Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σοκολατένιες μπάρες με φράουλες

Σοκολατένιες μπάρες με φράουλες

0

-240γρ ταχίνι 100% χωρίς ζάχαρη ή αμυγδαλοβούτυρο ή φυστικοβούτυρο

-1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου

-80ml μέλι

-20ml ρόφημα αμυγδάλου, ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω αν δεν έχει πολύ ρευστή σύσταση το βούτυρο ξηρών καρπών που θα χρησιμοποιήσετε

-60γρ αλεύρι βρόμης  (βρόμη αλεσμένη πολύ καλά στον επεξεργαστή τροφίμων)

-20γρ κακάο χωρίς ζάχαρη

-1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

-Μία πρέζα αλάτι

Για την επικάλυψη (προαιρετικά)

-Μαρμελάδα φράουλας χωρίς ζάχαρη

-Φράουλες κομμένες σε ροδέλες

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το ταχίνι ή το βούτυρο ξηρών καρπών που θα επιλέξουμε μαζί με το μέλι, το αυγό και το γάλα. Προσθέτουμε το αλεύρι βρόμης, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε το μείγμα με μία ξύλινη κουτάλα. Αν δούμε στο σημείο αυτό πως είναι πολύ σφιχτό προσθέτουμε λίγο ρόφημα αμυγδάλου τόσο όσο χρειάζεται για να μαλακώσει λίγο το μείγμα μας. Δεν θέλουμε να αραιώσει πολύ η ζύμη. Εκ των πραγμάτων θα είναι σφιχτή.

Καλύπτουμε ένα μικρό τετράγωνο ταψάκι διαμέτρου περίπου 19εκ με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αδειάζουμε μέσα το σοκολατένιο μείγμα. Το απλώνουμε καλά με μία σπάτουλα ή με την ξύλινη κουτάλα και το αλείφουμε από πάνω με λίγη μαρμελάδα φράουλα.

Τοποθετούμε τις φράουλες στην επιφάνεια και ψήνουμε το μπράουνις για 20 με 25 το πολύ λεπτά, ανάλογα πάντα με το φούρνο. Δεν το παραψήνουμε γιατί θα χάσει την υγρασία στο εσωτερικό του.

Αφαιρούμε το μπράουνις από το φούρνο και το αφήνουμε για λίγο να πέσει η θερμοκρασία του. Το κόβουμε σε κομμάτια και το απολαμβάνουμε σκέτο ή με μία μπάλα παγωτό.

Αν μείνει το διατηρούμε σε ένα δοχείο καλά κλεισμένο σε δροσερό μέρος ή στο ψυγείο για 3 ημέρες περίπου. Αν δε προσθέσετε φράουλα διατηρείται εκτός ψυγείου για περισσότερες ημέρες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα κι ελιές

Για τα καλαμάρια -600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια) -γέμιση με πλιγούρι -700 γ…