Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πρωτοβουλία Παπαχρόνη για τη νέα εποχή στο Γηροκομείο

Πρωτοβουλία Παπαχρόνη για τη νέα εποχή στο Γηροκομείο

0
girokomio-empros

Ομάδα 12 συμπολιτών από το χώρο του εθελοντισμού ζητούν να αναλάβουν τη νέα διοίκηση

Αποχωρεί η Βιβή Στυλιανίδου μετά από 45 χρόνια προσφοράς στο Γηροκομείο. Εκλογές στις 5 Φεβρουαρίου

Την πρόθεσή τους να τεθούν στην κρίση του Σωματείου του Γηροκομείου και του συνόλου της τοπικής κοινωνίας ως διάδοχο σχήμα μετά τη γνωστοποίηση της αποχώρησης της Βιβής Στυλιανίδου από την διοίκηση του Γηροκομείου της Ξάνθης, δημοσιοποιούν 12 συμπολίτες, νέοι στην πλειονότητά τους, ενεργοί στο χώρο του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς, από διάφορους φορείς και θέσεις. Στο «τιμόνι» της πρωτοβουλίας βρίσκεται ο Γιάννης Παπαχρόνης, πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών- Αιμοδοτών «η Αγάπη», ο οποίος δημιούργησε ένα δίκτυο επαφών μεταξύ των ανθρώπων που εκδήλωσαν την επιθυμία να στηρίξουν το Γηροκομείο και να θέσουν τη λειτουργία του σε μία νέα βάση, ώστε να διασφαλιστεί η ύπαρξη του στην πόλη, παρά τη γενικότερη οικονομική κρίση, αλλά και τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει με εντεινόμενο ρυθμό το τελευταίο διάστημα η εν λόγω κοινωνική δομή.

12 ενεργοί εθελοντές «μπαίνουν μπροστά» για τη διάσωση του Γηροκομείου
Την επιστολή υπογράφουν 12 συμπολίτες, γνωστοί και ενεργοί από το χώρο του εθελοντισμού και της προσφοράς, με κοινωνική δράση στην πόλη, με ευαισθησία, αλλά και συνειδητοποίηση της δυσχερούς θέσης στην οποία έχει περιέλθει το Γηροκομείο. Συντονιστές της προσπάθειας έχουν αναδειχθεί ο Γιάννης Παπαχρόνης και ο Χαράλαμπος Νασσόπουλος, πρώην περιφερειακός έφορος προσκόπων Ξάνθης, δύο νέοι άνθρωποι που μέσω της κοινωνικής τους δράσης έχουν καταθέσει εδώ και χρόνια τα διαπιστευτήριά τους. Η εν λόγω πρωτοβουλία προέκυψε μέσα από διαδικασία επαφών και διαβουλεύσεων για μακρύ χρονικό διάστημα και ουσιαστικά πρόκειται για ένα κοινό, δύσκολο, εγχείρημα, μετά τη συνεργασία που είχαν σε άλλες κοινωνικές δράσεις. Την προσπάθεια στηρίζουν και άλλοι κοινωνικοί φορείς, οι οποίοι επέλεξαν να μην μπουν «στην πρώτη γραμμή», αλλά να συνδράμουν με κάθε άλλο δυνατό τρόπο.
Την επιστολή υπογράφουν οι:
Παπαχρόνης Ιωάννης, λογιστής, υπάλληλος Δ.Π.Θ., Πρόεδρος Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ», Αναστασιάδου Αναστασία (Νατάσα), ξενοδόχος , Πρόεδρος Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ξάνθης, Αντωνιάδου Σταυρούλα (Βούλα), έμπορος, μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Χωρίς Σύνορα, Γάντζος Πατροκλος, επιχειρηματίας, διαχειριστής φαρμακευτικής επιχείρησης, Γκούλη Αικατερίνη, ιδιωτικός υπάλληλος, Καραλευθέρη Μαρία, γενικός ιατρός, διευθύντρια Κέντρου Υγείας Εχίνου, Νασσόπουλος Χαράλαμπος, βοηθός λογιστή, τέως Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Ξάνθης, Παπαευστρατίου Γεώργιος, συνταξιούχος, Β΄ Αντιπρόεδρος  Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν.Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ», Παρχαρίδου Ερσαϊα (Έρση), πολιτικός επιστήμονας, ελεύθερος επαγγελματίας, Παρχαρίδου Μαρία, συνταξιούχος εφοριακός, Σταματιάδης Σταμάτης, πραγματογνώμων ζημιών, τέως Πρόεδρος Ροταριανού Ομίλου Ξάνθης, Συμεωνίδου Καλλιόπη (Πόπη), δικηγόρος, μέλος Δ.Σ. Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης

Προτάσσουν ισχυρή θέληση και ανιδιοτελή προσφορά
Στην επιστολή τους οι υπογράφοντες αναφέρονται στην παρούσα κατάσταση και τις δυσκολίες του Γηροκομείου, παράλληλα με την ευαισθησία που επέδειξαν για τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας οι προηγούμενες διοικήσεις. Ξεκαθαρίζουν ότι δεν επικεντρώνονται ούτε ασχολούνται με την απόδοση ευθυνών, αλλά προτάσσουν τη σημασία της συνέχισης λειτουργίας του Γηροκομείου και ζητούν από αυτούς που έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν να τους εμπιστευτούν τη διοίκηση του ιδρύματος για την επόμενη θητεία των τριών ετών.
Σημειώνεται ότι, δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν μόνο τα 500 περίπου μέλη του Σωματείου του Γηροκομείου «Άγιος Βασίλειος» και όχι τα μέλη του νεοϊδρυθέντος Συλλόγου Φίλων Γηροκομείου Ξάνθης.


Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…