Σχόλια 24/02/2012

0
ellada_dakry-empros

Οι Γερμανοί προτείνουν την παράλληλη κυκλοφορία ευρώ και δραχμής στην Ελλάδα. Μακάρι, γιατί τώρα δεν κυκλοφορεί κανένα απ’ τα δύο…

 

«Προσέλαβε κι εσύ έναν Έλληνα»


Την ώρα που η ανεργία χτυπά την πόρτα ολοένα και περισσότερων νέων στη χώρα μας και αρκετοί μεταναστεύουν στο εξωτερικό για την εύρεση εργασίας, πλήθος ομογενών από όλες τις γωνιές του κόσμου συσπειρώθηκαν σε ένα κοινό στόχο. 
Με το σύνθημα “Προσέλαβε και εσύ έναν Έλληνα” δημιούργησαν μία πρωτότυπη ιστοσελίδα, με στόχο να βοηθήσουν άνεργους Έλληνες να βρουν δουλειά ή να ενισχύσουν το εισόδημά τους, προσφέροντας υπηρεσίες ακόμα και εξ’ αποστάσεως. 
Πρόκειται για μία εναλλακτική πρωτοβουλία στο ίντερνετ που προέκυψε από την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης των απανταχού Ελλήνων. 
Η εκστρατεία μετράει ήδη δεκάδες συμμετέχοντες. Αν και το κίνημα ξεκίνησε από την Αμερική, σύντομα εξαπλώθηκε σε επιχειρηματικούς κύκλους όλου του κόσμου και πλέον όσοι καταθέτουν το βιογραφικό τους μέσω διαδικτύου, έχουν τη δυνατότητα επιλογής εργασίας από μία μεγάλη λίστα επαγγελματικών κλάδων. 
Το “Hire a Greek” που μπορεί κανείς να αναζητήσει μέσω του ομογενειακού greekreporter έχει ήδη απορροφήσει εκατοντάδες βιογραφικά Ελλήνων που επιθυμούν να εργαστούν σε κάποια χώρα του εξωτερικού σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας.

Ήρθε ο Βασ. Λεβέντης  


Εκλογές εν όψει και οι πολιτικοί αρχίζουν και δίνουν το στίγμα του ενδιαφέροντός τους.
Έτσι και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Ο οποίος ήρθε στην Ξάνθη για σύντομη επίσκεψη το απόγευμα της Τετάρτης και είχε επαφές  με στελέχη και φίλους του κόμματός του.
«Ε»    

 

Γιατί τόση καθυστέρηση;  


Από το Κέντρο Πληροφόρησης Λίμνης Βιστονίδας, λάβαμε σχετική αποστολή ημερολογίου με επιστολή που ανέγραφε ως ημερομηνία αποστολής 28-12-2011.
Κοντά δύο μήνες για να έρθει από το Πόρτο Λάγος στην Ξάνθη!
Γιατί αυτή η καθυστέρηση;
«Ε»    

 

Έφυγε και η επένδυση ζεόλιθου  


Η μοίρα της Θράκης είναι να χάνει κι όχι να κερδίζει. Χάνει τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη για ν’ αναπτυχθεί, για να φύγει λίγο μπροστά από την τελευταία θέση που βρίσκεται τώρα.
Έφυγε, μάθαμε και η επένδυση του ζεόλιθου που επρόκειτο να γίνει στον Έβρο. Και το ζητούμενο δεν είναι που πάει στη γειτονική Τουρκία, όχι, είναι ότι ως παραγωγικός επενδυτικός πόλος δεν υπάρχει, πάει χάθηκε.
Και χάθηκε μέσα από μια λανθασμένη αντίληψη της κεντρικής διοίκησης και ειδικότερα του υφυπουργού κυρίου Μανιάτη.
Ο οποίος αποφάσισε ο άνθρωπος, από το γραφείο του, χορτάτος και ζεστός, για τη δουλειά εκατό ανθρώπων!
Κι ας διαμαρτυρήθηκε ο βουλευτής Έβρου κ. Ντόλιος, κι ας φώναξε και ας προσπάθησε.
Ιδού τώρα το αποτέλεσμα. Η επένδυση αλλού, οι άνεργοι εδώ και ο Μανιάτης χωρίς επίπτωση καμία εις βάρος του για τη νέα ζημιά εις βάρος της Θράκης.
-Ας τολμούσε όμως αυτό να το  κάνει στην Κρήτη.
Βρίσκουν όλοι αυτοί οι νεκροθάφτες της Θράκης και τα κάνουν. Και οδηγούν πιο βαθιά στην υστέρηση τον τόπο και τους υπερήφανους αλλά ευγενείς ανθρώπους της Θράκης.
«Ε»      

 

Έργα κύριε Γιαννακίδη!  


Διαβάζοντας με προσοχή κανείς τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη κ. Άρη Γιαννακίδη για αειφόρο ανάπτυξη, για ευαισθησία στο περιβάλλον της Περιφέρειας και για μια σειρά άλλων απόψεων, εκείνο που αποκομίζει κανείς είναι ότι ο κύριος Γιαννακίδης ζει σε άλλον χώρο ή μόλις ήρθε στην περιοχή μας ή έχει κάκιστους συμβούλους που όλοι τους είναι χορτάτοι οικολόγοι, εργαζόμενοι στο δημόσιο.
Ο κ. Γιαννακίδης και άλλοι πριν από αυτόν, βλέπουν τις ευκαιρίες για την ανάπτυξη της περιοχής να περνούν από μπροστά τους κι αυτοί φλυαρούν, φλυαρούν και μόνον φλυαρούν.
Με τα λόγια είναι υπέρ της ανάπτυξης και αξιοποίησης ΟΛΩΝ των δυνατοτήτων της Περιφέρειας. Στα έργα είναι ΜΟΝΟΝ ΑΡΝΗΣΗ!
Μέσω διαφόρων διαδικασιών οι δικοί τους άνθρωποι βάζουν εμπόδια στο να αξιοποιηθεί η Περιφέρεια, η Θράκη.
Μπορεί ο  κ. Γιαννακίδης να μας πει, δημόσια, ποιο έργο στήριξε για την ανάπτυξη της Θράκης τον χρόνο της θητείας του;
Διότι θα λήξει η θητεία του και έργο δεν θα έχουμε δει. Δηλώσεις πολλές ναι. Έργο;
«Ε»      

 

Γιατί;  


Γιατί συνεχίζονται οι παροχές σε είδος σε διάφορες υπηρεσίες και οργανισμούς προς τους εργαζόμενους τους όταν γύρω υπάρχουν άνθρωποι που δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς αυτών των Οργανισμών;
Όταν υπάρχουν άνθρωποι που μαζεύουν από τις Λαϊκές τα σάπια και χτυπημένα; Όταν πηγαίνουν στα συσσίτια; Όταν ψάχνουν στα σκουπίδια για να βρουν να φάνε;
Είναι ένα από τα πολλά «γιατί» αυτής της άδικης και άνισης κοινωνίας που φτιάξαμε.
«Ε»    

 

Να λυθεί!  


Το θέαμα γνωστό σε όλους. Και κυρίως στους δημοτικούς μας άρχοντες που ενώ το βλέπουν, το προσπερνούν αδιαφορώντας για την επίλυσή του.
Αναφερόμαστε βέβαια στα διάφορα πανό που κρέμονται σκισμένα τόσο στην κεντρική πλατεία, όσο και αλλού και κυρίως στο κτίριο ιδιοκτησίας του ΔΠΘ, το πρώην Κύκνος.
Μέρες που είναι με τις χιλιάδες των επισκεπτών για τις ΘΛΕ, οφείλει ο δήμος Ξάνθης να φροντίσει να αφαιρεθούν αυτές οι ασχήμιες.
Στο όνομα μιας απλής παρέμβασης για να διορθωθεί αυτή η απαράδεκτη εικόνα στο κέντρο της πόλης.
-Τουλάχιστον τις ημέρες αυτές!
«Ε»  

 

Σιγά…  


Ένας βουλευτής, λέγεται, ότι έβγαλε ποσό 1 εκατομμυρίου ευρώ στην Ελβετία με κάθε νόμιμο τρόπο και ψάχνουν όλοι να τον βρουν, να μάθουν ποιος είναι.
Σιγά το πράγμα και σιγά την υποκρισία – και πάλι – του πολιτικού συστήματος της χώρας.
Ψάχνουν το εξιλαστήριο θύμα, να του φορτώσουν όλες τις αμαρτίες των πολιτικών.
Όχι κύριοι. Δεν μασάμε τα τερτίπια σας. Και άδικα στοχεύετε τον ένα, διότι είναι σίγουρο πως υπάρχουν πολλοί περισσότεροι.
Και αλήθεια, αυτές τις ώρες, τις κρίσιμες και σημαντικές, αυτό είναι το σπουδαίο θέμα; Αυτό ενδιαφέρει τους Έλληνες πολίτες;
-Σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου…
«Ε»  

 


Λοβέρδος: Θα στηρίξουμε τη Ν.Δ.!  


Ναι στη στήριξη του Αντ. Σαμαρά από το ΠΑΣΟΚ, εάν μετά τις εκλογές η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα και ανάλογα με τη διαφορά, δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.
«Βεβαίως και πρέπει να στηρίξουμε τη ΝΔ εάν είναι πρώτο κόμμα και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να εκπέμπεται στο εξωτερικό» είπε ο κ. Λοβέρδος αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας των δυο κομμάτων υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία.
Ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε πάντως ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ θα εμφανίσουν καλύτερα ποσοστά στην κάλπη από αυτά που εμφανίζουν σήμερα σε όλες τις μετρήσεις.
Ειδικά για το ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι χρειάζεται «χρόνος, αποτελεσματικότητα και αλλαγή ηγεσίας τώρα» για να επουλωθούν οι πληγές κάνοντας λόγο ακόμη και για «μίσος από ορισμένους ανθρώπους για όσα υπέστησαν εκείνοι και οι οικογένειες τους.»

Αδιαπραγμάτευτα…  


Επειδή δεν θέλω να πιστέψω ότι ο ΓΑΠ είναι ένας νενέκος που υπέγραφε  επί δύο χρόνια ότι του έδιναν, υποχωρώντας πανικόβλητος σε ότι του  ζητούσαν, χωρίς να έχει αποπειραθεί την οποιαδήποτε διαπραγμάτευση,  (όπως καταγράφεται ή σχολιάζεται από όλες σχεδόν τις διεθνείς και  ντόπιες πλευρές ενημέρωσης…), θα προτιμήσω μία εκδοχή μικρότερου ηθικού  κόστους για τον έως σήμερα πρέδρο του Πασοκ, … όπως για παράδειγμα ότι,  επηρεασμένος από την μέθη της εξουσίας, θεωρούσε ότι οι διάφοροι ξένοι  με τους οποίους συνδιαλέγονταν του ζητούσαν να υπογράψει αυτόγραφα ως  πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς ….(και όχι συμφωνίες για τον  εξανδραποδισμό της χώρας…)
ΥΓ:  «Το πιθανότερο είναι, βέβαια, υπεροψίαν και μέθην  υπεροψίαν και μέθην θα είχεν ο Δαρείος.»  Κ. Π. Καβάφης  
από συνεργάτη αριθμός 8

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…