Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Θέλει επιστροφή στις νίκες

Skoda Ξάνθη: Θέλει επιστροφή στις νίκες

0
vallas ektos
 

Την Κυριακή (06/10) στις 18:15 υποδέχεται τον Απόλλωνα Σμύρνης

 

Εκτός για την ξανθιώτικη ομάδα ο τιμωρημένος Σπύρος Βάλλας

 

Χωρίς επιπλέον προβλήματα, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Skoda Ξάνθη για τον αγώνα της Κυριακής απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης.
Η ξανθιώτικη ομάδα με διπλές προπονήσεις το διήμερο Τετάρτη/Πέμπτη και μία πρωινή την Παρασκευή έφτασε στα επιθυμητά επίπεδα αγωνιστικής ετοιμότητας – σύμφωνα με το σχεδιασμό του Μάουρερ – ενώ για το πρωί του Σαββάτου υπάρχει το καθιερωμένο χαλάρωμα και θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα διανυκτερεύσει στο ξενοδοχείο του αθλητικού κέντρου της ΠΑΕ στα Πηγάδια ώστε να λάβει τις τελευταίες οδηγίες από τον Γερμανό τεχνικό.
Την εβδομάδα που πέρασε ο Μάουρερ δούλεψε με τους παίκτες του εκτός από τακτικές, σε ασκήσεις τεχνικής, αλλά και της αμυντικής λειτουργίας από την οποία εξάλλου ο ίδιος είχε αρκετά παράπονα στα δύο προηγούμενα παιχνίδια.
Εκτός των ασκήσεων στα προπονητήρια, οι προπονήσεις περιλάμβαναν και ανάλυση μέσω παρακολούθησης dvd του προσεχούς αντιπάλου και ασκήσεις ενδυνάμωσης σε γυμναστήριο.
Ζητούμενο για τη Skoda Ξάνθη είναι να επιστρέψει στις νίκες στην έδρα της, μετά από δύο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες από τον Ηρακλή (για το κύπελλο) και τον ΠΑΣ Γιάννινα (για το πρωτάθλημα).
 
Ένας εκτός – δύο αμφίβολοι
 Μία απουσία είναι δεδομένη για τη Skoda Ξάνθη στο κυριακάτικο παιχνίδι, καθώς ο Μάουρερ δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Σπύρο Βάλλα (είχε αντικρίσει κόκκινη στο προηγούμενο παιχνίδι στα Ιωάννινα). Από εκεί κι έπειτα δύο παίκτες, οι Φλίσκας και Ντε Γκούζμαν, είναι αμφίβολοι καθώς έκαναν ατομικό πρόγραμμα τις προηγούμενες ημέρες, όμως όπως όλα δείχνουν θα τεθούν στη διάθεση του προπονητή τους καθώς οι τραυματισμοί τους ήταν επιπόλαιοι. Επίσης ο Μάουρερ μπορεί να υπολογίζει και στον Δημήτρη Κομεσίδη που ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του και συμμετείχε στις προπονήσεις της εβδομάδας που πέρασε.
 
Ο Λιαχούδης διαιτητής στην κυριακάτικη αναμέτρηση
 Ο Γεώργιος Λιαχούδης (ΕΠΣ Μακεδονίας) ορίστηκε διαιτητής στην κυριακάτικη αναμέτρηση της Skoda Ξάνθη με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Βοηθοί του ορίστηκαν οι Μερκενίδης (1ος ΕΠΣ Μακεδονίας) και Καραβασίλης (2ος – ΕΠΣ Καβάλας), ενώ χρέη 4ου διαιτητή θα εκτελέσει ο Φωτιάδης (ΕΠΣ Καστοριάς).
 
Σολάρι: «Στόχος η πεντάδα»
 Την εκτίμηση ότι η Ξάνθη θα πετύχει τους στόχους της και θα καταφέρει να τερματίσει στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος και να εξασφαλίσει την παρουσία της στα ευρωπαϊκά κύπελλα για δεύτερη σερί σεζόν εξέφρασε ο Εστέμπαν Σολάρι, μιλώντας στο κυπριακό Balla. Ο Αργεντινός επιθετικός μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Δεν το πολυσκέφτηκα όταν μου έγινε η πρόταση. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι καλό. Η ομάδα στοχεύει στην πρώτη πεντάδα». Όσον αφορά τον προσωπικό του στόχο για τον αριθμό γκολ που επιθυμεί να πετύχει, ο «Τάνο» δήλωσε: «Ποτέ δεν θέτω ως στόχο ένα συγκεκριμένο αριθμό γκολ, θέλω να πετύχω όσο το δυνατόν περισσότερα ώστε να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της». Τέλος, για την προσαρμογή του στην Ξάνθη ο Σολάρι είπε: «Η οικογένειά μου έχει προσαρμοστεί εδώ. Η Ξάνθη είναι μία ομάδα όπου μπορείς να δουλέψεις επαγγελματικά. Και πιστεύω ότι θα είναι μία καλή χρονιά».
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
 
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …