Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση 4ήμερο κατάληψης σ’ όλη την περιφέρεια

4ήμερο κατάληψης σ’ όλη την περιφέρεια

0
P.E._xanthis-empros

Στο πλευρό των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα το Περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ. Κλειστές από την Παρασκευή έως και χθες όλες οι Π.Ε.

Δεν θα υπογραφούν από τον Περιφερειάρχη οι διαπιστωτικές πράξεις με τις οποίες τίθενται, σε αργία οι υπάλληλοι
 
Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι περιφέρειες μετά τους δήμους αντιδρώντας έτσι στην εφαρμογή του νόμου για διαθεσιμότητα των υπαλλήλων Αορίστου Χρόνου Ιδιωτικού Δικαίου, κατηγορίας ΔΕ και ειδικότητας Γραμματέων, Διοικητικού – Λογιστικού. Έτσι με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου το απόγευμα κλειστές παρέμειναν οι 5 Περιφερειακές Ενότητες της περιφέρειας την Παρασκευή 16 και την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, ενώ εγκρίθηκε ομόφωνα το ψήφισμα που εξέδωσαν από κοινού οι σύλλογοι των υπαλλήλων και των 5 νομών της ΑΜΘ καθώς και τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης – Ροδόπης εκπρόσωποι των οποίων καθώς και υπάλληλοι παρίσταντο στη συνεδρίαση. Σύμφωνα με το ψήφισμα ο περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Άρης Γιαννακίδης δεσμεύεται να μην υπογράψει την Διαπιστωτική Πράξη για οποιοδήποτε υπάλληλο και οι Αντιπεριφερειάρχες, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι καθώς και οι αναπληρωματικοί τους θα παραιτηθούν σύσσωμοι. Να σημειώσουμε ότι ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων των Π.Ε. της ΑΜΘ που πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα είναι 17 ενώ στην Π.Ε. Ξάνθης μόνο ένας εργαζόμενος.  
Απόσπασμα από το ψήφισμα
Έχοντας μεγάλο αίσθημα ευθύνης τόσο απέναντι στους υπαλλήλους οι οποίοι απειλούνται με απόλυση, αλλά και στους πολίτες ψηφίζουμε ομόφωνα τα παρακάτω:
• Θα αποστείλουμε το ψήφισμα προς όλους τους συναρμόδιους υπουργούς και στον πρωθυπουργό της χώρας στο οποίο θα αναφέρονται όλοι οι παραπάνω λόγοι εξαίρεσης των υπαλλήλων.
• Δεν θα αποστείλουμε στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ο κατάλογος των ονομάτων των υπαλλήλων οι οποίοι: α) τίθενται σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης της θέσης τους, β) τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία. Επίσης δεσμευόμαστε ότι δεν θα συντάξουμε και θα αποστείλουμε τα παραπάνω στο Υπουργείο τον αριθμό των θέσεων που καταργούνται, καθώς και αντίγραφα των ατομικών διοικητικών πράξεων θέσης σε διαθεσιμότητα των υπαλλήλων που, κατά τη δημοσίευση του νόμου, καταλαμβάνουν τις καταργούμενες οργανικές θέσεις.
• Δεν θα υπογραφούν από τον Περιφερειάρχη οι διαπιστωτικές πράξεις με τις οποίες τίθενται, σε αυτοδίκαιη αργία οι υπάλληλοι.
• Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, θα στηρίξει τον Περιφερειάρχη κ. Άρη Γιαννακίδη, που δεν θα υπογράψει την Διαπιστωτική Πράξη για οποιοδήποτε υπάλληλο και οι Αντιπεριφερειάρχες, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι καθώς και οι αναπληρωματικοί τους θα παραιτηθούμε σύσσωμοι.
• Θα κινηθούμε νομικά κατά της συνταγματικότητας των μέτρων με τη Νομική Κάλυψη του Νομικού Συμβούλου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.
• Θα συνεργαστούμε με τους συλλόγους όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων και θα ενημερώσουμε την κοινή γνώμη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ότι οι απολύσεις θα έχουν ως αντίκτυπο την ελλιπή εξυπηρέτηση των πολιτών.
• Θα κλείσουμε την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, καθώς και τις Περιφερειακές Ενότητες την Παρασκευή 16 και την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012».  
Τους λένε ότι θα καλύψουν κενές θέσεις αλλά κανείς δεν γνωρίζει ποιες…
Λάβρος υπέρ των εργαζομένων ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης ο οποίος έβγαλε πύρινο λόγο στο Περιφερειακό συμβούλιο: «Αν χρειαστεί να συγκρουστούμε θα το κάνουμε στο πλευρό των εργαζομένων», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι: «έρχονται δύσκολες εποχές, η φτώχεια βαθαίνει και η κοινωνία βογκάει». Τους ανακοίνωσε δε ότι είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μανιτάκη οποίος τον διαβεβαίωσε ότι οι υπάλληλοι αυτοί πρόκειται να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις. Βέβαια οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη δεν έχει γίνει καμιά καταγραφή των κενών οργανικών θέσεων και κατά συνέπεια δήλωσαν πολύ επιφυλακτικοί γι αυτή τη δήλωση Μανιτάκη. Να σημειώσουμε επίσης ότι αποφασίστηκε την Δευτέρα να μεταβεί αντιπροσωπεία από τους συλλόγους υπαλλήλων της περιφέρειας με τον Γιαννακίδη στην Αθήνα προκειμένου να έχουν μια συνάντηση με τον κ. Μανιτάκη.  
Κατάληψη μόνο στη Διεύθυνση Προσωπικού στο Δήμο Ξάνθης την Παρασκευή
Επισημαίνεται ότι τόσο οι συνδικαλιστές όσο και οι εργαζόμενοι που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την αντιμετώπιση που είχαν τα αιτήματα του από το Περιφερειακό συμβούλιο σε αντίθεση με τους δημοτικούς υπαλλήλους της Ξάνθης που όπως είχαμε καταγράψει εξέφρασαν με γιουχάισμα των δημοτικών συμβούλων την δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι δεν έγιναν αποδεκτά στο σύνολό τους τα αιτήματα των εργαζομένων.
Μάλιστα ο Πρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Υπαλλήλων Δημήτρης Γαλανόπουλος έκανε λόγο για «παρωδία: ««Ήταν ένα δημοτικό συμβούλιο-παρωδία το οποίο δεν μας ικανοποίησε». Ο κ. Γαλανόπουλος, είχε και δεύτερη συνάντηση με το δήμαρχο Ξάνθης και όπως διαπίστωσε: « η δημοτική αρχή αναζητεί τρόπους για να καλύψει τους εργαζόμενους και να μην αποσταλούν οι σχετικές διαπιστωτικές πράξεις στο Υπουργείο, γεγονός που μας ικανοποιεί». Να σημειώσουμε ότι στο Δήμο Ξάνθης την Παρασκευή έγινε κατάληψη μόνο στη Διεύθυνση Προσωπικού ενώ όλες οι άλλες υπηρεσίες εργάστηκαν κανονικά. Η κατάληψη στη Διεύθυνση Προσωπικού του δήμου συνεχίστηκε και την Δευτέρα.  
Στο πλευρό των εργαζομένων ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης
Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, με επικεφαλής τον βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ επισκέφθηκε την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου το Δήμο Ξάνθης και συνομίλησε με τους εργαζόμενους, που έχουν καταλάβει το Δημοτικό Κατάστημα, για το θέμα που έχει προκύψει με τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων αορίστου χρόνου.
Παράλληλα η Συντονιστική του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση για το θέμα, στην οποία αναφέρεται:«Εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας στους άδικα ωθούμενους στην εφεδρεία υπαλλήλους των Δήμων, της Περιφερειακής Ενότητας και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, που θα είναι τα πρώτα θύματα από το νομό μας και θα πέσουν από τη λαίλαπα του φασιστικού μνημονίου, που ψηφίστηκε από την εσωτερική τρόικα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που μας κυβερνά. Καταδικάζουμε τα μέτρα αυτά που δεν έχουν προηγούμενο και που δεν θα επιτρέψει ποτέ ο λαός μας να εφαρμοστούν».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Αλέξανδρος Κοντός άμισθος ειδικός σύμβουλος του περιφερειάρχη ΑΜΘ

Θα λειτουργήσει επικουρικά σε θέματα αγροτικής οικονομίας και ανάπτυξης Σύμφωνα με απόφαση…