Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Απογοήτευση για την πορεία της Skoda Ξάνθη

Απογοήτευση για την πορεία της Skoda Ξάνθη

0
panopoulos_001-empros

Οι αποδοκιμασίες συνεχίστηκαν και στη συνάντηση Πανόπουλου – xanthifans

Προσπάθεια ανασύνταξης και αντεπίθεσης στο αγωνιστικό κομμάτι  

       
Βαρύ είναι το κλίμα στο «στρατόπεδο» της Skoda Ξάνθη που έχει να γευτεί τη χαρά της κατάκτησης κάποιου βαθμού εδώ και επτά αγώνες, ενώ οι συνεχόμενες ήττες σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των υπόλοιπων ομάδων που βρίσκονται χαμηλότερα στη βαθμολογία την έχει φέρει κατάματα με τον κίνδυνο να βρεθεί στη ζώνη του υποβιβασμού.
Η καλή εικόνα στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα έδωσε κάποιες νότες αισιοδοξίας στις τάξεις της ομάδας και των φιλάθλων, όμως η πτώση της στο 2ο ημίχρονο και η εξέλιξη του αγώνα επιβάρυναν περισσότερο την ψυχολογία και το κλίμα έγινε αρνητικό, μετά και τις έντονες αποδοκιμασίες που ακούστηκαν από τους Ξανθιώτες φιλάθλους οι οποίοι έβαλλαν κατά πάντων.  
Σύνθημα αντεπίθεσης  
Στη χθεσινή προπόνηση ο Μαρίνος Ουζουνίδης μιλώντας με τους παίκτες του έδωσε το σύνθημα αντεπίθεσης, αρχής γενομένης από το επόμενο εκτός έδρας ματς με τον Ατρόμητο Αθηνών που είναι προγραμματισμένο για το ερχόμενο Σάββατο (24/03).
Η βαθμολογική διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες μπορεί να είναι μεγάλη και ο Ατρόμητος να βρίσκεται κοντά στη συμμετοχή του στα πλέι – οφ που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όμως ο έμπειρος τεχνικός της Skoda Ξάνθη τόνισε ότι έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθεια και είδε σημάδια ανάκαμψης στους παίκτες του και αισιοδοξεί ότι θα μπορέσουν να πάρουν κάποιον βαθμό ή βαθμούς στον αγώνα που θα γίνει στο Περιστέρι, έτσι ώστε ο ξανθιώτικος σύλλογος να ξεφύγει από τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας και να εξασφαλίσει την παραμονή ώστε στη συνέχεια η ομάδα να παίζει απελευθερωμένη από το άγχος.  
Αντάλλαξαν «γαλλικά» Πανόπουλος – φίλαθλοι!  
Ένα συμβάν το οποίο δεν είναι σύνηθες στο γήπεδο των Πηγαδίων συνέβη την Κυριακή, λίγο πριν τη λήξη του παιχνιδιού με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αρκετά μεγάλη μερίδα φιλάθλων αποδοκίμασε παίκτες, ΠΑΕ αλλά και τον μεγαλομέτοχο της ομάδας Χρήστο Πανόπουλο, ενώ από τα συνθήματα δεν έλειψαν και συνθήματα που περιείχαν ύβρεις προς το πρόσωπο του.
Ο ιδιοκτήτης της ξανθιώτικης ΠΑΕ εξάλλου αναφέρθηκε στο συμβάν και σε δηλώσεις του μετά τη λήξη του αγώνα τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: ¨Θα σταθώ στους φιλάθλους που για πρώτη φορά βρίζανε εμένα και τους παίκτες. Όπως έχω πει σε ανύποπτο χρόνο δεν υπάρχει άνθρωπος στο ελληνικό ποδόσφαιρο που να έχει προσφέρει και να μην έχει φύγει βρισμένος¨.
Το συμβάν πάντως είχε και συνέχεια την επόμενη ημέρα (χθες) καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Δευτέρας ο Χρ. Πανόπουλος κάλεσε αντιπροσωπεία των «xanthifans» στο «Le Chalet», όπου τους υποδέχτηκε με… «γαλλικά», ανταποδίδοντας έτσι ο ίδιος τις ύβρεις που άκουσε την προηγούμενη ημέρα στο γήπεδο. Οι Ξανθιώτες φίλαθλοι προσπάθησαν να του εξηγήσουν ότι τα όσα ακούστηκαν αφορούσαν την κακή πορεία της Skoda Ξάνθη, ωστόσο ο ίδιος μαινόμενος τους έδιωξε χωρίς να συνομιλήσει μαζί τους!
Οι φίλαθλοι από την πλευρά τους δηλώνουν ότι ασφαλώς και θα συνεχίσουν να στηρίζουν την ομάδα, όμως είναι ιδιαίτερα απογοητευμένοι από τη στάση του μεγαλομετόχου απέναντι τους, όχι μόνο για το χθεσινό συμβάν, αλλά και για προηγούμενες ενέργειες του.  
Στήριξη στον… παραιτηθέντα Ουζουνίδη  
Εκτός των παραπάνω δηλώσεων, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ μεταξύ άλλων δήλωσε:
Για την τραγική πορεία της ομάδας: «Είμαστε μέσα στα σκ@τ@ και θα κοιτάξουμε να βγούμε. Αυτό που θέλω να ξέρετε είναι ότι θα ήταν ανέντιμο να ρίξω την ευθύνη στον προπονητή ή τους παίκτες καθώς δεν έχουν την αποκλειστική ευθύνη για όσα συμβαίνουν. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανένα για αυτή την ήττα μετά από τέτοια εμφάνιση».
Για το αν σκέφτεται να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή: «Όχι γιατί αυτό θα ήταν ανέντιμο από την πλευρά μου. Ο Μαρίνος δουλεύει πολύ, δίνει ευκαιρίες σε νέα παιδιά και δεν φταίει αποκλειστικά αυτός για τις ήττες. Οι ίδιοι ήταν εξάλλου αυτοί που πριν λίγους μήνες έπαιζαν φανταστικό ποδόσφαιρο και σημείωναν σερί νικών και αυτό ήταν δουλειά του Ουζουνίδη. Ο ίδιος μου είπε πριν λίγο καιρό αν χρειάζεται να παραιτηθεί για να αλλάξει η ψυχολογία της ομάδας όμως κάτι τέτοιο δεν θα ήταν σωστό και δεν το έκανα αποδεκτό».
Για το αν θα επιβάλλει νέο πρόστιμο στους ποδοσφαιριστές: «Το πρόστιμο και τα μέτρα που πήρα την προηγούμενη εβδομάδα αφορούσαν τις κακές εμφανίσεις που έκαναν οι παίκτες. Σήμερα απ’ ότι είδατε έκαναν καλή εμφάνιση παρά την ήττα που γνώρισαν. Ο προπονητής τους θα συζητήσει μαζί τους και, αν χρειαστεί, θα λάβει αυτός μέτρα».
Για το αν ο ίδιος σκέφτεται την αποχώρηση από τον σύλλογο, υπογράμμισε: «Κοιτάξτε, δεν το σκέφτομαι στη δεδομένη χρονική στιγμή που η ομάδα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Κάτι τέτοιο θα ήταν ανέντιμο. Όταν η ομάδα συνέλθει και επανέλθει εκεί που πρέπει, θα το δούμε. Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό. Σίγουρα όχι πάντως την τρέχουσα σεζόν».  
«Σατανικό» σερί!  
Ποιες σκοτεινές δυνάμεις κρύβονται πίσω από τον αριθμό 666; Σε ότι αφορά τη Skoda Ξάνθη είναι ο αριθμός των λεπτών που είχαν περάσει μέχρι να σκοράρει η ομάδα της πόλης μας, σε αυτό το αρνητικό σερί των επτά συνεχόμενων ηττών!
Συγκεκριμένα από το γκολ που είχε πετύχει ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος στη νίκη επί του Ολυμπιακού στο 52ο λεπτό της αναμέτρησης για τη 18η αγωνιστική, μεσολάβησαν έξι 90λεπτα «ανομβρίας», ενώ στο προχθεσινό ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο ίδιος παίκτης μείωσε σε 1-2 στο 88ο λεπτό.
Με έναν απλό υπολογισμό καταλήγουμε στον αριθμό 666, όσα ήταν τα αγωνιστικά λεπτά που είχαν περάσει για να πετύχει γκολ η ξανθιώτικη ομάδα!
Το σερί ηττών πάντως διευρύνθηκε φθάνοντας στα 7 παιχνίδια χωρίς βαθμό για την ομάδα της πόλης μας ενώ και τα παραπάνω δύο είναι αρνητικά ρεκόρ στην ιστορία της Ξάνθης στην Α’ Εθνική!    

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr    

   

Η «μάχη» της παραμονής 26η αγωνιστική 27η αγωνιστική 28η αγωνιστική 29η αγωνιστική 30η αγωνιστική
Skoda Ξάνθη (29β.) Ατρόμητος Αθ. (εκτός) Δόξα Δράμας (εντός) Λεβαδειακός (εκτός) Πανιώνιος (εκτός) Εργοτέλης (εντός)
Πανιώνιος (29β.) Άρης (εκτός) Λεβαδειακός (εντός) Παναθηναϊκός (εκτός) Skoda Ξάνθη (εντός) Αστέρας Τρ. (εκτός)
ΠΑΣ Γιάννινα (28β.) Εργοτέλης (εντός) ΠΑΟΚ (εκτός) ΑΕΚ (εντός) Ολυμπιακός (εντός) ΟΦΗ (εκτός)
Λεβαδειακός (27β.) Δόξα Δράμας (εκτός) Πανιώνιος (εκτός) Skoda Ξάνθη (εντός) Εργοτέλης (εκτός) ΠΑΟΚ (εντός)
Εργοτέλης (26β.) ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός) Ατρόμητος Αθ. (εντός) Δόξα Δράμας (εκτός) Λεβαδειακός (εντός) Skoda Ξάνθη (εκτός)
Παναιτωλικός (25 β.) ΑΕΚ (εκτός) Ολυμπιακός (εντός) ΟΦΗ (εκτός) Άρης (εντός) Παναθηναϊκός (εκτός)
Κέρκυρα (24β.) ΠΑΟΚ (εντός) ΑΕΚ (εντός) Ολυμπιακός (εκτός) ΟΦΗ (εντός) Άρης (εκτός)
Δόξα Δράμας (15β.) Λεβαδειακός (εντός) Skoda Ξάνθη (εκτός) Εργοτέλης (εντός) ΠΑΟΚ (εκτός) ΑΕΚ (εντός)

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …