Σχόλια 12/09/14

0
tetradia
Ν’ ανοίξει ο τάφος να κλείσει κι ο ΕΝΦΙΑ, μπας και βρούμε την ησυχία μας!


 
 
Κάθε χρόνο τα ίδια
 Έχουν γίνει έθιμο πλέον κάθε χρόνο η ΕΛΜΕ και η ΟΛΜΕ παντού στην Ελλάδα, κατά την έναρξη της σχολικής περιόδου να μιλούν για ελλείψεις στα σχολεία. Από συνήθεια πλέον, μη έχοντας άλλο τι να πουν.
Και βέβαια κατάντησε μονότονη επανάληψη στην οποία κανείς γονιός δε δίνει σημασία ούτε και η Πολιτεία βέβαια διότι ΟΛΟΙ γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει στο χώρο. Όπου λέγονται μισές αλήθειες αλλά και ψέματα.
Ας σταματήσει λοιπόν η ιστορία με τις ελλείψεις κι ας κάτσουν κάτω ΟΛΟΙ μαζί να φτιάξουν ένα Εκπαιδευτικό Σύστημα σωστό, λειτουργικό, δημοκρατικό, ανθρωποκεντρικό, δημιουργικό με καλά αμειβόμενους εκπαιδευτικούς, εργαζόμενοι κανονικές ώρες και για μεγαλύτερο χρόνο.
Εκπαιδευτικό σύστημα που αντιμετωπίζει θετικά μόνον τους Εκπαιδευτικούς δίνοντάς τους ευκαιρίες για λιγότερη προσφορά και μόνο δικαιώματα δεν θα έχει προκοπή. Υπάρχει και η πλευρά των υποχρεώσεων, ας μην το ξεχνούν κάποιοι αυτό.
-Άντε και καλή χρονιά πρώτα στα παιδιά. Τα σχολεία γι’ αυτά έγιναν…
«Ε»


 
Γεια σου Γιακουμάτε!
 Αυτή η πρωϊνή εμφάνιση στις τηλεοράσεις του υπουργού Γιακουμάτου, μου χαλάει την ημέρα. Και δεν λείπει ο άνθρωπος από τις οθόνες. Όλο και κάπου θα μας βρει. Όπως μας βρήκε κατακούτελα η δήλωσή του – προτροπή προς τις νοικοκυρές «να μην έχουν το κεφάλι ψηλά σαν το παγώνι όταν ψωνίζουν και να ψάχνουν τις τιμές στα ράφια».
-Μάκη εσύ! Μέγιστος και τρισμέγιστος άνθρωπέ μου.
Ώστε μόνον μ’ αυτόν τον τρόπο λύνεται το θέμα των τιμών. Κοίτα να δεις πόσο απλά είναι τα πράγματα κι εμείς που άλλο νομίζαμε τελικά. Συγχαρητήρια πάντως σε όποιον διάλεξε τον Γιακουμάτο. Ψώνισε υπουργό από σβέρκο.
Και μια απορία: Πότε βρίσκει χρόνο για να δουλέψει ο Μάκης Γιακουμάτος;
«Ε»


 
Πρώτο θετικό δείγμα
 Ως γνωστόν ο συμπολίτης μας Μιχάλης Αμοιρίδης ανέλαβε ως θεματικός Αντιπεριφερειάρχης στην Περιφέρειά μας.
Και λογικό είναι να κάνει κάποιες δηλώσεις. Μένουμε στο σημείο που τόνισε εκτός των άλλων «Να συνδέσουμε τον Τουρισμό με την προώθηση των αγροτικών μας προϊόντων».
Διπλός ο στόχος: Και τουρισμός και αξιοποίηση των τοπικά παραγωμένων αγροτικών προϊόντων.
Στόχευση σωστή, απλή, κατανοητή. Αναμένουμε την υλοποίησή της όπως και άλλων, μια και ο Τουρισμός κατά Παυλίδη θα αποτελέσει βασική πλατφόρμα ανάπτυξης για την Περιφέρεια.
-Ίδωμεν.
«Ε»


 
Περί ΕΝΦΙΑ
 Πολύς λόγος, πάρα πολύς για τον ΕΝΦΙΑ. Και γράφτηκαν ακόμη πιο πολλά μέχρι σημείου να έχουμε πλέον μπουχτίσει βρε αδελφέ. Από δω οι διαμαρτυρίες των βουλευτών, από κει των ιδιοκτητών, πιο πέρα το αίτημα για διόρθωση των λαθών, κόντρες και αναταράξεις.
Άντε να δοθούν στη δημοσιότητα οι λίστες με το φόρο (διότι περί αυτού πρόκειται) να τελειώνουμε, γιατί έτσι όπως το πάνε θα μας «τελειώσουν» βιολογικά.
Νισάφι πια, τελειώστε για να ξέρουμε τι θα μας πάρετε. Μας βγάλατε την ψυχή…
«Ε»


 
Να προσέχουν
 Το παρακάτω κείμενο αφορά όλους όσους έχουν ζώο και μετά από καιρό, το εγκαταλείπουν. Αφορά αυτούς που βασανίζουν κάποιο ζώο δημόσια ή ιδιωτικά. Γι’ αυτούς που θεωρούν τα ζώα ιδιοκτησία τους για να ξεσπούν σ’ αυτά αφήνοντάς τα νηστικά ή χωρίς να τα φροντίζουν.
Όλα αυτά, ας το γνωρίζουν, να τα ξεχάσουν οι ευκαιριακοί φιλόζωοι ή οι βάρβαροι «άνθρωποι» που στοχοποιούν ζώα για ν’ αποδείξουν πόσο βάρβαροι είναι.
Στο εξής, θα υπάρχουν δικαστήρια, ποινές χρηματικές και φυλάκιση για όλους αυτούς που βιαιοπραγούν – κυρίως- ή εγκαταλείπουν τα ζώα συντροφιάς τους.
Ήταν καιρός να παρθούν αυτά τα μέτρα και στη χώρα μας διότι πολλά απαράδεκτα έχουν συμβεί και δυστυχώς ακόμη συμβαίνουν με θύματα ζώα.
«Ε»


 
Τα τετράδια του Σεπτέμβρη
 Σεπτέμβριος ήταν ανέκαθεν εκείνο το τετράδιο. Το ατσαλάκωτο, το πεντακάθαρο, με τις μπλε γραμμές και την άγραφη ετικέτα. Το άνοιγα αμήχανα. Σαν να ήταν εύθραυστο. Από πού πιάνεις το ατσαλάκωτο; Πώς μεταχειρίζεσαι το καινούργιο; Έπαιρνα θάρρος. Το άνοιγα αποφασιστικά. Μα εκείνο δεν στεκότανε. Έκανα και γω το χέρι μου μπουνιά -να του σπάσω ίσως τον τσαμπουκά- κι έτσι ανοιχτό με τη βία, το σιδέρωνα από πάνω έως κάτω. Ξεφύσαγα ότι κάτι κατόρθωσα, για τόσο δα. Τι διάολο αντίπαλος! Εγώ να το ανοίγω, αυτό να κλείνει. Ότι ανοιγοκλείνει περιμένει κάτι. Αυτόματα στις λευκές σελίδες του μοίραζα υποσχέσεις. Θα γινόμουν, έλεγα, καλή μαθήτρια. Θα το διατηρούσα, έλεγα, πεντακάθαρο μέχρι το τέλος. Θα στόλιζα, έλεγα, μόνο με 10άρια τις σελίδες του. Θα έγραφα, έλεγα, με τα πιο ωραία γράμματα του κόσμου. Ποτέ δεν τήρησα τις υποσχέσεις μου. Νομίζω το ήξερα, από την ώρα που τις έδινα. Αλλά πώς να ξεμπερδέψεις; Ο Σεπτέμβρης όπως και να το κάνεις… παράξενος μήνας.


 
Τσέπελης ο οργανωτικός
 Με την οργάνωση των Τεχνικών Υπηρεσιών ξεκίνησε ο Μανώλης Τσέπελης τα νέα του καθήκοντα ως αντιδήμαρχος τεχνικών και πολλών ακόμη υπηρεσιών! Συγκεκριμένα προτίθεται να οργανώσει την γραμματεία ώστε να έχει άμεση επικοινωνία με το κοινό. Να δέχεται καταγγελίες, παράπονα τα οποία θα καταγράφονται και θα του μεταφέρονται ώστε να γνωρίζει και να έχει τον έλεγχο σ’ ότι αφορά την υπηρεσία και τις ανάγκες που υπάρχουν στην πόλη> Είναι συνηθισμένος βλέπετε από την ΔΕΥΑΞ.
Δεν έχουμε παρά να επικροτήσουμε αυτή του την πρόθεση γιατί αν μη τι άλλο ο πολίτης θέλει τον δήμο δίπλα του…
Μ.Ξ.


 
Η Αμφίπολη και τα …ανέκδοτα!
 Δίνουν και παίρνουν τα στοιχήματα για το ποιος είναι ό ¨ένοικος¨ του μεγαλοπρεπούς τάφου της Αμφίπολης. Όλη η Ελλάδα τούτη την εποχή «αρχαιολογεί». Ενώ κυκλοφορούν μερικά πολύ πετυχημένα ανέκδοτα. Όπως: Ρώτησαν, λέει, τον Μητσοτάκη, τι γνωρίζει για τον τύμβο του Καστά. «Δεν θυμάμαι καλά, ήμουν μικρός όταν τον κατασκεύαζαν…». Να κι ένα για τους Σκοπιανούς που παρακολουθούν με πολύ αγωνία τις ανασκαφές για τους …δικούς τους λόγους: Θεσσαλονικιός φίλος τηλεφώνησε σε φίλο του στα Σκόπια και εκείνος τον ρώτησε πώς πάει η ανασκαφή στην Αμφίπολη, για να λάβει την απάντηση ότι βρέθηκαν σφίγγες και Καρυάτιδες. «Ωχ, τώρα ο Γκρουέφσκι θα ξοδέψει ένα κάρο λεφτά για να χτίσει παρόμοιες στην πλατεία», σχολίασε.
Μ.Ξ.


 
 Μικρές ανησυχίες ή πονηριές;
 Απίστευτα πράγματα μπορούσε να ακούσει κανείς έξω από τα σχολεία και κυρίως τα Νηπιαγωγεία, χθες το πρωί. Πράγματα που οφείλονται είτε σε πραγματικές απορίες των μικρών μαθητών είτε σε διάφορα τεχνάσματα των μικρών μαθητών να δημιουργήσουν τύψεις στους γονείς τους, μη θέλοντας να πάνε σχολείο. Έτσι, μπορούσες να ακούσεις παιδάκια να διαμαρτύρονται ευθέως που τέλειωσε το καλοκαίρι, αλλά και άλλα που παραπονιόντουσαν με πιο πλάγιο τρόπο, ενδεικτικό παράδειγμα η απορία διδύμων που ρώτησαν την μαμά τους με τσαχπίνικο τρόπο στην φωνή αν τα έχει ξαναφήσει μόνα τους.
Βέβαια, δεν ήταν λίγα και αυτά που «πετούσαν» από την χαρά τους που θα βρισκόταν για κάποιες ώρες της ημέρας μαζί με τους φίλους.
Γ.Τ.


 
Αχ, Ελληνίδα μάνα!
 Η 11η Σεπτεμβρίου αποδείχθηκε, πέρα από πολύ σημαντική μέρα, μέρα δοκιμασίας και για τις μαμάδες, κυρίως των μαθητών του Νηπιαγωγείου και της Α’ τάξης του Δημοτικού. Φορώντας τα καλά τους, συνόδευσαν τα μικρά τους στο σχολείο τους ιδιαίτερα συγκινημένες. Μάλιστα, όταν ήρθε η ώρα να μπουν τα παιδάκια στις αίθουσες για την πρώτη γνωριμία τους με την δασκάλα, αυτές τα αποχωριζόταν λες και πάνε μετανάστες στην Αυστραλία.
Αθάνατη και αξεπέραστη η δόλια Ελληνίδα μάνα!
Γ.Τ.


 
Ο… ξεχασμένος Συμπαραστάτης
 Στα καθήκοντα του Μανόλη Τσέπελη ως αντιδημάρχου που συμπεριλαμβάνεται και η συνεργασία του με το Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, θυμηθήκαμε το θεσμό που δεν κατάφερε να λειτουργήσει στο δήμο μας στην προηγούμενη θητεία.
Άραγε θα τολμήσει ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος να ανοίξει σοβαρά και ουσιαστικά τη διαδικασία, ώστε να βρεθεί ένα πρόσωπο ικανό, υπεύθυνο και πρόθυμο για να υπηρετήσει από τη συγκεκριμένη θέση; Γιατί ας μη γελιόμαστε η διαδικασία ήταν λίγο-πολύ φιάσκο την προηγούμενη φορά.
Κι όμως παρατηρήθηκε ότι σε άλλες περιπτώσεις, όπως στο δήμο Αλεξανδρούπολης, ο Συμπαραστάτης κατάφερε να παίξει ρόλο και να λειτουργήσει ως κανάλι επικοινωνίας ανάμεσα στους πολίτες και τις δημόσιες υπηρεσίες. Τι λέτε, θα το προσπαθήσετε κ. Δημαρχόπουλε;
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Η Μαρία Ευθυμίου κι εμείς Λίγα λόγια οφείλω να παραθέσω για την εκδήλωση στο δημοτικό αμφι…