Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Ευκαιρία για ανασύνταξη και… δουλειά στο σκοράρισμα

Skoda Ξάνθη: Ευκαιρία για ανασύνταξη και… δουλειά στο σκοράρισμα

0
ranos-empros

Το βάρος στον επιθετικό τομέα από τον Μαρίνο Ουζουνίδη

Στο Κατάρ για φιλικά με την Εθνική Νέων ο Ξανθιώτης ποδοσφαιριστής Αντώνης Ράνος          

Η αναστολή της 23ης αγωνιστικής που ήταν προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο όμως αναβλήθηκε μέχρι νεοτέρας από τη Super League, έδωσε την ευκαιρία στη Skoda Ξάνθη να πραγματοποιήσει μίνι – προετοιμασία ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.
Ο προπονητής της ξανθιώτικης ομάδας Μαρίνος Ουζουνίδης, σε μία προσπάθεια ανασύνταξης αλλά και παρατηρώντας την επιθετική δυστοκία στα τελευταία παιχνίδια, έχει ρίξει το βάρος στο σκοράρισμα, καθώς οι επιδόσεις και τα γκολ που έχει πετύχει η Skoda Ξάνθη στο ξεκίνημα του Β’ γύρου του πρωταθλήματος δείχνουν μία σχετική δυσλειτουργία στο συγκεκριμένο τομέα.
Η Skoda Ξάνθη μετράει τέσσερις σερί ήττες, με αποτέλεσμα να βρεθεί αρκετά μακριά από την πεντάδα στην οποία είχε μπει με τις πολύ καλές τις εμφανίσεις στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Η Ξάνθη με εξαίρεση το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό δεν δέχθηκε εύκολα τέρματα από τους αντιπάλους, όμως, δεν σκόραρε και αυτό είναι που πληρώνει.
Οι παίκτες της ξανθιώτικης ομάδας είχαν σκοράρει σε όλο τον πρώτο γύρο 22 γκολ, ενώ στα πρώτα επτά ματς αντίστοιχα με αυτά που έχουν δώσει στον δεύτερο γύρο, έχουν σκοράρει 10 φορές. Τώρα, στα έξι τελευταία της παιχνίδια η Ξάνθη σκόραρε μόνο 6 φορές, πετυχαίνοντας δηλαδή 0,85 γκολ ανά αγώνα, επίδοση μακριά από τον Μ.Ο. της στον πρώτο γύρο που ήταν 1,46 γκολ ανά αγώνα…
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναζητά τη λύση στη δυστοκία της ομάδας του και αναμένεται στις επόμενες προπονήσεις να δουλέψει τόσο στο κομμάτι της επιθετικής ανάπτυξης, όσο και στα τελειώματα των φάσεων έτσι ώστε να διορθώσει την κατάσταση και να αρχίσει η Ξάνθη να μαζεύει εκ νέου τους βαθμούς που θέλει…
Ο προβληματισμός του Έλληνα τεχνικού επικεντρώνεται και στο γεγονός ότι στον επόμενο αγώνα με τον Παναιτωλικό (όταν οριστεί) θα στερηθεί των υπηρεσιών του Μάρκο Μαρκόφσκι που αποβλήθηκε στο προηγούμενο ματς με τον Αστέρα με κόκκινη κάρτα κι έτσι θα απουσιάσει σε αυτό με τους Αγρινιώτες.
Ο Σέρβος επιθετικός που είναι το «βαρύ πυροβολικό» έχει σκοράρει 9 γκολ σε 20 αγώνες ενώ οι Σουάνης και Καζάκης που προορίζονται για αντικαταστάτες του στο επόμενο ματς κινούνται φέτος σε ¨ρηχά νερά¨ σε ότι αφορά το σκοράρισμα με τον Σουάνη να έχει πετύχει 1 γκολ σε 14 συμ. και τον Καζάκη να μην έχει βρει δίχτυα σε 15 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί. Επιπλέον στο ¨ρόστερ¨ βρίσκεται και ο 20χρονος Σκοπιανός επιθετικός Μάριαν Αλτιπαρμακόφσκι ο οποίος όμως δεν έχει αγωνιστεί σε παιχνίδι πρωταθλήματος.
* Αύριο το μεσημέρι (στις 15:00) η Skoda Ξάνθη θα αγωνιστεί σε φιλικό παιχνίδι με την Ομάδα Νέων στο γήπεδο των Πηγαδίων.  
Στο Κατάρ ο νεαρός Ξανθιώτης ποδοσφαιριστής Αντώνης Ράνος  
Στο Κατάρ θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα ο 19χρονος (γεν. 15/06/1993) ποδοσφαιριστής της Ομάδας Νέων της Skoda Ξάνθη, Αντώνης Ράνος.
Ο Ράνος κλήθηκε για ακόμη μία φορά από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Τσάνα στην αποστολή της Εθνικής Νέων, για το φιλικό τουρνουά που θα διεξαχθεί στην πόλη Ντόχα του Κατάρ το διάστημα 3 έως 8 Μαρτίου. Εκεί η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τις αντίστοιχες των Η.Α.Ε., Κίνας και Κατάρ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αντώνης Ράνος είναι πρώτος σκόρερ της Ομάδας Νέων της Skoda Ξάνθη και παράλληλα πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος νέων της Super League με 15 γκολ σε ισάριθμους αγώνες!
Αναλυτικά η αποστολή της Εθνικής Νέων που θα ταξιδέψει στο Κατάρ για το διεθνές τουρνουά: Ρουγκαλάς Κ. (Ολυμπιακός), Λυκογιάννης Χ. (Ολυμπιακός), Τσιντώτας Π. (Πιερικός), Τριανταφυλλόπουλος Κ. (Παναθηναϊκός), Μαρινάκης Ν. (Παναθηναϊκός), Κουσίδης Ν. (Παναθηναϊκός), Κασαπάκης Χ. (Παναθηναϊκός), Γκαλίτσιος Α. (Λάρισα), Σμυρλής Α. (Πανιώνιος), Σταματής Α. (Πανιώνιος), Κούρο Α. (Πανιώνιος), Μπούζας Β. (Πανιώνιος), Χαλκιαδάκης Μ. (Εργοτέλης), Ράνος Α. (Skoda Ξάνθη), Αυγενίκου Μ. (Διαγόρας), Καϊμακούδης Φ. (Ηλυσιακός), Διούδης Σ. (Άρης), Γωνιάδης Ι. (Πανθρακικός), Πέλκας Δ. (ΠΑΟΚ).      

 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …