Σχόλια 02/02/2012

0

Περιμένουν σήμερα τον ΓΑΠ στην κοινοβουλευτική ομάδα με…LO.VE. (Λο-βέρδο, Βε-νιζέλο)

 

 

Συμπόρευση Λοβέρδου με Βενιζέλο

Αλλάζει το εσωκομματικό τοπίο στο ΠΑΣΟΚ. Ο μέχρι πρότινος φερόμενος ως υποψήφιος αρχηγός Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε ότι θα συμπορευτεί με τον Βαγ. Βενιζέλο στην πορεία του στις κομματικές αλλαγές που σύντομα θα γίνουν.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο πόλος Βενιζέλου δυναμώνει αρκετά και δεν θα πρέπει ν’ αποκλειστούν κι άλλες προσχωρήσεις στελεχών στην ίδια πλευρά.

«Ε»

 

Θα έχει το κόστος της

 

Στην πολιτική οι αποφάσεις των πολιτικών έχουν θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα και για τους ίδιους. Σπανίως μια απόφαση είναι ουδέτερης απόδοσης.

Έτσι λοιπόν, συζητείται στο ΠΑΣΟΚ ότι ο γάμος Μάντατζη με Μωραΐτη στο ΕΒΕ θα έχει αρνητική επίπτωση στο βουλευτή κατά τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές που ως γνωστόν δεν θα αργήσουν.

Ο Μάντατζη έπαιξε και προσωρινά και επιφανειακά φαίνεται να κέρδισε, όμως η πραγματικότητα είναι άλλη.

Βοήθησε τους φίλους του Ιρφάν Χατζηγκενέ και Τζελαϊτίν Δουλκέρ και «πούλησε» την παράταξή του.

Πολύ σύντομα θα του έρθει ο λογαριασμός…

«Ε»

 

Γιατί δεν κατεβαίνουν οι τιμές;

 

Στις κρίσιμες οικονομικά ημέρες που περνά η χώρα μας, την ώρα που μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις, υπάρχει ένα πρόβλημα που είναι και σημαντικό ερώτημα:

Γιατί δεν πέφτουν και οι τιμές των ειδών πρώτης ανάγκης για τα νοικοκυριά;

Όταν μάλιστα αυτές οι τιμές είναι στη χώρα μας ακριβότερες έως και 30% έναντι άλλων ευρωπαϊκών χωρών!!!

Αλήθεια αυτή την ληστεία στο εισόδημα των Ελλήνων γιατί δεν την λύνουν οι κυβερνήτες μας και οι διάφοροι «υπεύθυνοι» υπουργοί;

Τι φοβούνται; Τα ολιγοπώλια και μονοπώλια;

«Ε»

 

Απειλεί με έξοδο ο Καρατζαφέρης

 

Μετά τα άσχημα μαντάτα από τα γκάλοπ που δείχνουν ότι τα ποσοστά του ΛΑΟΣ κατρακυλάνε όλο και πιο χαμηλά, ο Γιώργος Καρατζαφέρης ψάχνει τρόπο να κάνει ηρωική έξοδο από την συγκυβέρνηση.

Από την άλλη βλέπει τη Ν.Δ. να μην εισπράττει τη φθορά που έχει ο ίδιος και προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από την κυβέρνηση Παπαδήμου. Άρχισε τις απειλές και τους εκβιασμούς ότι θα αποσύρει τη στήριξή του στην κυβέρνηση  αν δεν γίνει δεκτή η άποψή του.

Δε φαίνεται πια να τον απασχολεί τόσο η «σωτηρία της πατρίδας», αλλά περισσότερο μια θεσούλα στην επόμενη κυβέρνηση (Σαμαρά;)  που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές.

Γι’ αυτό και επιδίδεται σε κορώνες άλλοτε για τη λαθρομετανάστευση, άλλοτε για την αποσυμφόρηση των φυλακών και άλλοτε για τα ναρκωτικά. Ό,τι τέλος πάντων μπορεί να αγγίξει ευαίσθητες κοινωνικές χορδές και να τροφοδοτήσει φοβικά σύνδρομα.

Με βασικό ζητούμενο όμως την αλίευση ψηφοφόρων και τη διεκδίκηση μιας συμμαχίας που θα τον φέρουν και πάλι στη εξουσία.

Ο κόσμος όμως έχει βαρεθεί τους τακτικισμούς, τους θεατρινισμούς και τις κωλοτούμπες του.

 

Κοινωνική προσφορά μαθητών


Στα πλαίσια των περίφημων projects της Α΄ τάξης του νέου Λυκείου περιλαμβάνονται και πολύ ενδιαφέρουσες εργασίες αλλά και κοινωνικές δράσεις που προάγουν την ιδέα του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Αν και στο εξωτερικό είναι πολύ συνηθισμένες αυτές οι εκπαιδευτικές δράσεις, στην Ελλάδα είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά έρχονται σε επαφή με κοινωνικά προβλήματα, τα γνωρίζουν από πρώτο χέρι και μαθαίνουν να γίνονται ενεργότερα μέλη της κοινωνίας στην οποία ζουν.

Στα πλαίσια των δράσεων αυτών στην πόλης μας οργανώνεται και η συμμετοχή των παιδιών στα Τραπέζια Αγάπης της Μητρόπολης Ξάνθης, με προσφορά εργασίας αλλά και ηθική στήριξη των αδύναμων συνανθρώπων μας που έχουν μεγάλη ανάγκη τις δύσκολες μέρες που ζούμε.

Έτσι τα παιδιά, θα έρθουν κοντά στους λιγότερο προνομιούχους, τους συμπολίτες μας που υποφέρουν, άπορους, άστεγους και ανέργους και θα μάθουν και το σκληρό πρόσωπο της ζωής.

Κι αυτό το μάθημα θα τους είναι πραγματικά χρήσιμο για το μέλλον…

 

Το κουίζ της ημέρας

Σε ποιο κτίριο κοινωνικού φορέα οι υπάλληλοι πίνουν…ουίσκι για να ζεσταθούν αφού δεν έχουν θέρμανση;

Ουδέν κακόν αμιγές καλού…

Τουλάχιστον ….κάνουν κεφάλι!!!

 

Μ.Ξ.

Μεγάλη διαφορά στις συνεδριάσεις του ΕΒΕ

Τέρμα εκείνες οι …κοιμίσικες συνεδριάσεις της εποχής Ανδρικόπουλου που αν έλειπε ο Γιάννης Σιούτας έπεφτε το μέγα χασμουρητό και ο πρόεδρος έκλεινε τη συνεδρίαση σε χρόνο ρεκόρ! Τέρμα η εποχή που για να γίνει μια συνεδρίαση και να έχουν απαρτία έπεφτε παρακαλητό απ’ τα τηλέφωνα για να παραστούν τα μέλη του Δ.Σ. Τώρα όλα είναι αλλιώς. Άπαντες παρόντες και διαβασμένοι. Συμπολίτευση και αντιπολίτευση…Και γενικώς υπάρχει μια … «ωραία ατμόσφαιρα»! Ακόμη και οι διαφωνίες της αντιπολίτευσης εκφράζονται με …κόσμιο (Κοσμίδης) τρόπο!!!

Νέα ήθη…νέος αέρας!!!

 

Μ.Ξ.

Το’ πε και το’ κανε ο Μωραϊτης

Έβαλε σε εφαρμογή το προεκλογικό του πρόγραμμα ο Στέλιος Μωραΐτης και να που ακολουθεί πιστά τις εξαγγελίες του. Έτσι βάλθηκε να μπει στο μάτι των αρμοδίων υπηρεσιών προκειμένου να τις ενεργοποιήσει να εφαρμόσουν επιτέλους το νόμο για το παρεμπόριο και να σταματήσουμε να είμαστε …ξέφραγο αμπέλι…Όχι ότι έχει άδικο γιατί τόσο καιρό τώρα και μετά από τόσες συσκέψεις ς και παρασυσκέψεις…όχι απλά δεν γίνονται έλεγχοι απ’ τα ΚΕΛΑΥΕ αλλά ούτε συνεννοούνται μεταξύ τους οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης με τις υπηρεσίες της στην Ξάνθη για το ποιοι είναι αρμόδιοι. Ορίζει υπεύθυνο για την Ξάνθη η Αποκεντρωμένη και ο εδώ υπάλληλος …δεν το γνωρίζει!  Το απόλυτο αλαλούμ δηλαδή…Και για να τα πούμε όλα, τα ΚΕΛΑΥΕ απαρτίζονται από δημόσιους υπαλλήλους όμως δεν προβλέπεται έξτρα κονδύλι για τη συμμετοχή τους στο ελεγκτικό όργανο. Κα σιγά δηλαδή ο δημόσιος υπάλληλος μην αφήσει τη ζεστασιά του γραφείου να τρέχει στα βουνά και στα λαγκάδια για να πιάνει τους βούλγαρους χωρίς να πάρει τίποτε έξτρα! Έτσι λειτουργεί η δημόσια διοίκηση!!!

Μ.Ξ.

 

Καλά τα λόγια αλλά …

Σ’ ότι αφορά την απόφαση του Επιμελητηρίου να κλείσουν το δρόμο προς την Βουλγαρία κάποιες μέρες του Καρναβαλιού. Το σκέφτηκαν καλά; Και άντε και μαζεύουν κάποιους και κλείνουν το δρόμο, για να εμποδίσουν τους παρεμπόρους. Και που θα το ξέρουν ότι όλοι αυτοί που έρχονται όλοι είναι παρέμποροι; Το γράφουν στο κούτελο; Δεν μπορεί δηλαδή κάποιοι να έρχονται για το Καρναβάλι; Τι θα κάνουν δηλαδή;  Θα ψάχνουν τα’ αυτοκίνητα; Και με ποιο δικαίωμα; Άσε που μπορούν να βρουν και τον μπελά τους και να μας κόψουν κανένα τσεκ από την Ε.Ε. Καλά τα λόγια αλλά υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες επί του πρακτέου…Εκτός βέβαια αν γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους!

Μ.Ξ.

Χαρά στην υπομονή τους!!!

«Κόλλησε» η υπόθεση ΔΕΡΑΣ στο νόμο Μπιρμπίλη για τις «γαίες υψηλής παραγωγικότητας» και αναζητείται επειγόντως επιτροπή να την αποχαρακτηρίσει…Όμως η αρμόδια επιτροπή (ΝΕΧΟΠ) ήταν νομαρχιακή και επί Καλλικράτη έληξε η θητεία της και έκτοτε δεν ανασυστάθηκε. Άντε τώρα να περιμένουν οι 93 επαγγελματίες του ΔΕΡΑΣ να επανασυσταθεί και να κάνει τον αποχαρακτηρισμό και ποιος ξέρει μετά τι θα τους ζητήσουν…Στο τέλος θα απηυδήσουν και θα τα παρατήσουν…Δεν είναι και η πρώτη φορά που επενδυτικές προσπάθειες σταματούν γιατί συνθλίβονται από την γραφειοκρατία και την αναποτελεσματικότητα της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης.

Τι να πει κανείς …7 χρόνια πάει αυτή η υπόθεση! Χαρά στην υπομονή τους!!!

Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…