Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ξάνθη: Εξανεμίζονται οι ελπίδες παραμονής στην Superleague 1

Ξάνθη: Εξανεμίζονται οι ελπίδες παραμονής στην Superleague 1

0

Πάλεψαν ηρωικά οι μικροί – Ο Μπέντο κράτησε χαμηλά το σκορ

Η αισιοδοξία και ο ενθουσιασμός από την είδηση της πώλησης της ομάδας στον ομογενή Μπιλ Πάπας, έναν έμπειρο ποδοσφαιρικά ομογενή, δεν ήταν αρκετά να ανατρέψουν την τεράστια διαφορά δυναμικού που υπήρχε χθες μεταξύ της Ξάνθης και του Απόλλωνα.

Οι 18άρηδες της Ξάνθης Οι 18άρηδες της Ξάνθης και μοναδικούς παίκτες με κάποια εμπειρία τους Φασίδη και Θυμιάνη, πάλεψαν αλλά δεν τα κατάφεραν, απέναντι στην δεμένη ομάδα του Απόλλωνα που επικράτησε με 0-1 στα Πηγάδια, ένα σκορ που θα μπορούσε να είναι πολύ ευρύτερο αν δεν υπήρχε ο Μπέντο κάτω από τα δοκάρια της ομάδας αλλά κάποιος νεαρός και άπειρος κήπερ.

Ήταν ένα παιχνίδι εξαιρετικά άνισο. Από τη μια μεριά 18άρηδες και 19άρηδες άπειροι παίκτες, που επιστρατεύτηκαν τελευταία στιγμή για να σώσουν τα προσχήματα, μιας και όλα τα συμβόλαια των επαγγελματιών παικτών (πλην δύο) είχαν λυθεί, και από την άλλη μία ολοκληρωμένη και έμπειρη ομάδα, που παρά τα προβλήματά της και την αγωνιστική απραξία, είχε συνοχή και δύναμη.

Η δύναμη και εμπειρία νίκησε την απειρία, ενώ το άγχος και η ιστορία της ομάδας που λύγισε τους νεαρούς παίκτες. Έτσι  όπως ήταν φυσικό, έγινε το πρώτο βήμα εξόδου από τη Superlegue μετά από 31 χρόνια.

Ο Απόλλωνας μπήκε δυνατά στο ματς θέλοντας να αιφνιδιάσει την Ξάνθη και μόλις στο 3′ έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία, με τρεις παίκτες του Μπάμπη Τεννέ να κυκλοφορούν εξαιρετικά και με μεγάλη ταχύτητα τη μπάλα αλλά τον Πατράλη να μην μπορεί να νικήσει τον γκολκίπερ Μπέντο.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με την Ξάνθη να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο και να αδυνατεί να κάνει παιχνίδι και τον Απόλλωνα να φτάνει με σχετική ευκολία στα αντίπαλα καρέ αλλά να δυσκολεύεται να δημιουργήσει πραγματικά επικίνδυνες καταστάσεις για την αντίπαλό του.

Ουσιαστικά, το ματς άναψε πάλι στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, με τον Απόλλωνα να ανεβάζει στροφές και να πλησιάζει στο γκολ. Στο 42′ ο Μπεντινέλι είχε εντυπωσιακή ατομική ενέργεια αλλά το σουτ του κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Δήμο, για να έρθει η μεγαλύτερη φάση για την “Ελαφρά Ταξιαρχία” δευτερόλεπτα πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Ο Βάρκας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Κολ έκανε το σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής αναγκάζοντας τον Μπέντο σε τρομερή επέμβαση ενώ στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Μπεντινέλι σταμάτησε σε σώματα.

Οι 1-4 τελικές προσπάθειες και το 78% κατοχή μπάλας για τον Απόλλωνα ήταν στοιχεία απολύτως αντιπροσωπευτικά της εικόνας του ματς στα Πηγάδια στο πρώτο 45λεπτο.

Η κατάσταση δεν διαφοροποιήθηκε στο δεύτερο μέρος, με τους νεαρούς παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου να χάνουν τις μονομαχίες και να δέχονται όλο και μεγαλύτερη πίεση τα καρέ του Μπέντο. Στο 52′ ο Απόλλωνας είχε δοκάρι, ενώ λίγο αργότερα ο Τενεκές ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Ιωαννίδη και ο Μπεντινέλι  Μετέτρεψε σε γκολ. Η Ξάνθη, με οργανωτή τον Θυμιάνη προσπάθησε να απειλήσει αλλά  δεν μπορούσε να αντιδράσει στο γκολ, ενώ το τελειωτικό χτύπημα ήρθε στο 85΄με την απευθείας κόκκινη στον Χουσεϊνογλου  και έτσι το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Παπαπέτρου στο 97′.

Αποτέλεσμα, το οποίο σε συνδυασμό με την εικόνα και τη δυναμική που έβγαλαν οι δύο ομάδες, μετατρέπει τον Απόλλωνα ως το μεγάλο φαβορί για να δηλώσει εκείνος παρών στα μεγάλα σαλόνια τον Σεπτέμβριο και κάνει την Ξάνθη, μετά από μία σειρά δικαστικών αποφάσεων και αστοχιών της διοίκησής της  να βρίσκεται σε δεινή θέση, με το ένα πόδι εκτός της μεγάλης κατηγορίας μετά από 31 χρόνια σερί παρουσίας.

Ξάνθη (Νίκος Καραγεωργίου): Μπέντο, Τενεκές, Φασίδης, Θυμιάνης, Λεωντσάκος, Ισσακίδης (86′ Παπαδόπουλος), Κοτόπουλος (74′ Αραμπατζής), Φασίδης, Τσιτσεκίδης (86′ Αδαμίδης), Τσιλιγγίρης (59′ Τσιπούρας), Χασάνογλου

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Αναγνωστόπουλος, Λαγός, Μπεντινέλι (88′ Καραγκούνης), Βάρκας, Ρώσσης, Τσαμπούρης, Πατράλης, Βιτλής, Μπλάζιτς, Κολ, Ιωαννίδη

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με 6 μετάλλια επέστρεψε η «Ανατολική Δύναμη» από το Κύπελλο ΤΑΕΚΒΟ ΝΤΟ Αν.Μακεδονίας και Θράκης

Διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη Με 9 αθλητές και αθλήτριες συνοδεία του…