Σχόλια 24/9/13

0
Κανονικά θα έπρεπε να ψηφίζουμε κι εμείς στις Γερμανικές εκλογές. Αφού εκεί αποφασίζεται η τύχη μας…


 

Περί ΕΑΠΑΞ
 Μία διευκρίνιση για την προχθεσινή καταδίκη (πρωτοδίκως) του Αλέκου Κυριακίδη, πρώην προέδρου της ΕΑΠΑΞ. Ο Κυριακίδης τιμωρήθηκε για μη πληρωμή δώρων Πάσχα του 2012 στους εργαζόμενους, ΟΧΙ για παλιές εκκρεμότητες της εταιρείας.
«Ε»


 
Άλλος φταίει, άλλος πληρώνει
 Αφήσαμε το χρόνο να βάλει τη δική του σφραγίδα στα όσα συνέβησαν στα γραφεία της Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την εργαζόμενη εκεί.
Λοιπόν, την ευθύνη της απόφασης για την απόλυση έλαβαν τα κεντρικά διότι όλοι οι γραμματείς στις Νομαρχιακές μισθοδοτούνταν από τα κεντρικά. Την ευθύνη της ανακοίνωσης ως εκ τούτου, διακοπής της εργασιακής σχέσης είχε ο υπεύθυνος κ. Σαλαγιάννης.
Η κάθε Νομαρχιακή οργάνωση μπορούσε να κρατήσει και συνεχίσει την πληρωμή της γραμματέως, με δικούς της πόρους πλέον. Πράγμα αδύνατο γι’ αυτό και έγινε η συζήτηση για λήξη της συνεργασίας.
Υπάρχει όμως ένα κενό. Ο Σαλαγιάννης δεν επικοινώνησε με τους εργαζόμενους, δεν τους μίλησε, δεν συζήτησε μαζί τους για να βρουν κάποια λύση στα χρήματα που είχαν να παίρνουν από καθυστερημένη μισθοδοσία. Αντ΄ αυτού, έβαλε το φορτίο στις πλάτες των Νομαρχιακών. Οι οποίες εκ των ενόντων προσπάθησαν να λύσουν το θέμα. Άλλες με κατανόηση, συνεννόηση και άλλες κάπως άγαρμπα.
Αυτή είναι η αλήθεια και επί του προκειμένου είναι άδικες οι επιθέσεις στο πρόσωπο του Γραμματέα Χρ. Αμανατίδη.
«Ε»


 
Σπάσιμο στη Λυγδών
 Η πρωινή ταλαιπωρία των Ξανθιωτών χθες με την έλλειψη νερού σε μεγάλη περιοχή της πόλης ανέδειξε για άλλη μια φορά πόσο σημαντικό αγαθό είναι το νερό στη ζωή μας αλλά και στις καθημερινές συνήθειες.
Πρωινό ξύπνημα για την προετοιμασία για μετάβαση στη δουλειά και ω του ξαφνιάσματος, η βρύση δεν τρέχει. Αμέσως επιστρατεύονται τα μπουκάλια, εάν υπάρχουν ή το νερό στο ψυγείο!
Τέλος πάντων, η ΔΕΥΑΞ είναι εδώ, ανέλαβε ήδη δουλειά, εντόπισε το σπάσιμο κάπου στην οδό Λυγδών και η αποκατάσταση έχει γίνει. Έμεινε όμως η αίσθηση της εξάρτησης του σύγχρονου ανθρώπου από το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό στο σπίτι, την αποκομιδή των σκουπιδιών.
«Ε»


 
Πολιτισμός…
 Συμπολίτης επαγγελματίας, την Κυριακή μετά τις 11, βγαίνει και πλένει το παρκαρισμένο έξω από το μαγαζί του ΙΧ! Με σαπουνάδα άφθονη, με νερό με λάστιχο, μια εικόνα που παραπέμπει στο χωριό του.
Και δεν είναι μόνο η Κυριακή! Το φαινόμενο το έχουμε δει και τις καθημερινές. Οι άνθρωποι αυτοί, επειδή κανείς δεν τους έχει κάνει παρατήρηση ή δεν τους έκοψε πρόστιμο, το θεωρούν φυσιολογικό. Γιατί έτσι έκαναν στο χωριό τους πριν έρθουν στην πόλη.
Εν κατακλείδι: Οι άνθρωποι αυτοί δεν αγαπούν την Ξάνθη. Δεν την νιώθουν πόλη τους, νιώθουν ξένοι, γι’ αυτό τη βρωμίζουν, γι’ αυτό και δεν νοιάζονται γι’ αυτήν, γι’ αυτό είμαστε μια πόλη χάλια…
-Ο πολιτισμός της σαπουνάδας


 
 Εκτός διαθεσιμότητας
 Καλά τα νέα για τους διοικητικούς υπαλλήλους του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. Όλοι οι εργαζόμενοι μένουν εκτός διαθεσιμότητας, και ως εκ τούτου συνεχίζουν την εργασία τους κανονικά κι εκεί όπου εργάζονται ήδη.
Σταμάτησε έτσι η αγωνία τους για το εργασιακό τους μέλλον και απερίσπαστοι πλέον θα συνεχίσουν να εργάζονται με ζήλο και υψηλή παραγωγικότητα.
«Ε»


 
Αναβολή
Αναβλήθηκε για αργότερα η εκδήλωση που θα ελάμβανε χώρα στην πόλη μας για την ενημέρωση των βιοτεχνών και άλλων επιχειρηματιών σχετικά με την πορεία της υπόθεσης του βιοτεχνικού πάρκου στο ΔΕΡΑΣ.
Η αναβολή της εκδήλωσης οφείλεται στο ότι ο υπουργός κ. Καλαφάτης δεν μπόρεσε να παραβρεθεί για να συζητήσει με τους ενδιαφερόμενους βιοτέχνες να μετακινηθούν ή εγκατασταθούν στο νέο βιοτεχνικό πάρκο.
Υπενθυμίζουμε πως τόσο ο κ. Καλαφάτης όσο και ο κ. Κοντός, ενδιαφέρθηκαν για να προωθηθεί η υπόθεση και να προχωρήσει αρκετά.
«Ε»


 
Ηχορύπανση
 Κατανοούμε τη χαρά των νεονύμφων που θα ενωθούν με τα δεσμά του γάμου. Κατανοούμε να τηρούνται κάποια «έθιμα» με την σκόπιμη καθυστέρηση άφιξης της νύφης, ίσως και κάποια άλλα ανώδυνα.
Δεν μπορούμε όμως να κατανοήσουμε αυτή τη μανία κάποιων κουμπάρων ή άλλων συγγενών που μεταφέρουν τη νύφη, να γυρίζουν το κέντρο της πόλης και να κορνάρουν όλοι μαζί δαιμονισμένα κάνοντας φοβερό θόρυβο:
Θόρυβο ενοχλητικό και απαράδεκτο. Δράστες δε αυτής της κακής συνήθειας, ελληνοπόντιοι νεόνυμφοι, κάποιοι μουσουλμάνοι που αντιγράφουν τα αρνητικά και κάποιοι άλλοι πάροικοι της πόλης.
Καιρός είναι, νομίζουμε σιγά-σιγά αυτή η βόλτα από το κέντρο της πόλης να σταματήσει, γιατί δημιουργεί αδικαιολόγητη ηχορύπανση, αλλά είναι και πολύ κιτς!
«Ε»


 
Συζητήσεις για τη Χρυσή Αυγή
 Στις εφημερίδες και τους τηλεοπτικούς σταθμούς, όλο το Σαββατοκύριακο, κυριάρχησαν κείμενα, αναλύσεις, συζητήσεις για το φαινόμενο Χρυσή Αυγή και όλα τα σχετικά, με τη γνωστή δολοφονία στον Πειραιά.
Δεν είναι περίεργο. Το περίεργο θα ήταν να μην απασχολούσε την Κοινή Γνώμη η δράση και η λειτουργία της Χρυσής Αυγής.
Βέβαια υπήρξαν διάφορες προσεγγίσεις στο θέμα. Άλλες ρεαλιστικές, άλλες όχι. Εξάλλου το θέμα δεν είναι τόσο απλό για να αναλυθεί εύκολα και απλοϊκά.
Συμπέρασμα: Ελέχθησαν πολλά, προτάθηκαν επίσης πολλά. Το ζητούμενο είναι να υπάρξουν αποφάσεις και δράσεις και να μη μείνουν στα λόγια και τις θεωρίες. Βέβαια γι’ αυτό, την κύρια ευθύνη φέρει η κυβέρνηση.
«Ε»


 
Προς τους συνδρομητές
 Λόγοι υγείας υποχρέωσαν από σήμερα και για λίγες ημέρες ν’ απουσιάσει ο διανομέας της Εφημερίδας μας.
Η εφημερίδα θα έρχεται στους συνδρομητές μέσω ΕΛΤΑ. Ζητούμε την κατανόηση των συμπολιτών μας για την όποια τους ταλαιπωρία, αλλά και ο διανομέας άνθρωπος είναι.
«Ε»


 
Τέλος στη δημοτική αστυνομία
 Μας τελείωσε από χθες η δημοτική αστυνομία – σύμφωνα με υπουργική απόφαση – και οι 9 δημοτικοί αστυνομικοί του δήμου Ξάνθης έχουν τεθεί πλέον σε διαθεσιμότητα. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες μας δεν έχουν στραφεί νομικά εναντίον του δήμου όπως οι σχολικοί φύλακες αλλά υπομένουν με στωικότητα τις αποφάσεις της κυβέρνησης ίσως γιατί προσβλέπουν σε μια μελλοντική μετακίνησή τους στο δήμο. . Ειπώθηκε ότι θα απορροφηθούν από την αστυνομία αλλά έκτοτε ουδέν….Μια ιδέα έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης ο οποίος ίδρυσε το Σώμα Ελέγχου κοινόχρηστων χώρων προσλαμβάνοντας 300 άτομα. Μήπως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει κι εδώ κ. δήμαρχε;
Μ.Ξ.


 
Μεθυσμένος παπάς… σε πάντρεψε!
 Δεν υπάρχει πιο… εύθυμο μυστήριο γάμου από αυτό που τελείται από παπά μερακλή! Μάλλον ευθύμησαν παρά δυσφόρησαν οι καλεσμένοι σε γάμο που τελέστηκε το σαββατοκύριακο, όταν κατάλαβαν ότι ο ιερέας του μυστηρίου μάλλον τα είχε «κοπανήσει» λιγάκι και δυσκολευόταν να θυμηθεί βασικά λόγια του μυστηρίου.
Με τον τρόπο του πάντως, ολοκληρώθηκε το μυστήριο και οι νιόνυμφοι θα έχουν να το θυμούνται με χαμόγελο!
Γ.Τ.


 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…