Σχόλια 29/04/14

0
Δεν θέλουμε το χρέος να είναι βιώσιμο, το θέλουμε αποβιώσιμο!
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Δυστυχώς, άλλη μια φορά
 Όλη η Ελλάδα ασχολήθηκε με τη Σαμπιχά Σουλεϊμάνογλου τελικά. Είπαν, έγραψαν, δήλωσαν και κάποιοι εκραύγασαν κιόλας. Τι δεν ακούσαμε, τι δεν διαβάσαμε. Από τα πλέον απλοϊκά έως τα εθνικά επικίνδυνα. Και γεμίσαμε απορίες, εμείς οι Θρακιώτες που ζούμε δεκάδες χρόνια εδώ, με το μπέρδεμα στο μυαλό που έχουν κάποιοι που το παίζουν και ως τρανοί και σπουδαίοι.
Τα μαύρα τους τα χάλια έχουν, είναι άσχετοι και εκτός από κάποιους που είναι ανόητοι, υπάρχουν και οι δήθεν που γνωρίζουν και είναι δυο φορές επικίνδυνοι.
Η βλακεία, ο φανατισμός, η ανοησία παρήλασαν με μεγαλοπρέπεια, δυστυχώς. Και κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια. Οι νουνεχείς φωνές όχι ότι δεν υπήρξαν, αλλά αποδείχτηκε ότι οι κραυγές έχουν ακροατήριο δυστυχώς.
-Δυστυχώς για όλους εμάς.
«Ε»


 
Δεκαοκτώ συνδυασμοί
 Επτά δημοτικοί συνδυασμοί στην πόλη της Ξάνθης, πέντε συνδυασμοί στο δήμο Αβδήρων, δύο στο δήμο Τοπείρου και τέσσερις στο δήμο Μύκης.
Σύνολο δεκαοκτώ (18) δημοτικοί συνδυασμοί στο νομό που θα διεκδικήσουν την εκλογή και όπου τελικά θα εκλεγούν μόνον οι τέσσερις.
Τώρα, οι εκλογές στον Τόπειρο θα τελειώσουν από την πρώτη Κυριακή. Δήμαρχος βγαίνει όποιος πλειοψηφήσει απλά.
Ενώ στους υπόλοιπους τρεις δήμους θα έχουμε σίγουρα δεύτερη Κυριακή, δηλαδή Ξάνθη, Άβδηρα και Μύκη.
Άρα εκεί στους τρεις η αγωνία θα έχει παράταση.
-Αδέλφια καλό βόλι…
«Ε»


 
Έξυπνη ιδέα
 Ομολογουμένως είναι μια πολύ επίκαιρη και έξυπνη ιδέα αυτή που έστησε ο συνδυασμός Μπένη. Δείχνει, μια σειρά από άνδρες και γυναίκες που με το ψηφοδέλτιο στο χέρι του συνδυασμού Μπένη, περιμένουν στη σειρά για να πάνε στην κάλπη.
Κι όλα αυτά μπροστά στην βιτρίνα του εκλογικού κέντρου, το οποίο είναι το πρώην κατάστημα POSTO στην πλατεία Ελευθερίας.


 
Αλλαγές και στον αγροτικό τομέα
 Είναι αναπόφευκτο πλέον και νομοτελειακό: Έρχονται αλλαγές στη γεωργία και θα είναι ριζικές για όσους βέβαια επιθυμούν να έχουν υψηλό εισόδημα.
Η αλλαγή θα ξεκινήσει, ξεκίνησε για κάποιους ήδη, από τα είδη που θα καλλιεργηθούν. Οι εκτατικές καλλιέργειες όχι ότι θα σταματήσουν, αλλά θα μειωθούν. Αντίστοιχα θα αυξηθούν οι «άλλες» καλλιέργειες που αποδίδουν περισσότερα έσοδα για τον παραγωγό, απαιτούν όμως περισσότερη δουλειά. Κι εδώ είναι η μεγάλη αλλαγή.
Ο χρόνος απασχόλησης αυξάνεται. Σταματάει η τεμπέλικη παραγωγή των 3-4 μηνών εργασίας. Όσοι θα την συνεχίσουν θα είναι αγρότες με μεγάλες εκτάσεις. Οι υπόλοιποι, υποχρεωτικά θ’ αλλάξουν. Και βέβαια θα ξεχάσουν ότι γνώριζαν μέχρι τώρα για τις τεμπέλικες αγροτικές ασχολίες.
Είναι εύκολο να ζητά ο παραγωγός «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά» αλλά για προϊόντα διαφορετικά, πιο αποδοτικά, πιο προσοδοφόρα. Η νέα γενιά των αγροτών το έχει καταλάβει πλέον και ήδη έχει στραφεί προς το…μέλλον και μπράβο τους!
«Ε»


 
Βαριές κουβέντες στο ΠΑΣΟΚ
 Η παρουσία του κ. Παπανδρέου στο ίδιο πάνελ με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη κατά την παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοπά προκάλεσε εσωκομματικούς τριγμούς στο ΠΑΣΟΚ, αφού πολλά στελέχη του κόμματος κατηγορούν τον πρώην πρωθυπουργό πως με την παρουσία του υπονομεύει το κόμμα και το νέο εγχείρημα στην κεντροαριστερά, την Ελιά.
Ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του τόνισε ότι «το ΠαΣοΚ που χρειάζονται οι Έλληνες και η Ελλάδα είναι αυτό που πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις, που μετέχει σε κυβερνήσεις συνεργασίας με ξεκάθαρες θέσεις και προοδευτικό πρόσημο που ενώνει τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου αλλά δεν δικαιούμαστε να είμαστε παρακολούθημα καμιάς δεξιάς ή αριστερής συντήρησης».
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής μίλησε με βαριά λόγια κατά του πρώην πρωθυπουργού «Μας έχει προδώσει όλους! Είναι βαριά κουβέντα, αλλά τι να κάνουμε τώρα; Θα καθόμαστε να κλαίμε τη μοίρα μας και να λιβανίζουμε ανθρώπους που έχουν τεράστια ευθύνη και μας έφτασαν, ως ΠΑΣΟΚ, εδώ που μας έφτασαν;»


 
20.210 διαδηλώσεις κατά του μνημονίου!
 Στοιχεία για τις συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις που έγιναν στη χώρα από την ψήφιση του πρώτου Μνημονίου και μετά διαβίβασε με έγγραφό του στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας μετά από ερώτηση που του έκαναν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι τα 4 χρόνια του Μνημονίου, έγιναν συνολικά 20.210 συγκεντρώσεις-κινητοποιήσεις! Από αυτές οι 6.266 έλαβαν χώρα στην Αττική και οι υπόλοιπες στην Περιφέρεια.
Αυτά τα νούμερα θα πρέπει σίγουρα να αποτελούν παγκόσμιο ρεκόρ, δεν πρέπει να υπάρχει άλλη χώρα που να τα προσεγγίζει ούτε κατά διάνοια. Κρίμα που δεν υπάρχει αντίστοιχο ρεκόρ Γκίνες για να καταγράψουμε άλλη μια πρωτιά σαν χώρα!


 
Τα’ καναν μαντάρα με τους μειονοτικούς υποψηφίους στο ΣΥΡΙΖΑ …
…κι αυτό γιατί δεν έχουν ξεκάθαρες απόψεις για τα θέματα της μειονότητας και παραπαίουν Έτσι μετά τη Σαμπιχά οδήγησαν σε παραίτηση και τον Αχμέτ Κιούρτ και ένα άλλο υποψήφιό τους γιατί φωτογραφήθηκε με τον Μπαχτσελή των Γκρίζων Λύκων και γιατί δήλωσε στήριξη στο DEB. Ο ίδιος δεν θέλησε να σχολιάσει οτιδήποτε σε τηλεφωνική μας επικοινωνία σε σχέση με την αποπομπή του όμως δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος με το DEB που κατεβαίνει αυτόνομα για να μετρήσει δυνάμεις στις ευρωεκλογές.
Μ.Ξ.


 
Στα θρανία οι Πυροσβέστες
 Ξεκίνησε χθες, Δευτέρα, η τριήμερη εκπαιδευτική άσκηση του πυροσβεστικού προσωπικού της Ξάνθης. Οι 60 πυροσβέστες αφού παρακολούθησαν ειδικό σεμινάριο για τροχαία ατυχήματα προχώρησαν στην πρακτική εφαρμογή απεγκλωβισμών σε παλαιά οχήματα. Η άσκηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και σήμερα οι πυροσβέστες θα εκπαιδευτούν ώστε να είναι προετοιμασμένοι σε περίπτωση σεισμού και πυρκαγιάς σε σχολείο.
Το «Ε» παρακολουθεί από κοντά την τριήμερη άσκηση και θα ακολουθήσει εκτενές ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο.
Γ.Τ.


 
Σήμερα η καταβολή των συντάξεων ΙΚΑ
 Σήμερα 29 Απριλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου στους δικαιούχους του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) με εξαίρεση τις συντάξεις του πρώην Τομέα Ασθένειας Προσωπικού ΟΤΕ, (τ. ΤΑΠ-ΟΤΕ), οι οποίες θα καταβληθούν την Τετάρτη 30 Απριλίου.
Γ.Τ.


 
Και ξανά προς την δόξα τραβά
 Μια χρονιά ρεκόρ θεωρείται το 2014 για τον ελληνικό τουρισμό από πολλούς ξενοδόχους οι οποίοι εκτιμούν ότι κατά τη φετινή τουριστική περίοδο θα σημειωθεί νέο ρεκόρ αφίξεων, ενώ αναφέρουν άνοδο και στις πρώιμες κρατήσεις, καθώς και ότι οι τουρίστες θα φθάσουν φέτος τα 18,5 εκατομμύρια. Ακόμη η Ελλάδα φαίνεται να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αγορά της Ρωσίας, καθώς κάθε Ρώσος τουρίστας ξόδεψε το 2013, κατά την παραμονή του στην Ελλάδα, 1.074 ευρώ, ενώ όλοι οι τουρίστες ξόδεψαν κατά μέσο όρο 670 ευρώ. Σημαντική θέση λαμβάνει όμως και η Γερμανία, η οποία χάρη στο γεγονός ότι πέρυσι επισκέφθηκαν την Ελλάδα 2,7 εκατομμύρια Γερμανοί, αποτελεί την μεγαλύτερη αγορά για την χώρα.
Τέλος, γίνεται λόγος για άνοδο και στον εσωτερικό τουρισμό, καθώς οι Έλληνες ταξιδεύουν και πάλι περισσότερο.
Γ.Τ.


 
Τα τραγούδια των βασανιστηρίων
 Αν και το μυαλό κάποιου διαβάζοντας τον τίτλο πάει αβίαστα σε «μεγάλα» ονόματα Ελλήνων «καλλιτεχνών», η μνεία αφορά την τακτική των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, οι οποίοι φαίνεται να βάζουν στη διαπασών το δημοφιλέστατο ντίσκο τραγούδι των Bee Gees «Satrurday Night Fever», για να ανακρίνουν υπόπτους για τρομοκρατία.
Στόχος του προγράμματος είναι να «προκαλέσει φόβο, να αποπροσανατολίσει και να παρατείνει την κατάσταση σοκ στους κρατούμενους, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για τρομοκρατία, ενώ σύμφωνα με το πόρταλ, αυτά τα τραγούδια χρησιμοποιήθηκαν μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου. Η λίστα περιλαμβάνει: “The Real Slim Shady” by Eminem, “Take Your Best Shot” by Dope, “Dirrty” by Christina Aguilera, “Zikrayati (My Memories)” by Mohamed el-Qasabgi, “Babylon” by David Gray, “I Love You” by The Barney Theme, “Saturday Night Fever” by the Bee Gees, The Meow Mix theme, “The Beautiful People” by Marilyn Manson, “F— Your God” by Deicide, “We Are the Champions” by Queen.
Μήπως να τους στείλουμε και εμείς καμιά 15αρια τραγούδια της ελληνικής βιομηχανίας που σίγουρα θα κάνουν τους υπόπτους να μαρτυρήσουν;
Γ.Τ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτικές απορίες Ο πρωινός φίλος που μου τηλεφώνησε και μου έκανε την ερώτηση φαινόταν ότ…