Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο «Θερίζουν» οι ιώσεις τη Skoda Ξάνθη!

«Θερίζουν» οι ιώσεις τη Skoda Ξάνθη!

0
proponisi_kryo-empros

Εκτός προπόνησης έμειναν χθες οι Βιβιανί – Σ. Λυμπερόπουλος – Βάλλας – Φλίσκας – Εντιμάρ

Σήμερα θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τους άρρωστους ποδοσφαιριστές    

Οι ιώσεις που… κυκλοφορούν αυτές τις ημέρες δεν άφησαν ανεπηρέαστη τη Skoda Ξάνθη, καθώς πέντε ποδοσφαιριστές της προσβλήθηκαν από αυτές και έμειναν εκτός στη χθεσινή προπόνηση!
Συγκεκριμένα οι δύο τερματοφύλακες της ομάδας Ζοντί Βιβιανί και Σωτήρης Λυμπερόπουλος, οι αρχηγοί Σπύρος Βάλλας και Κώστας Φλίσκας καθώς και ο Εντιμάρ παρουσιάστηκαν χθες στο προπονητικό κέντρο της ΠΑΕ με συμπτώματα ιώσεων (πυρετό, συνάχι, ρίγος, κρυολογήματα κλπ.) και το ιατρικό επιτελείο έδωσε άμεσα την εντολή να μη γυμναστούν ώστε να προφυλαχθούν και να μην επιδεινωθεί η κατάσταση τους.
Εξάλλου και χθες το κρύο κατά τη διάρκεια της προπόνησης ήταν ¨τσουχτερό¨ και όσοι συμμετείχαν στην προπόνηση επιστράτευσαν σκουφάκια, γάντια, ζεστές μπλούζες, φόρμες και ότι άλλο μπορούσαν ώστε να προφυλαχθούν.  
Σήμερα θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση  
Το προπονητικό επιτελείο θα περιμένει ώστε να διαπιστώσει σήμερα το κατά πόσο οι παραπάνω παίκτες που ταλαιπωρούνται από ιώσεις θα είναι «ετοιμοπόλεμοι» για να μπουν στο ομαδικό πρόγραμμα και να θα τεθούν στη διάθεση του Μαρίνου Ουζουνίδη για τον αγώνα της Κυριακής (05/02 – 19:30) με τον Άρη.
Οι πιθανότητες βέβαια είναι με το μέρος των παικτών καθώς τους δόθηκαν οι απαραίτητες ιατρικές συμβουλές και φάρμακα για να αναρρώσουν ταχύτερα και πλέον απομένει να δούμε εάν θα προλάβουν τις ομαδικές προπονήσεις των επόμενων ημερών για να είναι σε θέση να κληθούν και στην αποστολή. Από αυτή δεδομένη είναι η απουσία του Μάουρο Πόι ο οποίος είναι τιμωρημένος για μία αγωνιστική και θα εκτίσει την ποινή του στο ματς με τους «κίτρινους».  
«Λειψανδρία» στην προπόνηση  
Η «λειψανδρία» λόγω της απουσίας πέντε μελών στη χθεσινή προπόνηση οδήγησε το τεχνικό επιτελείο στο να συμπεριλάβει αρκετούς παίκτες από την Ομάδα Νέων, ώστε να πραγματοποιηθούν οι ασκήσεις χωρίς επιπλέον προβλήματα.
Το πρόγραμμα αρχικά είχε ασκήσεις ταχυδύναμης ενώ στη συνέχεια προστέθηκαν και οι μπάλες και ακολούθησαν ασκήσεις κατοχής μπάλας.
Χαρακτηριστικό πάντως με το απρόοπτο πρόβλημα που προέκυψε χθες με τους δύο τερματοφύλακες (Βιβιανί, Λυμπερόπουλο) που ήταν άρρωστοι, ήταν ότι οι ασκήσεις τερματοφυλάκων έγιναν με τους δύο «αναπληρωματικούς» τερματοφύλακες, τους Λοντίγκιν και Ζαρόπουλο.
* Στην Εθνική Νέων κλήθηκε ο 18χρονος αμυντικός της Skoda Ξάνθη Δημήτρης Γούτας, ενόψει δύο φιλικών αγώνων με αντίπαλο την Εθνική Νέων Γαλλίας που θα γίνουν στο στάδιο Ιεράπετρας στις 7 και 9 Φεβρουαρίου.  
Με κόσμο ο Άρης στα Πηγάδια  
Στο χθεσινό φύλλο… προβλέπαμε το πόσο γρήγορα μπορούν να αλλάξουν νομοθεσίες και αποφάσεις και ειδικότερα ο σχετικός νόμος για την απαγόρευση μετακίνησης οργανωμένων φιλάθλων και μόλις μία ημέρα μετά, επιβεβαιώθηκε το «αλαλούμ» και οι τραγελαφικές καταστάσεις που επικρατούν στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Παρά τη σχετική απαγόρευση, ο Γ.Γ. Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής άλλαξε γνώμη και άναψε το «πράσινο φως» για την οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων του Άρη κι έτσι οι «κίτρινοι» θα πάρουν 1300 εισιτήρια για τις ανάγκες των φιλάθλων τους. Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι το ότι θα επισκεφθούν τα Πηγάδια οι φίλαθλοι του Άρη, μιας και η ΠΑΕ Άρης δεσμεύθηκε ότι θα υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός ανθρώπων ασφαλείας ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε απρόοπτο, αλλά το πώς οι νόμοι αλλάζουν σε μία ημέρα με τον Γ.Γ.Α να αποφασίζει με διαφορετικά μέτρα και σταθμά σε διάφορες περιπτώσεις, όπως συνέβη πριν λίγο καιρό με τη μετακίνηση περίπου 50 Ξανθιωτών φιλάθλων στα Ιωάννινα για τον αγώνα της Skoda Ξάνθη με τον ΠΑΣ, εκεί όπου η Α.Δ. Ιωαννίνων απαγόρευσε την είσοδο τους στο γήπεδο κι έτσι επέστρεψαν άπραγοι!  
Αλλαγή ημέρας και ώρας  
Αν και προέχει ο αγώνας με τον Άρη την ερχόμενη Κυριακή, η Super League ανακοίνωσε ότι η αναμέτρηση της επόμενης (21ης) αγωνιστικής ανάμεσα σε Παναθηναϊκό – Skoda Ξάνθη που ήταν προγραμματισμένη για το μεθεπόμενο Σάββατο το απόγευμα (19:00), άλλαξε ημέρα και ώρα διεξαγωγής και μετατέθηκε κατά μία ημέρα κι έτσι θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 19:30.  

 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο ΑΟΞ διοργανώνει το 11ο Πασχαλινό Τουρνουά Ποδοσφαίρου

Το τριήμερο 7, 8 και 9 Μαΐου Το τριήμερο 7-8 και 9 Μαΐου πραγματοποιείται το 11ο Πασχαλινό…