Σχόλια 15/2/2014

0
dimoudi
Έρωτας στα χρόνια του Μνημονίου: Δεν θα γιορτάζουμε τον Άγιο Βαλεντίνο, αλλά τον Φραγκίσκο της Ασίζης (των φτωχών)…
 


 
Χρειάζεται γενναία απόφαση
 Αυτό το κακό με το υψηλό κόστος του βιομηχανικού ρεύματος στη χώρα μας επιτέλους θα πρέπει να αντιμετωπισθεί από την κυβέρνηση. Η Ελλάδα είναι από τις ακριβότερες χώρες ανά Μεγαβατώρα στην Ευρώπη. Ιδού μια ενδεικτική λίστα.
Ιταλία 30-35, Γερμανία 35-40, Γαλλία 40-46, Βουλγαρία 46 και Ελλάδα 77!!
Δηλαδή διπλάσια τιμή απ’ ότι στην Ευρώπη! Μπορεί επομένως μια βιομηχανία να ανταγωνιστεί με τα προϊόντα της τις υπόλοιπες και να κάνει εξαγωγές; Και βέβαια όχι. Άρα τι κάνει; Κατεβάζει ρολά. Όπως έκανε η Χαλυβουργική, όπως κινδυνεύουν και άλλες πολλές δυστυχώς, συνολικά 80!
Με τέτοιο υψηλό κόστος ενέργειας ανάπτυξη κύριοι δεν γίνεται. Γι’αυτό κλείνουν βιομηχανίες, γι’ αυτό η ανεργία έφτασε στο 28%. Οι κυβερνήσεις της χώρας δίνοντας τεράστιους μισθούς, εφάπαξ και άλλα μπόνους στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, ανέβαζαν κάθε τόσο την τιμή του ρεύματος.
Εδώ χρειάζονται γενναίες και δυναμικές αποφάσεις κύριοι της κυβέρνησης…
«Ε»


 
 Μένουν οι επτά;
 Μάλλον δεν θα έχουμε, όπως όλα δείχνουν, νέο δημοτικό συνδυασμό στο δήμο Ξάνθης. Όχι τίποτε άλλο, αλλά να προετοιμαζόμαστε ψυχολογικά. Ελπίζουμε να έκλεισε η λίστα, και να μείνουμε στους επτά, μια και το νούμερο αυτό είναι ιδιαίτερα ιστορικό και μυθολογικό.
Βέβαια από τους επτά θα κερδίσει ένας κι αυτός θα προέλθει από τη δεύτερη Κυριακή μετά τη μονομαχία των δύο πρώτων.
Το ποιοι θα είναι αυτοί οι δύο μονομάχοι είναι το ζητούμενο και βέβαια προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν από τώρα. Για αργότερα ίσως.
«Ε»


 
Αποφασίζουν συντόμως
Θα συνεδριάσει η άτυπη επιτροπή εκλογικού αγώνα των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ξάνθης και θα αποφασίσουν ποια δημοτική παράταξη θα στηρίξουν στις εκλογές για το δήμο Ξάνθης κυρίως. Για τους υπόλοιπους δήμους του νομού πιθανόν να μην παρέμβουν και ν’ αφήσουν τους ψηφοφόρους να επιλέξουν μόνοι τους.
Στο δήμο Ξάνθης λοιπόν λόγω Τσαλίδη, οι ενδείξεις δείχνουν ότι θα προτιμηθεί ο συνδυασμός του Ιπ. Καμαρίδη μάλλον, όπου ως γνωστόν συμμετέχει ως υποψήφια η Χρυσούλα Δημούδη, αξιόλογο άτομο από κάθε πλευρά.
«Ε»


 
 
 
 
Στο Άγιο Όρος
samaras proseyhiΚατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός με τους βουλευτές της ΝΔ στο καφενείο της βουλής το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, έκανε γνωστή την επιθυμία του να επισκεφθεί το Άγιον Όρος.
Λέγεται μάλιστα ότι το έδαφος για την επίσκεψη αυτή να προλειάνει ο…αθυρόστομος Γιάννης Ιωαννίδης και πως στο πλευρό του κ. Σαμαρά θα βρεθούν πολλοί από τους στενούς συνεργάτες του.
Προεκλογικό τερτίπι ή επίκληση της θείας πρόνοιας εν όψει των επικείμενων εκλογών; Δεν βλέπουν τι έπαθε προκάτοχός του από την υιοθέτηση του δόγματος Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια; Ο Κώστας Καραμανλής από το 2008 δεν έχει ανάψει ούτε ένα κερί στο περιβόλι της Παναγιάς για ευνόητους λόγους…
«Ε»


 
Βέλη εξ’ ιδίων
 «Δεν νιώθω οργή και πίκρα, αλλά θλίψη». Τάδε έφη η αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου, σχολιάζοντας στη ΔΕΛΤΑ TV την απόφαση του Άρη Γιαννακίδη να μην είναι και πάλι η ίδια υποψήφια για τη μεγαλύτερη περιφερειακή ενότητα της ΑΜΘ, με το συνδυασμό «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ».
Τόνισε μάλιστα ότι για την επιλογή του Περιφερειάρχη ενημερώθηκε από μια συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιόφωνο της Αλεξανδρούπολης, ο αντικαταστάτης της στον Έβρο Σταύρος Καβαρατζής, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε μαθητής της.
«Ε»


 
Ανασχηματισμός εν όψει;
 Σενάρια ανασχηματισμού και μάλιστα σε δυο δόσεις βγαίνουν και πάλι στην επιφάνεια, μετά την απόφαση των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου να επιλέξουν τη λύση του σταυρού προτίμησης στις επικείμενες ευρωεκλογές.
Οι συνεργάτες των δύο προέδρων βάζουν πλέον ψηλά τον πήχη των προσδοκιών τους για την επόμενη περίοδο και μετατρέπουν τη μάχη του ερχόμενου Μαΐου με το ΣΥΡΙΖΑ, σε μάχη πολιτικής επιβίωσης.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι ένας δομικός ανασχηματισμός, σε συνδυασμό με τα καλά νέα που περιμένει η Καραγιώργη Σερβίας στον τομέα της οικονομίας, μπορούν να μετατρέψουν σε ντέρμπι την αναμέτρηση με την Κουμουνδούρου και να ανακτήσουν τις δυνάμεις που έχασαν από τις εκλογές του 2012, λόγω της πιστής εφαρμογής των κανόνων του μνημονίου.
«Ε»


 
ΔΗΜΑΡ
 Η ΔΗΜΑΡ κινδυνεύει να μείνει εκτός Βουλής λόγω της «ομφαλοσκόπησης»
VEN. KAR.


 
«Αγκαλιάστηκαν» κάτω από την βροχή
 Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτη και ενώ είχαν ανοίξει οι ουρανοί κατεβάζοντας χαλάζι, δυο αυτοκίνητα «αγκαλιάστηκαν» στην αρχή της οδού Ανδρέου Δημητρίου. Τα αίτια του ατυχήματος δεν έχουν διευκρινιστεί, αλλά κατά πάσα πιθανότητα προκλήθηκε είτε από την μειωμένη ορατότητα λόγω της βροχής είτε από απροσεξία ενός από τους δύο οδηγούς. Από την σύγκρουση ο δρόμος γέμισε γυαλιά, τα οποία μάζεψε ο ιδιοκτήτης καταστήματος ΟΠΑΠ, μπροστά στο οποίο έγινε το ατύχημα, καθώς δεν ειδοποιήθηκε η αστυνομία.
Γ.Τ.


 
Όποιος πρόλαβε την μάσκα είδε!
 Τι και αν η οικονομική κρίση βασανίζει τα ελληνικά νοικοκυριά, μικροί και μεγάλοι προμηθεύτηκαν ήδη τις στολές τους, προκειμένου να συμμετέχουν στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση. Οι στολές, έγιναν καπνός από τις 3 πρώτες μέρες, παρά τις απαγορευτικές τιμές τους. Έτσι, πολλοί ενδιαφερόμενοι που ήταν διατεθειμένοι να καταβάλουν 25-45 ευρώ για την στολή τους έμειναν εκτός, εξαιτίας της αναποφασιστικότητας τους.
Γ.Τ.


 
Το είδαμε και αυτό!
 Από το κακό στο χειρότερο πάνε τα Δημόσια Νοσοκομεία, αλλά όπως φαίνεται νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στο Ρέθυμνο το πήραν…πατριωτικά και έχουν βάλει στο μάτι την πρωτιά. Πέρα από τα χιλιάδες ευτράπελα που συμβαίνουν, και μόνο για τις προσωπικές μου εμπειρίες θα χρειαζόμουνα σελίδες για να τις εξιστορήσω, στο «πετυχημένο» ιστορικό γράφτηκε με μαύρα γράμματα το πρόσφατο περιστατικό κατά το οποίο σε 60χρονο ασθενή χορηγήθηκε ποντικοφάρμακο αντί για σκιαγραφικό για μια αξονική εξέταση ρουτίνας.
Συγκεκριμένα, ο ασθενής τον περασμένο μήνα, πήγε στο νοσοκομείο για μια αξονική ρουτίνας προκειμένου να διαπιστωθεί η πορεία της ασθένειάς του. Όμως, όταν του δόθηκε το ειδικό σκιαγραφικό σκεύασμα, ένοιωσε ένα κάψιμο και το ανέφερε αμέσως. Ευτυχώς, η ανταπόκριση των γιατρών ήταν άμεση με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν δυσάρεστες επιπτώσεις στην υγεία του άτυχου άνδρα.
Γ.Τ.


 
Η διεύρυνση φέρνει μία «Κοινωνία των Δημοτών»
 Οι «πολίτες για την Αλλαγή» ήταν γνωστό ότι επιθυμούσαν να μετονομάσουν το συνδυασμό τους σε αυτές τις εκλογές, μιας και πρόκειται να τεθεί στη μάχη των εκλογών ένα ψηφοδέλτιο πιο πολυσυλλεκτικό, όπου δεν μπορεί να αγνοηθεί και η προσχώρηση της ΔΗΜΑΡ ως σχηματισμού, που εισχωρεί αναμένεται να εμπλουτίσει τις ιδέες και τις αρχές της δημοτικής παράταξης. Έτσι, ο Χρίστος Πούλιος είχε την πρόθεση να θέσει σε διαβούλευση στην… μυστική χθεσινή συνάντηση του συνδυασμού το νέο όνομά του, που όπως μάθαμε θα είναι «Κοινωνία των Δημοτών». Τα μέλη θα έχουν τον τελευταίο λόγο.
Ε.Δ.


 
Έχει ζήτηση
 Ο Σάκης Λουκμακιάς, (που πήρε και τα πάνω του τελευταία ένεκα του θανατηφόρου ιού) αναμένεται να δώσει το παρών στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αφού όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το είχε τάξει στον Θωμά Μίχογλου πριν 1,5 χρόνο περίπου. Ο κ. Λουκμακιάς είχε βρεθεί στο συνδυασμό του Χρήστου Φεταχίδη το 1996 και στη συνέχεια μεταπήδησε στο συνδυασμό Καραλευθέρη και αργότερα Παυλακάκη… Είχε πάντως και άλλες προσφορές…
Ε.Δ.


 
Αποφασίζει ο Τσέπελης
 Οριστικοποιεί την απόφασή του ο Μανόλης Τσέπελης για κοινή κάθοδο με τον Μπάμπη Δημαρχόπουλο και αναμένεται να το ανακοινώσει πολύ σύντομα. Για το σκεπτικό της κλίσης του αυτής θα μας εξηγήσει ο ίδιος, ωστόσο όποιος από το συνδυασμό του Δημαρχόπουλου ή ακόμη και τον ίδιο τον επικεφαλής πει ότι δυσαρεστείται με αυτή την εξέλιξη μάλλον θα αστειεύεται, καθώς η προσχώρηση Τσέπελη, δίνει άλλη δυναμική στην παράταξη, την οποία δε θα είχε σε άλλη περίπτωση, τόσο γιατί δίνεται η εικόνα τελικά μιας ενιαία καθόδου του «παραδοσιακού» συνδυασμού Στυλιανίδη, αλλά και γιατί ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ έχει και δική του προσωπική δύναμη, αλλά και συμβούλους που αντιπροσωπεύουν κομμάτια της κοινωνίας.
Ε.Δ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …