Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Τώρα μπορεί να νιώθει πιο άνετα…

Τώρα μπορεί να νιώθει πιο άνετα…

0
skoda kalloni3
 

Βαθμολογική «ανάσα» πήρε η Skoda Ξάνθη με τη νίκη (1-0) επί της Καλλονής

 

Σήμερα ξεκινάει η προετοιμασία για το επόμενο – εκτός έδρας – παιχνίδι με τον Ατρόμητο

 
 
Η νίκη επί της Καλλονής επανέφερε τα χαμόγελα στις τάξεις της ομάδας της Ξάνθης, που πλέον συγκεντρώνεται στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.
Αν η Ξάνθη δεν είχε καταφέρει να νικήσει την ομάδα της Λέσβου θα είχε μπει σε σοβαρές περιπέτειες και θα έδινε συνέχεια στο «μουντό» κλίμα των τελευταίων εβδομάδων στις τάξεις της ομάδας. Κάτι το θέμα που είχε προκύψει με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας και το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη, κάτι η φυγή Γκαρσία με τον τρόπο που ήρθε και πολύ περισσότερο η αλλαγή προπονητή, είχαν κάνει… άγνωστη λέξη την ηρεμία για τους Ξανθιώτες ποδοσφαιριστές.
Η νίκη επί της Καλλονής, σε έναν ακόμα φετινό αγώνα στον οποίο η Ξάνθη είχε δικαιολογημένα παράπονα για τη διαιτησία, επανέφερε ωστόσο το καλό κλίμα στις τάξεις της ομάδας και της δίνει κίνητρο να εμφανιστεί ακόμα πιο δυνατή στη συνέχεια.
 
Skoda Ξάνθη – ΑΕΛ Καλλονής 1-0
 Η νίκη αποτελούσε επιτακτική ανάγκη για την Ξάνθη, ύστερα από οκτώ στείρες αγωνιστικές και στο πιο κατάλληλο χρονικό σημείο (89′), ήρθε ο Γούτας για να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Σιδεράκη και να χαρίσει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς επί της Καλλονής με το φτωχό αλλά τόσο πολύτιμο 1-0!
Ο νεαρός αμυντικός ήταν στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη ώρα και με μια εκπληκτική κεφαλιά μέσα από την περιοχή σε σέντρα του Κάλβο «λύτρωσε» την ομάδα του.
Σε ένα ακόμη παιχνίδι πάντως η Ξάνθη δεν ήταν καλή. Ο προπονητής της ΑΕΛ Καλλονής Γιάννης Ματζουράκης με αμυντικογενή τακτική, έκλεισε όλους τους διαδρόμους προς τα καρέ της ομάδας του αφήνοντας τους ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων να απειλούν μόνο με μακρινά σουτ, με το πιο επικίνδυνο εξ΄αυτών να είναι στο 24΄με το σουτ του Μπαξεβανίδη το οποίο πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Σιδεράκη.
Η εικόνα δεν άλλαξε και στο Β΄ ημίχρονο παρά τις κινήσεις του Νίκου Κεχαγιά από τον πάγκο, αν εξαιρέσει κανείς ένα πεντάλεπτο (60′ – 65′) συνεχούς πίεσης και με τους φιλοξενούμενους να κρατούν την αμυντική στάση χωρίς να γίνουν απειλητικοί καμία φορά! Ώσπου ήρθε το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης και η κεφαλιά του Γούτα για να λύσει τον γόρδιο δεσμό στον οποίο είχε δεθεί η Ξάνθη.
Οι συνθέσεις:
SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπέρτος, Γούτας, Βάλλας, Μπαξεβανίδης, Ντε Γκούζμαν, Μάνταλος, Μαρίν (75′ Ράνος), Τριάδης (46΄Κάλβο), Σολτάνι, Σολάρι (63΄Σουάρες).
ΚΑΛΛΟΝΗ: Σιδεράκης, Χωριανόπουλος (90’+2΄Ναμπούγιου), Ζακουανί, Βαλλιός, Γιορέντε, Κεϊτά (86΄Καζάκης), Καλτσάς, Φαρία, Μαρσέλο, Ποντάνι (62΄Φουρλάνος), Μανούσος.
 
Ξεκινάει σήμερα η προετοιμασία για Ατρόμητο
 Μετά το σαββατιάτικο παιχνίδι ακολούθησε το καθιερωμένο χαλάρωμα την επόμενη ημέρα (Κυριακή), ενώ το πρόγραμμα είχε ρεπό χθες ώστε να πάρουν οι παίκτες της Ξάνθης τις απαραίτητες «ανάσες».
Η επιστροφή στις προπονήσεις έχει προγραμματιστεί για σήμερα, με το Νίκο Κεχαγιά να έχει στρέψει πλέον την προσοχή των παικτών του στο ματς με τον Ατρόμητο, στο οποίο θα υπολογίζει τις υπηρεσίες του Φλίσκα που εξέτισε, αλλά όχι κι αυτές του Σολτάνι που έχει δηλωθεί να εκτίσει την ποινή του.
 
 
SUPER LEAGUE
 
25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Skoda Ξάνθη – ΑΕΛ Καλλονής 1-0
Λεβαδειακός – Ατρόμητος Αθ. 1-0
Ολυμπιακός – Πλατανιάς 4-2
Αστέρας Τρίπολης – Π.Α.Ο.Κ. 2-1
Άρης – Βέροια 0-0
Παναιτωλικός – Απόλλων Σμ. 2-1
Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
Πανθρακικός – Παναθηναϊκός 0-2
Εργοτέλης – Ο.Φ.Η. (χθες)
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός 71
2. Π.Α.Ο.Κ. 51
3. Ατρόμητος Αθ. 49
4. Παναθηναϊκός 46
5. Αστέρας Τρίπολης 45
6. Παναιτωλικός 34
7. Πανθρακικός 34
8. ΠΑΣ Γιάννινα 32
9. Εργοτέλης 30*
10. Ο.Φ.Η. 30*
11. Skoda Ξάνθη 29
12. ΑΕΛ Καλλονής 29
13. Λεβαδειακός 27
14. Πανιώνιος 27
15. Απόλλων Σμ. 25
16. Πλατανιάς 22
17. Βέροια 20
18. Άρης 18
*= δεν υπολογίζεται το αποτέλεσμα του χθεσινοβραδινού αγώνα Εργοτέλης – Ο.Φ.Η.
 
ΕΠΟΜΕΝΗ (26η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014
15.00: Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης (NS2)
17.15: Απόλλων – Πανιώνιος (NS1)
19.30: Ο.Φ.Η. – Ολυμπιακός (NS2)
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014
15.00: Παναθηναϊκός – Εργοτέλης (NS2)
17.15: Ατρόμητος Αθ. – Skoda Ξάνθη (NS2)
17.15: ΠΑΣ Γιάννινα – Βέροια (NS7)
17.15: Πλατανιάς – Άρης (NS3)
19.30: Π.Α.Ο.Κ. – Πανθρακικός (NS1)
Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014
19.30: ΑΕΛ Καλλονής – Παναιτωλικός (NS1)
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …