεδρική εκλογή”, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Πρωθυπουργό. Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στην ανάγκη εκλογής ενός ισχυρού Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και τόνισε την ανάγκη αμοιβαίων υποχωρήσεων από την πλευρά των κυρίων Σαμαρά και Τσίπρα προκειμένου να βρεθεί μια λύση.
Ωστόσο συνάντηση μεταξύ των δύο δεν φαίνεται να είναι εφικτή διότι η μία πλευρά (ΣΥΡΙΖΑ) θέτει όρο να γίνει χωρίς την παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ η άλλη πλευρά θεωρεί ότι δεν υπάρχει σημείο συνεννόησης.
Πάντως είναι στα υπέρ του Σταύρου Θεοδωράκη η πρόθεσή του να συνεργαστεί με άλλες πολιτικές δυνάμεις όταν μπει στη βουλή καθώς και το γεγονός ότι δεν επιδιώκει πρόωρες εκλογές πάρα το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν να είναι τρίτο κόμμα…


Ηλεκτρονική ψήφος φοιτητών
Από τη στιγμή που είναι διαπιστωμένο και βέβαιο ότι ΟΛΟΙ οι φοιτητές σήμερα διαθέτουν Υπολογιστή, η πρόταση του Πρύτανη κ. Φορτσάκη είναι απολύτως ρεαλιστική. Τι πρότεινε λοιπόν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών; Το αυτονόητο. Για τις καταλήψεις και άλλα σοβαρά θέματα που αφορούν τους ίδιους τους φοιτητές να ψηφίζουν ηλεκτρονικά και να είναι έτσι μεγαλύτερη η συμμετοχή των φοιτητών.
Πρόταση απλή, ρεαλιστική, σοβαρή και έγκυρη διότι κανείς δεν θα μπορεί να την αρνηθεί. Είναι βέβαιο πως στη σωστή και σύγχρονη αυτή πρόταση θα αντιδράσουν κάποιες μειοψηφίες. Γιατί θα τους στερήσει το αντικείμενο της ύπαρξής τους, την αιτία και αφορμή για μπάχαλο…
«Ε»


Άρχισαν οι «διαφοροποιήσεις»
Τα προβλήματα δεν έχουν τέλος για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, το κόμμα του οποίου φυλλοροεί συνεχώς και έχει φτάσει στο οριακό δημοσκοπικά ποσοστό του 3%. Τα δεδομένα αυτά εντείνουν και τις φυγόκεντρες κινήσεις και τις αμφισβητήσεις των επιλογών του προέδρου. Οι εναπομείναντες 13 βουλευτές φαίνονται διχασμένοι ανάμεσα στο ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην εκλογή προέδρου από αυτή τη βουλή. Παρά λοιπόν την ομόφωνη (;) απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Τρίτη, να μη ψηφίσει το κόμμα για πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο βουλευτής Παύλος Μελάς εμφανίστηκε την άλλη μέρα σε ραδιοφωνικό σταθμό και δήλωσε ότι εάν συμφωνεί στο πρόσωπο του προέδρου θα ψηφίσει θετικά! Και σίγουρα δεν είναι ο μόνος που σκέφτεται την αβέβαιη επανεκλογή του, αν πάει η χώρα στις εκλογές και προτιμά να ψηφίσει για πρόεδρο.
Είναι σίγουρο ότι θα έχουμε εξελίξεις τις επόμενες ημέρες από τους ΑΝΕΛ, οι οποίες θα είναι καθοριστικές για το εάν θα πάμε ή όχι σε πρόωρες εκλογές…


Γιατί πήρε μίζα ο Καρατζαφέρης;
Είναι ένα ερώτημα κι αυτό. Δηλαδή, με ποια ιδιότητα πήρε την μεγάλη μίζα ο Καρατζαφέρης για τα ελικόπτερα Σούπερ Πούμα. Τι ακριβώς προσέφερε ως υπηρεσία στους πωλητές, με ποια ιδιότητα και του έδωσαν κι αυτού μίζα;
Και βέβαια είναι προφανές ότι οι μίζες δεν δίνονται έτσι τυχαία και σε τυχαίους ανθρώπους. Αυτός που δίνει, κάτι παίρνει. Το τι έδωσε ο Καρατζαφέρης είναι ένα ερώτημα σοβαρό και επίκαιρο. Και βέβαια οφείλει ο ίδιος ο Καρατζαφέρης να μιλήσει και να δώσει εξηγήσεις. Που τώρα σιωπά και κάνει το κορόιδο, ο λαλίστατος αρχηγός.
Ο λαός περιμένει. Τον πρώην πλέον αρχηγό του ΛΑΟΣ να μιλήσει. Σίγουρα δεν θα το κάνει. Γιατί, τι να πει; Όμως, παρέα στον Άκη θα κάνει σίγουρα. Κι κεί θα’ χουν αρκετό χρόνο να θυμούνται τα παλιά.
« Ε»


Η υποκρισία πληρώνεται
Με αφορμή τον εντοπισμό του Καρατζαφέρη ως μιζαδόρου, ήρθε στην επιφάνεια ένα σοβαρό θέμα. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την ίδια την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος. Κάτι φαινόμενα Τσοχατζόπουλου και Καρατζαφέρη είναι που υπονόμευσαν σε μεγάλο βαθμό το σύστημα των μέχρι τώρα αξιών.
Η υποκρισία ξεσκεπάστηκε και οι υποκριτές έγιναν γνωστοί. Και μαζί όμως έγινε γνωστό ότι αυτές οι λειτουργίες βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθούν. Σ’ ένα κράτος χωρίς υποδομή ευρωπαϊκή, με στιβαρούς θεσμούς, με σοβαρή δημόσια διοίκηση, χωρίς στεγανά των υπουργείων και χωρίς έλεγχο των ποσών που πληρώνονται για εξοπλισμούς.
Και μετά, απορούν κάποιοι πως και γιατί ανδρώθηκε η Χρυσή Αυγή, γιατί οι νέοι είναι απολίτικοι. Υποκρίνονται πως δεν τις γνωρίζουν τις αιτίες. Υποκρίνονται και πάλι, αλλά δεν κάνουν τίποτε για ν’ αλλάξουν τα πράγματα.
«Ε»


Άσχημα νέα
Η συζήτηση με νεαρό κάτοικο, μουσουλμάνο, που μένει στην ορεινή περιοχή. Ελέχθησαν διάφορα. Για το δράμα όλης της Ξάνθης που είναι η ανεργία. Που στην ορεινή περιοχή γίνεται διπλό δράμα. Για τη φυγή των νέων στη Γερμανία και αλλού, για τις οικογένειες που μένουν πίσω, γυναίκα και παιδιά, για τα δράματα από τα ψυχοφάρμακα και άλλα.
Και βέβαια η αναζήτηση ευθυνών. Εύκολο; Κάθε άλλο. Δύσκολο διότι είναι σύνθετο το πρόβλημα. Η ορεινή μουσουλμανική περιοχή έχει προβλήματα. Πολλά και διάφορα. Έχει ελλείψεις, έχει ανάγκη ανθρώπων που θα ανοίξουν το δρόμο για ν’ αρχίσει η αλλαγή, με αγώνα μεγάλο βέβαια.
Συζητήσαμε πολλά, πάρα πολλά. Τα νέα άσχημα, δεν υπάρχει ελπίδα. Όπως δεν υπάρχει ούτε ένας ξενώνας για διανυκτέρευση, ούτε ένα εστιατόριο ή ταβέρνα πάνω από τη Σμίνθη. Μόνον στην Κοτάνη κι εκεί για να πάει κανείς χρειάζεται μεγάλη απόφαση.
Η ορεινή περιοχή έχει δυνατότητες, δεν έχει πλέον τους κατάλληλους ανθρώπους για να την πάνε μπροστά. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, δυστυχώς άλλες προτεραιότητες έθετε, «ξεχνώντας» ότι ο αγροτουρισμός είναι μια διέξοδος στο οικογενειακό εισόδημα και την απασχόληση, όπως αρνούνται να δεχτούν ότι η ορεινή περιοχή με τους ορεσίβιους κατοίκους είναι μια περιοχή με συγκριτικά πλεονεκτήματα. Θέλουν να τα δουν, τα αξιοποιούν. Δεν θέλουν να τα δουν, ας μην κατηγορούν τους άλλους μόνον. Έχουν ευθύνες κι αυτοί. Ο καθένας και όλοι μαζί.
«Ε»


Γιατί να μην πάει το Ειδικό Σχολείο στο Σχολείο της Κεσσάνης κύριε Ψωμακέλη;
Είναι γεγονός ότι το θέμα της στέγασης του Ειδικού Σχολείου Γενισέας πρέπει να λυθεί άμεσα και το βέβαιο είναι ότι δεν μπορούν τα παιδιά να παραμένουν στις αίθουσες προκάτ μέχρι να γίνει το Σχολείο τους που πέρασαν 10 χρόνια και ακόμη το μόνο που έχει γίνει είναι η παραχώρηση του οικοπέδου από τον δήμο. Μια πρόταση καλή ήταν αυτή με την στέγασή του στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ξάνθης αλλά αφού αυτό ξεβολεύει και δημιουργεί προβλήματα στα ΑΜΕΑ της Ξάνθης καθώς θα πρέπει να μεταφερθούν σε κτιριακές εγκαταστάσεις του νοσοκομείου Ξάνθης   – σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει ο σύλλογος ΑΜΕΑ – μια καλή πρόταση θα ήταν η στέγαση του Εδικού Σχολείου στο δημοτικό σχολείο της Κεσσάνης που έχει κλείσει και παραμένει άδειο. Το σχολείο είχε ανακαινιστεί πρόσφατα και έχει όλες τι απαραίτητες υποδομές για τη στέγαση των παιδιών του Ειδικού Σχολείου. Αλλά όταν προτάθηκε στον Διευθυντή κ. Ψωμακέλη είπε ότι εκεί τα παιδιά θα είναι απομονωμένα. Μα θα έχουν το δικό τους Σχολείο και θα είναι άνετα και δεν θα στριμώχνονται στα προκάτ… και επιπλέον η Κεσσάνη δεν είναι ακατοίκητο χωριό! Κι αν ακόμη τίθεται θέμα μεταφορικών για τους δασκάλους τι Γενισέα τι Κεσσάνη, δίπλα δίπλα είναι κ. Ψωμακέλη! Σας δίνεται η ευκαιρία να πάτε σε καλύτερο σχολείο και μένετε σε λεπτομέρειες; Γιατί η δικαιολογία ότι θα είναι απομονωμένα τα παιδιά στην Κεσσάνη σαν προσχηματική ακούγεται…
Μ.Ξ.


Πούλιος – Ανταμπούφης: Μετεκλογικά …ξεσπάσματα
Υποβόσκει μια διάθεση ρεβανσισμού ανάμεσα σε Ανταμπούφη – Πούλιο και με την πρώτη ευκαιρία βγαίνει στην επιφάνεια αφήνοντας μια πικρόχολη γεύση. Έτσι και στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Τι βρήκε λέτε να παραπονεθεί στον δήμαρχο ο κ. Ανταμπούφης.; Γιατί όταν κάτι ρωτάει ο Χρίστος Πούλιος ο δήμαρχος του αφιερώνει χρόνο και δευτερολογεί και δεν τον ξεκόβει λέει όπως κάνει σ’ εκείνον! (Μάλλον είναι επηρεασμένος από τα παιδιά στο Λύκειο Αβδήρων που κάνει μάθημα γιατί έτσι μόνο δικαιολογείται τέτοια διαμαρτυρία!). Ο δήμαρχος φυσικά δεν απάντησε γιατί προφανώς είχε βαρεθεί και από τις τόσες ερωτήσεις του κ. Ανταμπούφη και δεν ήθελε να δώσει συνέχεια! Αλλά ο Χρίστος Πούλιος δεν του τη χάρισε… Ούτε λίγο ούτε πολύ του είπε ότι δεν είναι αυτή η ουσία της διαμαρτυρίας του αλλά ότι βρίσκει πάντα δικαιολογίες (και τις πιο αστείες) για να δημιουργεί θέματα εκεί που δεν υπάρχουν κι όλα αυτά απορρέουν από την στάση του στον δεύτερο γύρο των εκλογών καθώς είναι γνωστό ότι βεβαίως ο κ. Ανταμπούφης και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριξαν την παράταξη Πούλιου. (Όχι βέβαια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε και καλύτερο αποτέλεσμα στον δήμο Ξάνθης! Τον Ανταμπούφη είχε με τον Ανταμπούφη παρέμεινε…)!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…