Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Δεν έκαναν… ποδαρικό για το 2016 Ξάνθη και ΠΑΟΚ

Δεν έκαναν… ποδαρικό για το 2016 Ξάνθη και ΠΑΟΚ

0
skoda-xioni

Ο χιονιάς βγήκε νικητής καθώς ανέβαλλε τη μεταξύ τους αναμέτρηση

Η 20η Ιανουαρίου πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής του αναβληθέντα αγώνα

Δεν έκαναν «ποδαρικό» για το 2016 Skoda Ξάνθη και ΠΑΟΚ, καθώς ο μεταξύ τους αγώνας που ήταν προγραμματισμένος για τις 03 Ιανουαρίου 2016 αναβλήθηκε λόγω της έντονης χιονόπτωσης της Κυριακής στην Ξάνθη και την ευρύτερη περιοχή.

Στα «λευκά» ντύθηκε το «Skoda Ξάνθη Arena» των Πηγαδίων

Το πρωί της Κυριακής, οι αποστολές των δύο ομάδων βρέθηκαν – ως όφειλαν – στο γήπεδο των Πηγαδίων παρά την έντονη χιονόπτωση που είχε δημιουργήσει ένα λευκό τοπίο στην πόλη, τα Πηγάδια και την ευρύτερη περιοχή. Την ίδια στιγμή στα «λευκά» είχε ντυθεί και το «Skoda Ξάνθη Arena» καθώς ο αγωνιστικός χώρος και οι κερκίδες χωρίς σκέπαστρο είχαν μεγάλο όγκο χιονιού, που παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων της ξανθιώτικης ΠΑΕ δεν ήταν δυνατό να καθαριστεί. Εξάλλου το χιόνι έπεφτε ασταμάτητα και μάλιστα δυνάμωνε όσο πλησίαζε η ώρα της σέντρας. Γύρω στις 15:00 (ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για τις 17:15), ο διαιτητής Παπαπέτρου, που είχε οριστεί να διευθύνει το ματς, έκανε την πρώτη αυτοψία στον αγωνιστικό χώρο διαπιστώνοντας ότι το ύψος του χιονιού έφτανε τους 5 πόντους και παρότι σημεία του ταρτάν είχαν καθαριστεί, λόγω της χιονόπτωσης «άσπριζαν» σε ελάχιστο χρόνο.

Πήγαν για αγώνα αλλά έπαιξαν… χιονοπόλεμο

Λίγο αργότερα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων οι οποίοι έμειναν έκπληκτοι από το λευκό τοπίο και – έχοντας ήδη μάθει – ότι ήταν απίθανο να ξεκινήσει το παιχνίδι με τέτοιες συνθήκες, επιδόθηκαν σε… χιονοπόλεμο, βγάζοντας παράλληλα πολλές φωτογραφίες και σε γενικές γραμμές έδειχναν να το διασκεδάζουν, καθώς απέμενε μόνο η τυπική ανακοίνωση για τη διαφαινόμενη αναβολή.

Περίπου στις 16:00 ο διαιτητής Παπαπέτρου βγήκε για τη δεύτερη αυτοψία στον αγωνιστικό χώρο όπου διαπίστωσε ότι η κατάσταση του λόγω του χιονιά χειροτέρευε και μάλιστα σε συνδυασμό με το χιόνι να συνεχίζεται, το σκοτάδι να πέφτει και την πρόβλεψη της ΕΜΥ να μιλάει για επιδείνωση, έλαβε την απόφαση για την οριστική αναβολή του αγώνα. Έτσι οι δύο ομάδες αποχώρησαν ενώ έμειναν μόνο οι αρχηγοί Βασιλακάκης – Αθανασιάδης για να υπογράψουν στο Φύλλο Αγώνα για το τυπικό της υπόθεσης.

Πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής η 20η Ιανουαρίου

Η απόφαση για την αναβολή που πάρθηκε περίπου 75 λεπτά πριν την προγραμματισμένη «σέντρα», βάσει ΚΑΠ (Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου) θα οδηγούσε σε νέο «ραντεβού» των δύο ομάδων στο ίδιο γήπεδο σε 24 ώρες αργότερα (χθες Δευτέρα), όμως καθώς την Τετάρτη ο ΠΑΟΚ έχει προγραμματισμένο ματς για το Κύπελλο και ο κανονισμός δεν επιτρέπει να διεξαχθούν δύο ματς της ίδιας ομάδας μέσα σε 48 ώρες, ο αναβληθείς αγώνας Skoda Ξάνθη – ΠΑΟΚ θα οριστεί στη συνέχεια από τη Super League σε μία από τις επόμενες διαθέσιμες ημερομηνίες με πιθανότερη την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, ενώ λίγες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο για διεξαγωγή στις 27/01.

Και δεύτερη αναβολή στη Λιβαδειά λόγω κακοκαιρίας

Την ίδια ημέρα και ώρα (Κυριακή 17:15) ήταν προγραμματισμένη και η αναμέτρηση Λεβαδειακός – Ατρόμητος Αθ., η οποία όμως αναβλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας στη Λιβαδειά. Στην πόλη της Βοιωτίας δεν έπεσε ίχνος χιονιού, όμως υπήρχε έντονη βροχόπτωση και αέρας που δεν επέτρεπε τη διεξαγωγή του παραπάνω αγώνα. Η ανακοίνωση της Super League για τους δύο αγώνες που αναβλήθηκαν έγραφε χαρακτηριστικά: «Ανακοινώνεται ότι σε συνέχεια των αναβολών των αγώνων ¨Λεβαδειακός – Ατρόμητος Αθηνών¨ και ¨Skoda Ξάνθη – ΠΑΟΚ¨, οι εν λόγω αγώνες δε θα διεξαχθούν αύριο Δευτέρα (σ.σ. χθες), την ίδια ώρα, αλλά θα οριστούν εκ νέου από τη διοργανώτρια αρχή, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Κ.Α.Π».

SUPER LEAGUE

16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αστέρας Τρ. – Πανθρακικός 4-0

ΠΑΣ Γιάννινα – Βέροια 2-0

Ηρακλής – ΑΕΛ Καλλονής 3-0

Πλατανιάς – ΑΕΚ 0-3

Πανιώνιος – Ολυμπιακός 1-3

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός (χθες)

Skoda Ξάνθη – ΠΑΟΚ (αναβλ.)

Λεβαδειακός – Ατρόμητος Αθ. (αναβλ.)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 48

2. ΑΕΚ 30

3. ΠΑΟΚ 26*

4. Παναθηναϊκός 25**

5. Αστέρας Τρ. 24

6. Πανιώνιος 23

7. Λεβαδειακός 22*

8. ΠΑΣ Γιάννινα 21

9. Ηρακλής 21

10. Πλατανιάς 18

11. Βέροια 18

12. Skoda Ξάνθη 17*

13. Παναιτωλικός 16*

14. Ατρόμητος Αθ. 16*

15. Πανθρακικός 11

16. ΑΕΛ Καλλονής 7

* Ξάνθη, ΠΑΟΚ, Λεβαδειακός, Ατρόμητος Αθ., έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο ενώ στη βαθμολογία δεν υπολογίζεται το αποτέλεσμα του αγώνα Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός που ήταν προγραμματισμένος για χθες.

** Ο Παναθηναϊκός έχει τιμωρηθεί με ένα μηδενισμό και -3 βαθμούς.

ΕΠΟΜΕΝΗ (17η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 09 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

15.00: Ατρόμητος Αθ. – Πλατανιάς

17.15: Βέροια – Πανθρακικός

19.30: ΑΕΚ – Skoda Ξάνθη

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

15.00: ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα

17.15: Παναιτωλικός – Αστέρας Τρ.

17.15: Πανιώνιος – Ηρακλής

19.30: Ολυμπιακός – Λεβαδειακός

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

19.30: ΑΕΛ Καλλονής – Παναθηναϊκός

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …