Σχόλια 20/03/2012

0
ekloges_pasok-empros

Εποχές: Μάρτης- Κούρεμα, Ιούνης-Τσεκούρεμα.
Θωμάς Βουγιουκλής


Παραλειπόμενο Ι


Με μικρή καθυστέρηση ξεκίνησε η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, την Κυριακή στην πόλη της Ξάνθης.
Συγκεκριμένα, ο εντεταλμένος να φέρει τα ψηφοδέλτια καθυστέρησε για 10-15 λεπτά κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι πρώτοι που πήγαν λίγο πριν τις εννέα για να ψηφίσουν δεν το έκαναν διότι δεν υπήρχαν ψηφοδέλτια.
Η αποκατάσταση της ψηφοφορίας έγινε μετά από μερικά τηλεφωνήματα και από κει και πέρα μέχρι και τη λήξη δεν υπήρξε  κανένα αρνητικό.
Όλα εξελίχθηκαν κανονικά μέχρι τις 6 το απόγευμα, γιατί δόθηκε παράταση στην ψηφοφορία.
«Ε»  

 

   
Παραλειπόμενο ΙΙ  


Από τους πρώτους που πήγαν για να ψηφίσουν την Κυριακή ήταν οι Χρήστος Κεσουδάκης, Γρηγόρης Ακριβόπουλος, Πολυζώης Βασίλης, Παναγιώτης Μιχαηλίδης και άλλοι.
Στις θέσεις τους ήταν, όπως μάθαμε, στην ώρα τους οι εφορευτικές Επιτροπές, οι οποίες αποτελούνταν από φοιτητές και νεολαίους.
Όλοι τους δε, έχοντας εμπειρία εκλογών, ήταν άψογοι στα καθήκοντά τους.
«Ε»  

 

 
Παραλειπόμενο ΙΙΙ  


Με υψηλό πυρετό επί τρεις ημέρες ήταν ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Αχιλ. Τσαρτσάρας την περασμένη εβδομάδα.
Παρόλα αυτά, παίρνοντας αντιπυρετικά, βρέθηκε κοντά στο εκλογικό κέντρο την Κυριακή το απόγευμα, στο κλείσιμο των καλπών.
Αποχώρησε δε όταν όλα ολοκληρώθηκαν κατά τον καλύτερο τρόπο. Μια ζωή με έργο και προσφορά ο Αχιλλέας στο ΠΑΣΟΚ.
«Ε»    

 

     
36.500 προνοιακά  


Απίστευτο και όμως αληθινό, γιατί είναι ελληνικό. Συνολικά 36.500 Έλληνες πολίτες έπαιρναν προνοιακά επιδόματα χωρίς να το δικαιούνται!
Αυτό το νούμερο έβγαλε στην επιφάνεια η απογραφή που ολοκληρώθηκε σύντομα. Θ’ ακολουθήσει βέβαια και ο έλεγχος, στη συνέχεια, αυτών που απογράφηκαν και τότε θα έχει οριστικοποιηθεί το θέμα.
Αυτοί λοιπόν οι 36.500 Έλληνες που ουσιαστικά έκλεβαν τη χώρα τους, κόστιζαν στο δημόσιο, δηλαδή στον Έλληνα φορολογούμενο 190 εκατομμύρια ευρώ ετησίως!!    

 

 
Αέρας στα πανιά του ΠΑΣΟΚ


 Γελούν και τα …μουστάκια τους (όσοι τα διατηρούν ακόμη…) στο ΠΑΣΟΚ καθώς δεδομένων των συγκυριών και της φθοράς που έχει υποστεί το κόμμα δεν περίμεναν ούτε στα καλύτερα όνειρά τους αυτή τη συμμετοχή στην εκλογή του νέου προέδρου κ. Βενιζέλου. Έτσι αυτό που άλλες φορές θα θεωρούνταν όλεθρος για το ΠΑΣΟΚ τώρα θεωρείται θρίαμβος αν ανατρέξουμε στο 1 εκ. του Γιώργου Παπανδρέου ή στις 700.000 των Παπανδρέου – Βενιζέλου – Σκανδαλίδη το 2007! Anyway… το θέμα είναι ότι πήραν …αέρα τα πανιά τους και εκτιμούν ότι είναι δυνατή η συσπείρωση ως ένα βαθμό ώστε να έχει μια αξιοπρεπή πορεία το κόμμα στις εκλογές.
Μ.Ξ.

Τον ίδιο πονοκέφαλο έχουν Ν.Δ. και ΛΑ.Ο.Σ….


 … και δη από το κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Πάνου Καμμένου που δημοσκοπικά παρουσιάζει θεαματική αύξηση της τάξης του 8% Τόσο η Ν.Δ. όσο ο ΛΑ.Ο.Σ. εκτιμούν ότι αντλεί δικούς τους ψήφους και απ’ την μεν Ν.Δ. απομακρύνεται ο στόχος της αυτοδυναμίας ενώ απ’ τον ΛΑ.Ο.Σ. πιθανότατα οι πόρτες της βουλής. Έτσι άρχισαν τα …προεκλογικά «παυσίπονα» με τον Αντώνη Σαμαρά να επιτίθεται στην Αριστερά επιχειρώντας να βγάλει ένα πιο δεξιό πρόσωπο τον δε Γιώργο Καρατζαφέρη να επιτίθεται στους …λαθρομετανάστες με τον ίδιο πάντα στόχο.
Μ.Ξ.

 

   
Οι αντιφρονούντες  


Σύμφωνα με τα καταληκτικά στοιχεία της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ 1.127 άτομα ψήφισαν τελικά για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ και του Ε. Βενιζέλου στην προεδρεία του κόμματος. Από αυτούς 35 ψήφισαν λευκό, εκφράζοντας έτσι μια κάποια αντίρρηση και 9 ψηφοδέλτια βγήκαν άκυρα, από λάθος ή από πρόθεση. Σε ένα από αυτά πάντως, έγραφε επάνω στο ψηφοδέλτιο «σήκω Ανδρέα για να δεις το παιδί της αλλαγής», οπότε «μάλλον» ο συγκεκριμένος ψηφοφόρος δεν ήθελε και πολύ το Βενιζέλο στην ηγεσία του κόμματος.
Ε.Δ.  

 

Και οι διαφωνούντες  


Κάποιοι επέλεξαν να διαφωνήσουν με την επιλογή Βενιζέλου με λευκή ή άκυρη ψήφο. Κάποιοι άλλοι διάλεξαν την αποχή. Όχι μόνο από την ψηφοφορία, αλλά και από την κινητοποίηση. Η κατανομή των ψήφων των εκλογών της Κυριακής στην Ξάνθη δείχνουν ότι αφενός η μειονότητα προβληματίζεται και αφετέρου οι παπανδρεϊκοί παίρνουν αποστάσεις.
Ωστόσο, ειδικά για την αδράνεια και τον σκεπτικισμό στελεχών, η δυσφορία δεν έμεινε ανέκφραστη στα «πηγαδάκια» του ΠΑΣΟΚ.
Ε.Δ.

 

 
Η επιστροφή Ξυνίδη  


Εγώ πάντως, λέω να μη βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα από λακωνικές δηλώσεις για το πολιτικό μέλλον του Σωκράτη Ξυνίδη και την επιλογή για την παραμονή του ή μη στα κοινά. Είναι προφανές ότι και ο ίδιος είναι προβληματισμένος, δεδομένων των συνθηκών και του παπανδρεϊκού του DNA, που τον έκανε να μη βάλει τελικά την υπογραφή του, αν και έδειξε συνολικά με τους «7» μια πρώτη συναίνεση για το Βενιζέλο.
Όταν αποφασίσει θα το γνωστοποιήσει με δημόσια ανακοίνωση και όχι με δηλώσεις επ’ ευκαιρία.
Ε.Δ.    

 

Η ΔΗΜΑΡ για την «ν»τροπολογία  


Προκλητική χαρακτηρίζει η ΔΗΜ.ΑΡ. την πρόσφατη τροπολογία για τα χρέη των κομμάτων, που απεσύρθη κακήν κακώς, καθώς και την αύξηση των μισθών των συνεργατών και συμβούλων υπουργών με ΥΑ από 8,3% έως και 25,6%.
Με ανακοίνωσή της ζητά επιτακτικά και άμεσα να προωθηθεί:
-Η μείωση στο μισό της κρατικής οικονομικής επιχορήγησης των κομμάτων
-Περαιτέρω δραστική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης. Κατάργηση της αποζημίωσης για συμμετοχή στις επιτροπές της βουλής. Κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης
-Η κατάργηση της ασυλίας των βουλευτών και η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών με αποκλειστικό έλεγχο της ποινικής ευθύνης των υπουργών από τη δικαιοσύνη
-Η δραστική περικοπή του προσωπικού (αποσπασμένων-μετακλητών) και των λειτουργικών εξόδων των υπουργών και των βουλευτών
– Ουσιαστικοποίηση και αυστηροποίηση του «πόθεν έσχες» των βουλευτών, των συγγενικών τους προσώπων και των υπαλλήλων τους, με έμφαση στο «πόθεν»
-Αναδρομικός έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων όσων διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί και βουλευτές από το 1981 μέχρι και σήμερα.
-Έλεγχος όλων των μεταβιβάσεων ακινήτων που πραγματοποιήθηκαν προς συζύγους και συγγενείς βουλευτών.
Ε.Δ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …