Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κριτσίνια σφολιάτας με πραλίνα φουντουκιού

Κριτσίνια σφολιάτας με πραλίνα φουντουκιού

0
kritsinia pralina
 
1 φύλλο σφολιάτας
1 μικρό βάζο έτοιμη πραλίνα φουντουκιού
1 κουτί μπισκότα τύπου πτι-μπερ, περασμένα από το multi
1 αβγό, ελαφρώς χτυπημένο (για την επάλειψη)
μαύρη ζάχαρη (για το πασπάλισμα των κριτσινιών πριν από το ψήσιμο)
 
Στρώνουμε τη σφολιάτα σε έναν καθαρό πάγκο εργασίας, απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά της την πραλίνα και πασπαλίζουμε µε το τριμμένο μπισκότο.
Κόβουμε τη σφολιάτα σε λωρίδες πάχους 2 εκ. και τις στρίβουμε από τη µία άκρη μέχρι την άλλη. Κατόπιν κόβουμε τις στριφτές λωρίδες σε πιο μικρές, των 10 εκ.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Τοποθετούμε τα κριτσίνια σε λαμαρίνα στρωμένη µε φύλλο σιλικόνης ή µε λαδόκολλα, τα αλείφουμε µε το αβγό, πασπαλίζουμε µε τη ζάχαρη και τα ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
  • Φοκάτσια με μαύρα σταφύλια

    για την ζύμη 350 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 185 ml. χλιαρό νερό 6 gr. μαγιά στιγμής 1…
  • Τάρτα με Μπέικον και Σύκα

    6 φύλλα κρούστας ή Βηρυτού 150 γρ. βούτυρο αγελάδος 1 κ.σ. ελαιόλαδο 2 μεγάλα κρεμμύδια σε…
  • Κέικ με σύκα και καρύδια

    -350 γρ. αλεύρι φουσκώνει μόνο του -150 γρ. ηλιέλαιο -220 γρ. ζάχαρη -3 αυγά -160 γρ. γάλα…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μαυρομάτικα με πέστο μυρωδικών και τόνο

300 γρ. μαυρομάτικα φασόλια 1 φύλλο δάφνης 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ 7 – …