Σχόλια 11/02/15

0
Έπεσε το facebook και νόμισα ότι ήρθε το Grexit
Θωμάς Βουγιουκλής


Τελειώνει η αγωνία
Τέλος πάντων, όσοι έχουν την αγωνία για το ποιος θα προταθεί ως πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπομονή. Μέχρι το Σαββατοκύριακο θα ξέρουμε το όνομα του υποψηφίου το οποίο κρατάει ο πρωθυπουργός ως επτασφράγιστο μυστικό.
Έτσι, για λίγες ακόμη μέρες θα κάνουν όλοι υπομονή και το σήριαλ θα τελειώσει την ερχόμενη εβδομάδα με τις ψηφοφορίες στη βουλή.
«Ε»


Δύσκολες διαπραγματεύσεις
Η διαπραγμάτευση που έχει μπροστά της η νέα κυβέρνηση θα κρίνει όχι μόνο τη συνοχή της, αλλά και το είδος της πολιτικής που θα υλοποιήσει στη συνέχεια. Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα κριθούν πολλά, ίσως και όλα, αν και πλέον είναι ξεκάθαρος ο προβληματισμός για τη συνέχιση της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Ως εκ τούτου οι εξελίξεις δεν είναι καθόλου εύκολο να προβλεφθούν.
«Ε»


Έμεινε πρόταση
Αφού εμείς εδώ στην Ξάνθη δεν δείχνουμε κανένα (μα κανένα) ενδιαφέρον και αφήσαμε τον Μωραΐτη μόνο κι έρημο με την πρότασή του στο χέρι να περιμένει. Τι να περιμένει όμως; Η πρότασή του για να υποβληθεί φάκελος να γίνει η Ξάνθη Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021.
Την ξέχασαν όλοι. Ο δήμος που θα έπρεπε να την αγκαλιάσει έκανε πως δεν την άκουσε. Κι έτσι, ημών αδρανοποιημένων, η Δράμα σύστησε Δημοτικό Project κι άρχισε τις κινήσεις.
-Αυτά τα λίγα για ένα πολύ μεγάλο και σοβαρό θέμα. Το οποίο δυστυχώς πίστεψε μόνον ο Μωραΐτης.
«Ε»


Περί Μνημονίων

Αν και όταν οι ψηφοφόροι καταφέρουμε να απαλλαγούμε από τις ψευδαισθήσεις μας μπορεί και να καταλάβουμε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο οι κομματικές σκοπιμότητες θέλουν να τα εμφανίζουν. Η πράξη έχει αποδείξει ότι το Μνημόνιο είναι μια πολιτικοοικονομική συμφωνία που σε άλλες χώρες αποδείχθηκε ικανή να αποτρέψει τον οικονομικό όλεθρο, αλλά στη δική μας αποτέλεσε τη βάση πάνω στην οποία στήθηκαν πολιτικές καριέρες, πραγματοποιήθηκαν πολιτικά όνειρα, εξαιτίας της πολιτικά μεγαθήρια κατέρρευσαν και νέες δυνάμεις αναδύθηκαν.
Είτε μας αρέσει είτε όχι, με το Μνημόνιο και τα παράγωγά του και τις όποιες παραλλαγές του θα ζήσουμε οι παλαιότεροι τα υπόλοιπα χρόνια μας και οι νεότεροι πολλά από τα δικά τους. Τουλάχιστον ας το κάνουμε όσο πιο εποικοδομητικά γίνεται. Για το καλό μας.
Ε.Μ.


O Καμμένος διαφωνεί με το 70%

Στον αντίποδα του υπουργού Οικονομικών βρίσκεται ο αρχηγός των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ο οποίος διαφωνεί λέει με το 70% του Μνημονίου! Δηλαδή προκύπτει αριθμητικά ότι συμφωνεί με το 30%. Με το ΣΥΡΙΖΑ όμως απ’ ότι λέει συμφωνούν στο 80% των προγραμματικών δηλώσεων. Άραγε όμως πώς θα συγκυβερνήσουν; Θα βρουν το ελάχιστο κοινό πολλαπλάσιο του ποσοστού που συμφωνούν και οι δύο σε προγραμματικές και Μνημόνιο; Δύσκολες μαθηματικές εξισώσεις για γερά μυαλά!
Ο κόκκινος Πάνος ωστόσο μας καθησύχασε ότι ο ίδιος έχει plan B. Έχει κάνει τα κονέ του με Ρωσία, ΗΠΑ και Κίνα και έχουμε εναλλακτική χρηματοδότηση. Ειδικά η Ρωσία που παρακαλάει τις αγορές να αγοράσουν τα ομόλογά της με ότι επιτόκιο θέλουν, σίγουρα θα τσακιστεί να μας δανείσει με το που θα δώσει το πρόσταγμα ο Καμμένος. Τώρα ησυχάσαμε!


Πρόχειρα μέτρα
Ο παραλιακός άξονας επηρεάστηκε ιδιαίτερα από την τελευταία κακοκαιρία, αυτό είναι γεγονός. Οι παραλίες γέμισαν σκουπίδια, χάλασε σε ορισμένα σημεία το ανάγλυφο και γενικά θ’ απαιτηθεί μια προσπάθεια επαναφοράς στο προηγούμενο, πράγμα που ως ένα βαθμό μπορεί να κάνει η ίδια η θάλασσα μέχρι το καλοκαίρι.
Τέλος πάντων, προληπτικά και μετά τις ζημιές, η Τοπική Αυτοδιοίκηση τοποθέτησε ποσότητες από άμμο και χώμα σε επικίνδυνα σημεία για πιθανή επανάληψη της κακοκαιρίας για να μην συμβούν οι ίδιες ζημιές.
«Ε»


Κι όμως ψαρεύουν
Η εικόνα είναι κάπου από την παραλία της Μάνδρας Κυριακή απομεσήμερο. Τρία άτομα μέσα στη θάλασσα. Τα δύο μαζί (φωτό), ο ένας πιο πέρα μόνος. Όχι μακριά από την παραλία, στα εκατό μέτρα. Φορούν αδιάβροχες μπότες και παρά την σχετική ψύχρα, υγρασία και ψιλόβροχο, αυτοί απτόητοι εκεί, στο ψάρεμα.
Απορία: Τι είδους ψάρεμα έκαναν, άγνωστο. Ήταν μακριά για να καταλάβουμε.
Όμως, χαρά στο κουράγιο τους…
«Ε»


Δε μαζεύεται το πράμα κ. Λύρατζη!
Χάρη στον κ. Ανταμπούφη και το σχόλιο του κ. Κολλάρου συζητήθηκε συνοπτικά η έντονη διαμαρτυρία των τοπικών ΜΜΕ για τη διακριτική μεταχείριση –ας το πούμε ευγενικά- συγκεκριμένων Μέσων Ενημέρωσης που συμπεριλήφθηκαν ως χορηγοί επικοινωνίας στο πρόγραμμα του φετινού καρναβαλιού.
Οι εξηγήσεις του κ. Λύρατζη δεν προσβάλλουν πλέον μόνο τα τοπικά ΜΜΕ που αποκλείστηκαν, αλλά την ίδια τη δημοτική αρχή, που του επέτρεψε να επιδίδεται σε αστειότητες, προσπαθώντας ματαίως να μας πείσει ότι το Κέντρο Πολιτισμού είναι ανοιχτό σε όλα τα ΜΜΕ, επειδή, για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα έβγαλε και άλλο ένα φυλλάδιο, δήθεν με τις εκδηλώσεις της πλατείας λες και δεν συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα του καρναβαλιού, όπου εκ των υστέρων κάλεσε όλα τα ΜΜΕ να συμπεριληφθούν ως χορηγοί. Το ίδιο όμως δεν είχε γίνει και για το πρόγραμμα του καρναβαλιού, οπότε μην επιχειρείτε να μας κοροϊδέψετε.
Ο δήμαρχος το μάζεψε λίγο ευχαριστώντας όλα τα Μέσα που συνεισφέρουν στην προβολή του καρναβαλιού. Προφανώς οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν ενοχλούνται από αυτές τις πρακτικές, οπότε δε βρήκαν λόγο να παρέμβουν.
Ε.Δ.


Περί διαδοχής στην αντιπολίτευση του Δήμου Τοπείρου
Η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται και από πολύ νωρίς φάνηκε ότι η αντιπολίτευση στο δήμο Τοπείρου δεν έχει συνοχή. Ο σχηματισμός της έγινε βιαστικά και όπως όπως καθώς μετά τις ατελέσφορες και άκαρπες διαδικασίες να βρεθεί διάδοχος στην «Νέα Εποχή» του Χατζηευαγγέλου ο κύριος κορμός της εντάχθηκε στο συνδυασμό της κας Καραλευθέρη η οποία είχε ανακοινώσει νωρίτερα την απόφασή της να κατεβεί στις εκλογές. Αποδείχθηκε όμως ότι το σχήμα αυτό ήταν μια λύση ανάγκης και δεν είχε σύμπνοια και σύνθεση γι αυτό και διαλύθηκε στα εξ’ ων συνετέθη. Τώρα βέβαια μπορεί εξ αρχής κάποιοι να το μεθόδευσαν αυτό πονηρά σκεπτόμενοι…
Μ.Ξ.


Γκάφα ολκής από τον κ. Λύρατζη
Πρέπει να του τράβηξε γερά τ’ αυτί του Πασχάλη Λύρατζη ο δήμαρχος για την …ανεκδιήγητη αρχική απόφασή του να ορίσει χορηγούς επικοινωνίας για το Καρναβάλι και τις ΘΛΕ μια συγκεκριμένη ομάδα των ΜΜΕ αποκλείοντας τα υπόλοιπα Μέσα. Λες και όλοι οι υπόλοιποι δεν στηρίζουν, δεν προβάλλουν το θεσμό και αυτοί οι συγκεκριμένοι έχουν το μονοπώλιο. Πραγματικά εκπλήσσει η στάση και συμπεριφορά του προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού. Όπως φαίνεται όμως θα τα’ κουσε για τα καλά και πήγε να περισώσει την κατάσταση αλλά η γκάφα έγινε και πρόκειται για γκάφα «ολκής» αφού καταδεικνύει ότι κάποιοι όσο και αν θέλουν να «κρυφτούν η χαρά δεν τους αφήνει…»!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …