Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Στα χέρια του Μάκη Τσιλιγγίρη η αντιπολίτευση στον Τόπειρο;

Στα χέρια του Μάκη Τσιλιγγίρη η αντιπολίτευση στον Τόπειρο;

0
tsiliggiris makis

Ενδιαφέρον και από Άγγελο Κυλικιώτη – Απέσυρε το ενδιαφέρον του ο Δελής

Οριστική και αμετάκλητη η απόφαση παραίτησης της Μ. Καραλευθέρη. Ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος ο πρώτος επιλαχών Αλή Γιακούπ

Αναταράξεις στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Τοπείρου από τις ανακατατάξεις που επέρχονται στη δημοτική παράταξη «Νέα Πνοή» της αντιπολίτευσης με επικεφαλής – έως πρόσφατα – την κα Μαρία Καραλευθέρη. Όπως είναι γνωστό η κα Καραλευθέρη υπέβαλλε την παραίτησή της από επικεφαλής και από δημοτική σύμβουλος στις 8 Ιανουαρίου και έκτοτε η παράταξή της είναι «ακέφαλη».

Αμετάκλητη η απόφασή της να φύγει…

Παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμάς Μίχογλου δεν έκανε δεκτή την παραίτηση της προκειμένου να της δώσει χρόνο να το ξανασκεφτεί και παρά τις προσπάθειές του να την μεταπείσει με συνάντηση και τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της όπου της τόνισε θεωρεί ότι είναι μεγάλη απώλεια για το δήμο η αποχώρησή της η κα Καραλευθέρη– όπως ανέφερε στο «Ε» εμμένει σταθερά και αμετάκλητα στην απόφασή της να ρίξει «μαύρη πέτρα» πίσω της… Και παρότι επικαλείται «προσωπικούς λόγους και μη ανακοινώσιμους» αφήνει ωστόσο να διαφανεί η πικρία της και η απογοήτευσή της από τη στάση και τη συμπεριφορά της παράταξής της. Υπενθυμίζουμε ότι η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» και οδήγησε την κα Καραλευθέρη ήταν όταν την «άδειασαν» εν ψυχρώ όλοι οι δημοτικοί της σύμβουλοι πλην του κ. Χαραλαμπίδη όταν δεν ψήφισαν την πρότασή της για συγκρότηση επιτροπής διαπραγματεύσεων πάνω στο φλέγον θέμα της χρήσης του ΧΥΤΑ. Η απουσία των κ.κ. Δελή και Τσιλιγγίρη από την έκτακτη συνεδρίαση που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης ήταν κραυγαλέα, με αποκορύφωμα την ψήφιση της πρότασης αυτής μόνο από δύο μέλη της παράταξης, την κα Καραλευθέρη και τον κ. Χαραλαμπίδη.

Καραλευθέρη: «Δεν θα δώσω δαχτυλίδι…»

Η ίδια παίρνει αποστάσεις από την διαδικασία διαδοχής σημειώνοντας: «Ξεκαθάρισα σε κάθε κατεύθυνση ότι η απόφασή μου να παραιτηθώ είναι οριστική και αμετάκλητη. Θέλω ν’ ασχοληθώ με τη δουλειά μου αφήνοντας και τόπο σε νεώτερους να αναλάβουν τα ηνία της παράταξη και να κάνουν έργο στο δήμο. Από τότε που παραιτήθηκα δεν έχω κάνει καμιά επαφή με τους συμβούλους ούτε προτίθεμαι να συμμετέχω στις διαδικασίες ανάδειξης του επικεφαλής, ούτε βέβαια να δώσω δαχτυλίδια», τονίζει εμφατικά η κα Καραλευθέρη.

Στα χέρια του Μάκη Τσιλιγγίρη η «Νέα Πνοή»; – Ενδιαφέρεται και ο Κυλικιώτης

Δεν άνοιξε τα χαρτιά του ο Μάκη Τσιλιγγίρης αναφορικά με τις προθέσεις του. Έκανε μόνο μια λακωνική δήλωση στο «Ε»: «Περιμένουμε την απόφαση από την Αποκεντρωμένη. Μόλις μας επιδοθεί θα συνεδριάσει η παράταξη και θα αποφασίσουμε ποιος θα είναι επικεφαλής». Να σημειώσουμε ότι – σύμφωνα με πληροφορίες – ο επικρατέστερος είναι ο ίδιος καθώς ο Χρήστος Δελής δήλωσε στον κύκλο του ότι δεν ενδιαφέρεται. Πηγές αναφέρουν ότι ενδιαφέρεται και ο Άγγελος Κυλικιώτης.

Ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος ο πρώτος επιλαχών Αλή Γιακούπ

Σύμφωνα με τον Καλλικράτη, σε περίπτωση παραίτησης του επικεφαλής, αναπληρώνει την θέση ο πρώτος επιλαχών -στην περίπτωση αυτή ο κ. Αλή Γιακούπ του Αλή ο οποίος και ορκίσθηκε σύμφωνα με τον νόμο την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου το μεσημέρι ενώπιον του Δημάρχου του Δήμου Τοπείρου κ. Θωμά Μίχογλου και ανέλαβε καθήκοντα Δημοτικού Συμβούλου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…