Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Τρεις Ξανθιώτες παλαιστές της «Ολυμπιακής Φλόγας» στα τελικά

Τρεις Ξανθιώτες παλαιστές της «Ολυμπιακής Φλόγας» στα τελικά

0
mpampaxanian_souren-empros

Σφράγισαν το «εισιτήριο» της πρόκρισης οι αδερφοί Μπαμπαχανιάν και ο Κουσίδης

Για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής εφήβων – παίδων
       
Στα τελικά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ελληνορωμαϊκής Πάλης προκρίθηκαν τρεις παλαιστές του ξανθιώτικου συλλόγου «Ολυμπιακή Φλόγα».
Πρόκειται για τα δύο αδέρφια Άρμεν και Σουρέν Μπαμπαχανιάν και τον Γιώργο Κουσίδη, οι οποίοι προκρίθηκαν στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος παίδων – εφήβων, το οποίο θα διεξαχθεί στις 18 Μαρτίου στη Λάρισα.  
Διπλή εκπροσώπηση στην κατηγορία εφήβων  
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ουσιαστικά ξεκίνησε το φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης εφήβων, με τη διεξαγωγή της Α’ προκριματικής φάσης.
Οι αγώνες διεξήχθησαν στο κλειστό γυμναστήριο Ευρώπου του φιλόξενου Δήμου Παιονίας (Κιλκίς) με τη συμμετοχή 45 αθλητών από τους 88 που είχαν αρχικά δηλωθεί.
Με βάση την προκήρυξη της ΕΟΦΠ, από την Α’ και Β’ προκριματική φάση προκρίνονται οι τρεις πρώτοι αθλητές ενώ από τη Γ’ φάση θα προκριθούν οι δύο πρώτοι της κάθε κατηγορίας. Θυμίζουμε επίσης ότι η κατάταξη των αθλητών είναι και κλήρωση για τον τελικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος Εφήβων 2012.
Στην κατηγορία των εφήβων συμμετείχαν δύο Ξανθιώτες αθλητές, οι Σούρεν Μπαμπαχανιάν (60κ.) και Ιωάννης Παντιλίδης (84κ.).
Ο Σ. Μπαμπαχανιάν κατάφερε να τερματίσει στην 3η θέση, που του χάρισε και το «εισιτήριο» για τα τελικά, ενώ ο Παντιλίδης, αν και είχε πολύ καλή παρουσία έμεινε εκτός βάθρου και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.
Αναλυτικά οι νικητές ανά κατηγορία στους Έφηβους:
55 κιλά: 1ος Αγκαφανίδης Χαράλαμπος (ΑΑΠ Δράμας), 2ος Χατσατούροβ Παύλος.
60 κιλά: 1ος Δογάνης Λέων (ΒΑΟ), 2ος Δερμικιάν Φιλ. (ΔΑΣΑΛ), 3ος Μπαμπαχανιάν Σουρέν (Ολυμπιακή Φλόγα Ξάνθης).
66. κιλά: 1ος Δεμιρκάν Παναγιώτης (ΔΑΣΑΛ), 2ος Οκροπιρίτζε Νον. (Άθλος Κατερίνης), 3ος Λούζης Σπύρος (ΑΑΠ Δράμας).
74 κιλά: Ποικιλίδης Κώστας (Αριστοτέλης Καλαμαριάς), 2ος Κουτσουρίδης Χαράλαμπος (ΒΑΟ), 3ος Καζνέσης Παντελής (Πλαστήρας Καρδίτσας).
84 κιλά: 1ος Χαραλαμπίδης Θεμ. (ΑΑΠ Δράμας), 2ος Τσεκερίδης Ιωάννης (ΠΑΟΚ), 3ος Βαρτανιάν Αρ. (Δημοκρίτειο Κομοτηνής).
96 κιλά: 1ος Τσεκερίδης Δ. (ΠΑΟΚ), 2ος Γκιτάν Δημήτριος (ΔΑΣΑΛ), 3ος Γεωργιάδης Συμ. (ΑΑΠ Δράμας).
120 κιλά: 1ος Νικολάου Ιωάννης (ΠΟΠ), 2ος Μουταφίδης Α. (Άθλος Κατερίνης), 3πς Κυραϊλίδης Κώστας (Αρχέλαος Κατερίνης).  
Τρεις Ξανθιώτες στους Παίδες  
Ταυτόχρονα με τους αγώνες Εφήβων, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε έγιναν και οι αγώνες παίδων, στα πλαίσια του φετινού Πανελληνίου πρωταθλήματος πάλης με τη διεξαγωγή της Α’ προκριματικής φάσης. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο κλειστό γυμναστήριο Ευρώπου του Δήμου Παιονίας (Κιλκίς) με τη συμμετοχή 63 αθλητών από τους 79 που είχαν αρχικά δηλωθεί.
Και στην κατηγορία των παίδων η «Ολυμπιακή Φλόγα» Ξάνθης εκπροσωπήθηκε με τρεις αθλητές, τους Άρμεν Μπαμπαχανιάν (50 κ.), Γιώργο Κουσίδη (54 κ.) και Κωνστανίνο Ασημούλη (85+ κ.), από τους οποίους οι δύο πρώτοι ¨σφράγισαν¨ τα εισιτήρια για την τελική φάση καθώς κατετάγησαν 1ος και 3ος στις κατηγορίες τους αντίστοιχα, ενώ ο Ασημούλης παρά τους καλούς αγώνες του έμεινε εκτός τριάδας και αποκλείστηκε.
Με βάση την προκήρυξη της ΕΟΦΠ, από την Α’ και Β’ προκριματική φάση προκρίνονται οι τρεις πρώτοι αθλητές ενώ από τη Γ’ φάση θα προκριθούν οι δύο πρώτοι της κάθε κατηγορίας. Θυμίζουμε επίσης ότι η κατάταξη των αθλητών είναι και κλήρωση για τον τελικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος Παίδων 2012.
Αναλυτικά οι νικητές ανά κατηγορία στους Παίδες:
46 κιλά: 1ος Καλτάκες Αλέξανδρος (ΔΑΣΑΛ), 2ος Γεωργάκης Γεώργιος (Μ. Αλέξανδρος Κίτρους).
50 κιλά: Μπαμπαχανιάν Άρμεν (Ολυμπιακή Φλόγα Ξάνθης), 2ος Εραλίδης Κ. (ΔΑΣΑΛ), 3ος Σισμανίδης Π. (ΠΑΟΚ).
54 κιλά: 1ος Δογάνης Κων/νος (ΒΑΟ), 2ος Μανασίδης Στέφανος (ΔΑΣΑΛ), 3ος Κουσίδης Γεώργιος (Ολυμπιακή Φλόγα Ξάνθης).
58 κιλά: 1ος Ξυνόπουλος Παναγιώτης (Κρότων Κοζάνης), 2ος Κακούλωβ Σπυρίδων (ΒΑΟ), 3ος Μακρίδης Π. (ΑΣ Μακεδόνων).
63 κιλά: 1ος Αζωΐδης Μ. (ΑΑΠ Δράμας), 2ος Μαρκούτσας Α. (ΔΑΣΑΛ), 3ος Καραβασίλης Δ. (ΑΑΠ Δράμας).
69 κιλά: 1ος Νικήτας Ευστράτιος (Αριστοτέλης Καλαμαριάς), 2ος Αναγνωστόπουλος Γ. (ΠΟΠ), 3ος Ξανθόπουλος Ανδρέας (ΑΑΠ Δράμας)
76 κιλά: 1ος Καραγιαννίδης Νικόλαος (ΔΑΣΑΛ), 2ος Τριανταφυλλίδης Γεώργιος (Παλαίστρα Ελασσόνας), 3ος Κεσκερίδης Αγησίλαος (Εορδαία).
85 κιλά: Κολίτσας Κωνσταντίνος (ΣΒΑ Τρικάλων), 2ος Τυμπανίδης Γεώργιος (Πόντος Ζυγού), 3ος Κατσουκαλάς Παναγιώτης (ΑΠΣ Τρικάλων).
100 κιλά: Ιμπίς Ν. (Δημοκρίτειο Κομοτηνής), 2ος Φωτιάδης Κων/νος (Κρότων Κοζάνης), 3ος Φωτιάδης Α. (Κρότων Κοζάνης).  
Συνέχεια με τους «μικρούς»  
Εκτός των παραπάνω, το ερχόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας (Θεσσαλονίκη) η προκριματική φάση στην κατηγορία των παμπαίδων. Και εκεί θα αγωνιστούν αθλητές της «Ολυμπιακής Φλόγας» ώστε να εξασφαλίσουν τα εισιτήρια για την τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος παμπαίδων που θα γίνει στη συνέχεια στη Σπάρτη.
Ο Άρμεν Μπαμπαχανιάν που διακρίθηκε στους παίδες, θα πάρει μέρος και στην κατηγορία της ηλικίας του (παμπαίδες) και αναμένεται να πάρει εύκολα την πρόκριση, ενώ εκτός του Μπαμπαχανιάν, στη Μίκρα θα παλέψουν άλλοι δύο Ξανθιώτες παλαιστές, οι Κωνσταντίνος Τζίμος (47 κ.) και Χαλή Ογλού Σενέρ (66 κ.).    

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…