Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Χωρίς νίκη για 5ο παιχνίδι η Ξάνθη

Χωρίς νίκη για 5ο παιχνίδι η Ξάνθη

0

Ηττήθηκε και από τον ουραγό Απόλλωνα με 1-0

Η  Ξάνθη σαφώς δεν διάγει περίοδο φόρμας καθώς μετράει πλέον πέντε ματς δίχως νίκη χάνοντας και από τον ουραγό Απόλλωνα με 0-1. Μετά το διπλό στην Τρίπολη, έχει τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία με τον Ολυμπιακό. Χαρακτηριστικό της κακής εμφάνισης της τοπικής ομάδας είναι το γεγονός ότι τελείωσε το παιχνίδι χωρίς μία τελικά στην εστία!

Για τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης η νίκη απέναντι στην Ξάνθη ήταν  πρώτη φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα και μία σημαντική τονωτική ένεση, ωστόσο η ομάδα παραμένει στην τελευταία θέση της 14ης αγωνιστικής με πέντε πόντους.

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί όσκαρ ποιότητας, αλλά δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο. Άλλωστε, ο Απόλλων κυνηγάει πρωτίστως τα αποτελέσματα, αυτά του λείπουν και απέναντι στην Ξάνθη ήθελε πάση θυσία τους τρεις βαθμούς, αλλιώς η κατάσταση θα γινόταν μη αναστρέψιμη. Κάπως έτσι, λοιπόν, οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ μπήκαν από την αρχή με διάθεση να πιέσουν, να παλέψουν για κάθε μπάλα και να αιφνιδιάσουν την Ξάνθη, η οποία δεν πατάει καλά το τελευταίο διάστημα.

Όχι ότι έγιναν πολλά πράγματα στο πρώτο 45λεπτο, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν εμφανώς καλύτεροι και έβγαζαν μαχητικότητα στον αγωνιστικό χώρο. Οι ποδοσφαιριστές του πατούσαν την περιοχή του Ζίβκοβιτς, είχαν 2-3 καλές στιγμές για να σκοράρουν, την στιγμή που η Ξάνθη είχε την πρώτη της τελική στο 35′ με τον Ντουρίτσκοβιτς, ο οποίος σούταρε άουτ και πέραν τούτου ουδέν.

Στο β’ μέρος, ο Απόλλων κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 59′. Ο Σικαμπάλα, που μπήκε στο 50′ αντί του Ντεφεντερίκο, πάσαρε στον Μπεντινέλι, εκείνος βρέθηκε απέναντι από τον Ζίβκοβιτς, τον πλάσαρε με το δεξί και τον νίκησε για το 1-0 στο 59ο λεπτό. Ο Βραζιλιάνος σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι είχαν πετύχει αυτό που ήθελαν και ήταν σε θέση οδηγού. Έπρεπε απλά να υπερασπιστούν το προβάδισμά τους και το έκαναν πολύ καλά ως το τέλος της αναμέτρησης.

Η Ξάνθη δεν κατάφερε ποτέ να πιέσει και να απειλήσει τον Χουάντερσον. Τελείωσε το ματς χωρίς τελική στην εστία. Η ομάδα του Ράσταβατς έχασε για τέταρτη φορά στα πέντε τελευταία ματς, μετρώντας μια ισοπαλία με τον Ολυμπιακό την προηγούμενη αγωνιστική. Δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση και έχει χάσει πολύτιμο έδαφος. Στη Ριζούπολη άξιζε να χάσει και έχασε. Μια εμφάνιση για να προβληματιστεί ο Σέρβος κόουτς με την εικόνα της ομάδας του, η οποία νίκησε τελευταία φορά στην Τρίπολη.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Τεννές): Χουάντερσον, Κοντοές (41′ Κύργιας), Τζανετόπουλος, Λούκιτς, Οριουέλα, Κονέ, Ακόστα, Γκίνο (77′ Ντούρσο), Μπεντινέλι, Ντεφεντερίκο (50′ Σικαμπάλα), Ελ Χέλβε.

ΞΑΝΘΗ (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς, Κασάδο, Σαρπόνγκ (76′ Καμαρά), Λισγάρας, Μπρίτο (46′ Κάστρο), Καντά, Μπαξεβανίδης, Ντουρίτσκοβιτς, Σιλά, Γέντρισεκ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Αγωνίζεται σήμερα με τον ΓΑΣ στην Κομοτηνή

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 24ης αγωνιστικής Συνεχίζεται με την 24η αγωνιστική το πρ…