Σχόλια 30/04/14

0
Ο Γιωργάκης θέλει τώρα να ξαναφτιάξει το «παιχνίδι» που διέλυσε για να συνεχίσει να παίζει την «κυβέρνηση» με τους φίλους του…


 
 
Μοναδική γυναίκα υποψήφια
Ο λόγος βέβαια είναι για τη Μαρία Καραλευθέρη, υποψήφια για το δήμο Τοπείρου. Από τους 18 συνολικά στο νομό μας υποψηφίους, είναι η μοναδική γυναίκα υποψήφια δήμαρχος. Αναλογία; Τρομακτική υπέρ των ανδρών όπως σε όλη την Ελλάδα βέβαια, όπου η παρουσία γυναικών υποψηφίων είναι σπάνιο είδος ακόμη.
Ευτυχώς που υπάρχουν αρκετές γυναίκες υποψήφιες για τα δημοτικά συμβούλια και κάπως ισοσκελίζεται η υπόθεση της ανδροκρατούμενης τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλα τα επίπεδά της.
Βέβαια Φινλανδία θ’ αργήσουμε πολλά χρόνια ακόμη να γίνουμε. Γι’ αυτό, ας αρκεστούμε στη μία κύρια μονάδα…
«Ε»


 
Πού το πάει ο Γιώργος;
 Περίεργες εξακολουθούν να είναι οι κινήσεις και δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Ιδιαίτερα δε την εποχή αυτή, παραμονές εκλογών για την Ευρώπη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Οι άνθρωποι που πίστεψαν σ’ αυτόν και δυστυχώς τον ψήφισαν κιόλας, απορούν και ρωτούν «πού θέλει να το πάει το πράγμα ο Γιώργος;»
Και δεν έχουν άδικο μεταξύ μας. Διότι ο Γιώργος Παπανδρέου με τη στάση και συμπεριφορά του είναι σα να υπονομεύει την παράταξη που ίδρυσε ο πατέρας του και στην οποία ήταν πρωθυπουργός, ο ίδιος και οι φίλοι του, δυστυχώς για τη χώρα και τους κατοίκους.
Ξεχνώντας τις δικές του ευθύνες ο Γιώργος, ασκεί μια ιδιαίτερη κριτική εις βάρος του Βενιζέλου και του σημερινού ΠΑΣΟΚ, αγνοώντας ότι οι ευθύνες βαρύνουν τον ίδιο κι όχι τον Βενιζέλο.
«Ε»


 
Δική τους ευθύνη
 Από τη χθεσινή παρουσίαση των υποψηφίων όλων των παρατάξεων για τις δημοτικές εκλογές απουσίαζαν κάποιοι συνδυασμοί. Όπως σημειώσαμε, αυτή η απουσία δεν οφειλόταν σε δική μας ευθύνη αλλά την ολιγωρία ή αδιαφορία κάποιων επικεφαλής, τους οποίους ενοχλήσαμε για να στείλουν τις λίστες των υποψηφίων τους.
Δεν το έκαναν εγκαίρως και ως εκ τούτου δεν είναι δική μας η ευθύνη της μη δημοσίευσης των ονομάτων των υποψηφίων. Σ’ αυτές τις δουλειές απαιτούνται και γρήγορα αντανακλαστικά.
«Ε»


 
Ευκαιρία!
 Εάν δεν αποφασίζονταν να γίνουν οι Ευρωεκλογές με σταυρό, είναι σίγουρο, πως ελάχιστους συνολικά υποψήφιους θα είχαμε τη χαρά να δούμε να μας επισκέπτονται. Γιατί οι λίστες έδιναν άλλη διάσταση στην όλη υπόθεση με τους υποψήφιους. Εκεί τοποθετούσε ο αρχηγός στις πρώτες θέσεις αυτούς που θα εκλέγονταν και όλοι οι άλλοι απλώς συμμετείχαν.
Τώρα αυτό άλλαξε και η ανάγκη του σταυρού τους έστειλε στην άγνωστη επαρχία. Γι’ αυτό λοιπόν και οι επισκέψεις και οι συνεντεύξεις και όλα τα σχετικά. Ο σταυρός και η διεκδίκησή του αύξησε, έγινε αιτία τουλάχιστον, τον εσωτερικό τουρισμό ανά την Ελλάδα!
«Ε»


 
Καιρός ήταν
 Αλλαγές θα έχουμε σύντομα τόσο στο νόμο για τον συνδικαλισμό όσο και στις απεργίες. Έτσι, θα μπει φρένο στα προνόμια των Συνδικαλιστών και στην ειδική χρηματοδότηση των σωματείων, ενώ θα αντιμετωπισθεί και ο κατακερματισμών αυτών.
Ακόμη, θα συζητηθεί μεταξύ υπουργείου Εργασίας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ το θέμα των απεργιών. Δηλαδή, θα βρεθεί μια κοινά αποδεκτή πρόταση ούτως ώστε οι αποφάσεις να λαμβάνονται από ευρεία πλειοψηφία των απασχολουμένων στις επιχειρήσεις κι όχι από τις οργανωμένες μειοψηφίες.
Τέλος θα μπει ακόμη στο απαράδεκτο φαινόμενο των συνδικαλιστών να παίρνουν άδειες «από τη σημαία» ενώ συζητούνται και συγχωνεύσεις.
-Για να δούμε τελικά τι θα προκύψει.
«Ε»


 
Είχε ξεφτίσει
 Το παλιό και δοκιμασμένο μοντέλο του κομματικού συνδικαλισμού έχει αποτύχει οικτρά και πλέον είναι εκτός της σημερινής πραγματικότητας, όπως αποτυχημένη είναι και η σημερινή εικόνα του βολεμένου και μηδέποτε εργαζόμενου συνδικαλιστή.
Όπως επίσης έχουν αποτύχει και αποδείχτηκε ότι δεν αποτελούν λύση οι συχνές και άσκοπες απεργίες. Παλιά, μια πανελλαδική απεργία ήταν κάτι, πολύ σημαντικό. Πολιτικό και οικονομικό γεγονός. Σήμερα τα πράγματα έφθασαν στο να κηρύσσονται μεν πολλές απεργίες και να συμμετέχουν ελάχιστοι. Οι οποίοι μάλιστα κατά μια λανθασμένη αντίληψη, κινούνται στους κεντρικούς δρόμους δημιουργώντας προβλήματα στην αγορά, παρότι θα μπορούσαν να κινηθούν στα πεζοδρόμια.
Όσο δε, για το ποιοι αποφασίζουν για τη διενέργεια απεργιών, ε, αυτό είναι γνωστό. Ολιγάριθμες μειοψηφίες, που θεωρούν υποχρέωσή τους να κάνουν τη μηνιαία συνδικαλιστική τους γυμναστική…
«Ε»


 
Για τη συνδρομή
 Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2015, θα καταργηθεί η υποχρεωτική εγγραφή και καταβολή συνδρομής των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια της χώρας.
Το θέμα είναι σοβαρό και ήδη ξεκίνησαν αντιπαραθέσεις της διοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος με τον υπουργό κ. Χατζηδάκη.
Η υπόθεση θα έχει μέλλον αλλά και σασπένς. Ίδωμεν.
«Ε»


 
Σιωπή για το Χριστόπουλο
 Έχει περάσει μία εβδομάδα από την αποπομπή Σαμπιχά από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και από το σάλο που επακολούθησε, με τις δηλώσεις και τις αναλύσεις διαφόρων σχετικών και άσχετων με το θέμα, με κορυφαίο τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του κόμματος Δ. Χριστόπουλο.
Αυτό που έχει κάνει εντύπωση σε πολλούς Ξανθιώτες είναι ότι ενώ η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, ήταν λαλίστατη για τη δράση, τις επαφές και τις απόψεις της Σαμπιχά, από την άλλη όμως συνεχίζει να τηρεί σιγήν ιχθύος για τις ακραίες απόψεις Χριστόπουλου για το μειονοτικό ζήτημα.
Όλοι η κοινωνία της Ξάνθης σχολιάζει τις δηλώσεις αυτές, έγιναν πρώτο θέμα για τόσες μέρες στην κεντρική πολιτική σκηνή, πήραν όλοι θέση, όλοι πλην της Νομαρχιακής Ξάνθης, που σιωπά επιδεικτικά. Δεν ενοχλήθηκε από τις απόψεις του Χριστόπουλου περί «ενιαίου τουρκικού πράγματος»; Ή μήπως να υποθέσουμε ότι με τη σιωπή της δείχνει ότι συμφωνεί με την άποψη αυτή;
Είναι γενική απαίτηση των ξανθιωτών να ξεκαθαρίσει τη θέση του ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα πριν τις κάλπες…
 
 
Τσουνάμι από Βουλγαρία
 Ένα «τσουνάμι» επισκεπτών αναμένεται από τη Βουλγαρία στη Βόρεια Ελλάδα την Πρωτομαγιά σύμφωνα με τα βουλγαρικά ΜΜΕ. Οι Βούλγαροι τουρίστες που με κάθε ευκαιρία κατακλύζουν τη βόρεια Ελλάδα, έφτασαν κατά χιλιάδες τις ημέρες του Πάσχα, και τώρα αναμένεται και νέο κύμα με το εορταστικό εξαήμερο από 1ης Μαΐου έως 6 Μαΐου, που είναι η αργία του Αγίου Γεωργίου.
Περίπου μισό εκατομμύριο Βούλγαροι θα ταξιδέψουν αυτές τις μέρες, εκ των οποίων οι 140.000 στο εξωτερικό, με την Ελλάδα να κατέχει τα «σκήπτρα» μεταξύ των προορισμών που έχουν επιλέξει, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της βουλγαρική εφημερίδα.
Τώρα πόσοι από αυτούς θα βρεθούν στην Ξάνθη, απομένει να το δούμε…


 
Το πρόβλημα είναι αλλού…
 Για αρκετή ώρα βρισκόταν ξαπλωμένος σε πεζοδρόμιο επί της 28ης Οκτωβρίου συμπολίτης μας, ο οποίος είναι γνωστή φιγούρα εξαιτίας της εξάρτησης του από ουσίες. Αν και το πρόβλημα των εξαρτήσεων είναι μια μάστιγα που έχει χτυπήσει την πόρτα όλων μας, είτε αφορούσε μέλος του στενού ή ευρύτερου οικογενειακού κύκλου μας, είτε κάποιον φίλο, γνωστό, συνάδελφο ή γείτονα, αυτή η μικρή αναφορά δεν γίνεται με σκοπό να τονίσει πόσο επικίνδυνη είναι η χρήση τέτοιων ουσιών, που λίγο-πολύ τις γνωρίζουμε όλοι. Η «είδηση» στο εν λόγω συμβάν έγκειται ακριβώς στο γεγονός ότι κανένας δεν ενδιαφέρθηκε, δεν νοιάστηκε να δει αν ο άνθρωπος χρειάζεται κάποια βοήθεια.
Και να σκεφτεί κανείς ότι είμαστε μια μικρή κοινωνία…
Γ.Τ.


 
Η χαμένη αθωότητα
 Τι πιο όμορφο από το να βλέπεις μικρά παιδάκια ενθουσιασμένα! Μπορούν να χαρούν με τα πιο απλά πράγματα και να βρουν κάτι όμορφο να κρατήσουν από διάφορες καταστάσεις. Μια τέτοια εμπειρία είχε το «Ε» χθες το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο Πετεινού, όπου έλαβε χώρα η άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης. Οι μικροί μπόμπιρες ενθουσιάστηκαν με την όλη διαδικασία και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα κατά την άφιξη των οχημάτων, αλλά και όταν άναψαν τα καπνογόνα. Μάλιστα, τα παιδικά τους μάτια κοιτούσαν με τόσο θαυμασμό τους Πυροσβέστες, κάτι που φανερώνει ότι το επάγγελμα μόλις κέρδισε κάποιους ακόμη θαυμαστές.
Γ.Τ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…