Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Τι θα γίνει επιτέλους με την Αναπτυξιακή;

Τι θα γίνει επιτέλους με την Αναπτυξιακή;

0
anaptixiaki-empros

«Σέρνεται» ένα χρόνο το θέμα και ακόμη ούτε μπρος ούτε πίσω κάνουν οι μέτοχοι

«Πέταξε» και το Leader Αλιείας …Στο μεταξύ «τρέχουν οι μισθοί οι ασφαλιστικές εισφορές και τα ενοίκια

«Βουλιάζει» στο τέλμα της αδιαφορίας η Αναπτυξιακή αφού τόσο καιρό τώρα οι μέτοχοι δεν κάνουν ούτε μπρος ούτε πίσω…Δεν αποφασίζουν να την οδηγήσουν σε εκκαθάριση ούτε όμως να την κρατήσουν εκλέγοντας νέα διοίκηση και κάνοντας μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Έτσι παραμένει σε μια ιδιότυπη κατάσταση μεταξύ «φθοράς και αφθαρσίας»… και αυτό που γίνεται ολοφάνερο είναι ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για να συνεχίσει να υφίσταται η Αναπτυξιακή και αυτό επιβεβαιώνεται και από τη δημιουργία της ΕΠΑ Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ η οποία μάλιστα εισέρχεται στη διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (θέμα 20ο στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ξάνθης για τη συμμετοχή του Δ. Ξάνθης).

Ούτε μπρος ούτε πίσω…
Μετά το πρόσφατο «ναυάγιο» της εκταμίευσης των 88.000 ευρώ από πρόγραμμα που υλοποίησε το ΚΕΚ της Αναπτυξιακής στην υπόθεση δεν υπάρχουν άλλες εξελίξεις. Δόθηκε μια αόριστη υπόσχεση ότι τα χρήματα θα δοθούν από εθνικούς πόρους αφού πρώτα…άφησαν να χαθούν οι κοινοτικοί και έκτοτε ουδέν… Αλλά και μετά αυτή την πρωτοβουλία που ανέλαβε του ΕΒΕ Ξάνθης, έκτοτε ουδείς δείχνει να ενδιαφέρεται για το τι μέλλει γενέσθαι. Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι δεν εργάζονται γιατί δεν έχουν αντικείμενο να εργαστούν , οι μισθοί τους όμως «τρέχουν» ενώ παραμένουν 2,5 χρόνια απλήρωτοι και έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Επίσης «τρέχουν» και οι ασφαλιστικές εισφορές αλλά και τα νοίκια που έχουν βεβαιωθεί στην Εφορία και όλα αυτά διογκώνουν ακόμη περισσότερο τα χρέη της εταιρείας. Το Leader Αλιείας ύψους 5 εκ., ευρώ που θα απέφερε 450.000 ευρώ στην Αναπτυξιακή «πέταξε» αφού εξέπνευσε στις 20 Ιανουαρίου η προθεσμία να καταθέσουν τα δικαιολογητικά. Παρόλα αυτά κανείς απ’ τους μετόχους  δεν δείχνει να νοιάζεται…ενώ δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται και για πλήρη ενδελεχή οικονομικό έλεγχο των πεπραγμένων της τελευταίας διοίκησης, κάτι που είχαν αφήσει να εννοηθεί στην συνεδρίαση της 30/6/2011 όταν παραιτήθηκε η διοίκηση και ο πρόεδρος κ. Πασχάλης Λύρατζης.   
Και τα ερωτήματα είναι: Για ποιο λόγο «σέρνεται» τόσο καιρό η υπόθεση Αναπτυξιακή; Φταίνε οι μέτοχοι που δεν αποφασίζουν ή κρύβεται κάτι άλλο  πίσω απ’ όλο αυτό και κάποιοι επιχειρούν να «μπλοκάρουν» τις διαδικασίες ώστε να πέσει άπλετο φως πάνω στην υπόθεση επειδή έχουν συμφέρον κάτι να κρύψουν;


Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…