Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2023

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2023

0

Στοιχηματικές για τις εκλογές
Παρούσες οι στοιχηματικές εταιρείες και σ’ αυτές τις εκλογές της Κυριακής. Τα ποσοστά τους για ποντάρισμα των παικτών είναι τα παρακάτω:
Για την Περιφέρεια
Χρήστος Μέτιος 1,08
Χριστ. Τοψίδης 6,50
Για τους δήμους που πάνε δεύτερη Κυριακή
Δήμος Ξάνθης
Μανώλης Τσέπελης 1,14
Στράτος Κοντός 4,80
Δήμος Αλεξανδρούπολης
Σταύρος Σταυράκογλου 1,47
Γιάννης Ζαμπούκης 2,50
Δήμος Καβάλας
Θεόδωρος Μουριάδης 1,16
Μάκης Παπαδόπουλος 4,50
Δήμος Δράμας
Γιώργος Παπαδόπουλος 1,40
Κυριάκος Χαρακίδης 2,70
Δήμος Ορεστιάδας
Βασίλης Μαυρίδης 1,35
Διαμαντής Παπαδόπουλος 2,90
Και μια διευκρίνηση για όσους δεν γνωρίζουν. Λοιπόν, ας πάρουμε τον δήμο Ξάνθης.
Στον Μανώλη Τσέπελη δίνει μεγαλύτερη πιθανότητα εκλογής, γι’ αυτό και δίνει ως κέρδος σ’ αυτόν που θα ποντάρει στη νίκη του, μικρό ποσοστό κέρδους.
Όσο μεγαλώνει το ποσοστό π.χ. του Κοντού στο 4,80, εάν κερδίσει ο Κοντός, πράγμα που έχει τις λιγότερες πιθανότητες κατά πολύ, τότε όσοι πόνταραν στην εκλογή Κοντού θα πάρουν μεγαλύτερο κέρδος.
Η λογική όμως οδηγεί στο σίγουρο ποντάρισμα για το νικητή έστω με μικρό οικονομικό  κέρδος.
Γ.Δ.


Στην Ξάνθη ο Κώστας Καραμανλής
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εθεάθη χθες στην Ξάνθη συνοδευόμενος από τον πρώην υπουργό Αλέκο Κοντό. Σίγουρα δεν είναι μια τυχαία επίσκεψη παραμονές εκλογών αλλά μια επίσκεψη που δηλώνει ευθέως στήριξη στον υποψήφιο Στράτο Κοντό.
Ο κ. Καραμανλής έχει υποστηριχτές στην Ξάνθη και προφανώς η παρουσία του αποκτά άλλο νόημα. Σ’ αυτές στις εκλογές στην Ξάνθη δεν αναμετρώνται απλά Μανώλης Τσέπελης με Στράτο Κοντό αλλά και δύο «φυλές» τη ΝΔ, οι Μητσοτακικοί  με τους Καραμανλικούς.
Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα υπερισχύσει.
Μ.Ξ.


Αχ Μπάμπη, Μπάμπη
Δεν το περίμενα από τον Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, Μπάμπη για τους φίλους του, ότι θα προχωρήσει σ’ αυτήν την ενέργεια. Πίστευα πως για λόγους υστεροφημίας θα διατηρούσε τουλάχιστον τα προσχήματα από σεβασμό και στην ιδιότητά του.
Έκανα λάθος. Πληροφορήθηκα λοιπόν από συμπολίτη, υποψήφιος του συνδυασμού του, ο οποίος δέχτηκε τηλεφώνημα από τον ίδιο τον Δημαρχόπουλο, με περιεχόμενο να ψηφίσει την Κυριακή τον Στράτο Κοντό.
Αντιλαμβάνομαι ότι το όφειλε. Όμως η αντίδραση του υποψηφίου που του απάντησε κατάλληλα, πιστεύω να τον προβλημάτισε και να έβγαλε τα συμπεράσματά του.
-Λυπηρό τέλος.
Γ.Δ.


Ακολουθεί σιωπή
Αργές, χρονοβόρες οι διαδικασίες των ερευνών από την ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό κυκλωμάτων εμπρηστών. Το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις πυρκαγιές μικρές ή μεγάλες.
Ποτέ δεν μαθαίνει η κοινή γνώμη το περιεχόμενο, το συμπέρασμα ερευνών από Πυροσβεστική, Δασαρχεία, ΕΛ.ΑΣ. Άκρα του τάφου σιωπή. Μια τακτική που δημιουργεί απορίες. Γιατί να μην γίνεται γνωστή η αιτία, το αποτέλεσμα των ερευνών;
Εξετάζονται αρκετοί, όμως το δια ταύτα, δεν γίνεται γνωστό.
Συνήθως μετά από πυρκαγιά, θυμόμαστε την προηγούμενη για την οποία τίποτε δεν έγινε γνωστό. Δράστης και αιτία, μένουν άγνωστοι.
Γ.Δ.


Καλώς ορίσατε Κυρία!
Χαιρετίζουμε την άφιξη και ανάληψη των καθηκόντων της στην κυρία Βάλια Πενταρβάνη, ως επικεφαλής του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών στην πόλη μας.
Η νέα υπεύθυνη πριν την ανάληψη των νέων καθηκόντων της υπηρετούσε στο γραφείο εξωτερικών υποθέσεων της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Ευχόμαστε κι ελπίζουμε ότι η κυρία Πενταρβάνη θα δώσει έναν άλλο εξωστρεφή αέρα στην υπηρεσία, θ’ αναδείξει τον ρόλο και την αποστολή της και γενικά θα κάνει αισθητή την παρουσία της.
Οι πρώτες πληροφορίες της εφημερίδας μας είναι θετικές γι’ αυτήν και αναμένουμε την επίσκεψή της.
Καλώς όρισε λοιπόν στην Θράκη, στην Ξάνθη, και «ες αύριον τα σπουδαία».
Γ.Δ.


Άγνωστος ήρθε, άγνωστος έφυγε
Οφειλόμενα λίγα λόγια για τον πρώην υπεύθυνο του γραφείου του υπουργείου Εξωτερικών.
Λοιπόν, για την ιστορία. Ο απομακρυνθείς πλέον υπάλληλος ονομαζόταν Ιωάννης Πυργάκης. Ήρθε στην Ξάνθη τον Σεπτέμβριο του 2022 και αντικαταστάθηκε τον ίδιο μήνα του 2023.
Ο Πυργάκης ήρθε εδώ ως άγνωστος και παρέμεινε ένας άγνωστος.
Μάλιστα είχε αποκρύψει ακόμη και την άφιξή του. Ήταν εδώ μέρες και προς τα έξω υποχρέωσε τους υπαλλήλους να λένε ότι δεν έχει έρθει ο αντικαταστάτης του Τέγου!
Τέλος πάντων, από το υπουργείο κατάλαβαν πως η επιλογή τους ήταν λανθασμένη και τον αντικατέστησαν γρήγορα πριν η ζημιά γίνει μεγαλύτερη. Ο άνθρωπος μάλλον επιθυμούσε να φύγει.
Ευτυχώς η αντικαταστάτριά του όπως μάθαμε, ήρθε για να μείνει.
Γ.Δ.


Υπενθύμιση
Και μια μικρή υπενθύμιση. Την Κυριακή στην επαναληπτική ψηφοφορία δεν βάζουμε σταυρούς. Ούτε στο ψηφοδέλτιο των δήμων, ούτε στο ψηφοδέλτιο της περιφέρειας.
Γι’ αυτό, πετάξτε τα προηγούμενα ψηφοδέλτια που υπάρχουν στο σπίτι.
Πάντως στο παραβάν, στυλό δεν θα υπάρχουν, κι αυτό βοηθάει στην μη σταύρωση.
Και κάτι ακόμη. Τα αποτελέσματα αυτής της δεύτερης αναμέτρησης θα βγουν νωρίς διότι η διαδικασία θα είναι σύντομη· χωρίς τη σταυροδοσία.
Θα καταμετρηθούν μόνον τα ψηφοδέλτια τα οποία δυστυχώς θα είναι λιγότερα εξαιτίας της φυσιολογικής αποχής.
-Καλό βόλι (που λέγαν οι αγωνιστές του 1821 όταν πηγαίναν στις μάχες) και με τη Νίκη.
Γ.Δ.


Ένταση στο Δροσερό
Τεταμένο είναι το κλίμα αυτές τις μέρες και αναμένεται να ενταθεί περισσότερο μέχρι τις εκλογές. Επίκεντρο της έντασης το Δροσερό όπου έγιναν και επεισόδια και  συνεχώς έχουμε διαπληκτισμούς μεταξύ κατοίκων που υποστηρίζουν διαφορετικούς υποψηφίους δημάρχους. Η Αστυνομία έχει  λάβει έκτακτα μέτρα με αύξηση των περιπολιών. Πρέπει  να επικρατήσει  η σύνεση και οι υποψήφιοι με κανένα τρόπο να μην δυναμιτίζουν το κλίμα.
Πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτή η ιστορία που επαναλαμβάνεται κάθε που έχουμε εκλογές στο Δροσερό. Δεν τιμά τον δήμο μας. Δεν τιμά την πόλη μας. Δεν τιμά εμάς τους ίδιους.
Μ.Ξ.


Έχει σημασία ποιος τα λέει
Η σκηνή γνωστή, διασώθηκε και από τότε έμεινε. Συνέβη το γεγονός στη βουλή. Στο βήμα ο Γεώργιος Παπανδρέου και από κάτω ένας βουλευτής της ΕΡΕ, φώναζε, μιλούσε δυνατά για να εκνευρίσει τον Γέρο της Δημοκρατίας.
Κάποια στιγμή σταματάει ο Παπανδρέου την ομιλία και ρωτάει «Ποιος φωνάζει;» και ο φωνακλάς βουλευτής πετάγεται και λέει «Εγώ, εγώ», και ο ετοιμόλογος πολιτικός του λέει «Α, εσύ, καλά, δεν έχει σημασία».
Όσο για τον βουλευτή, να άνοιγε η γη να τον κρύψει από τη ντροπή.
Τι συμπέρασμα βγαίνει λοιπόν; Ότι δεν έχει αξία, δεν έχει κύρος, δεν είναι σοβαρό και δεν λαμβάνεται υπόψιν αυτό που λέγεται όταν αυτός που τα λέει είναι αναξιόπιστος.
Ποιος τα είπε; Ο «Χ». Άρα δεν έχει σημασία. Δεν είναι σοβαρός άνθρωπος, δεν είναι αξιόπιστος, είναι λαμόγιο και τα λόγια του είναι ψεύτικα, κρύβουν προσωπικό συμφέρον και τοξικότητα. Άρα πρόκειται για λόγια χωρίς αξία. Είναι για τα σκουπίδια.
Γ.Δ.


Ραντεβού στις κάλπες
Άμεση μορφή δημοκρατίας; Όλοι στις κάλπες.
Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι προς όφελος της δημοκρατίας. Και μάλιστα της άμεσης μορφής. Γι’ αυτό θα πρέπει αύριο Κυριακή να πάμε οι περισσότεροι να ψηφίσουμε.
Στην πράξη, λοιπόν, συμμετοχή στις κάλπες, για ν’ αποδείξουμε ότι είμαστε υπεύθυνοι πολίτες με έργα, όχι με λόγια και κριτική στα καφέ.
Δε λέω, χρειάζεται, είναι απαραίτητη η κριτική. Όταν όμως είσαι υπεύθυνος πολίτης, συμμέτοχος και αποφασίζεις για το μέλλον του δήμου σου ασκώντας το δικαίωμα αλλά και την επιλογή αυτού που θέλεις να διοικήσει τον δήμο, την περιφέρεια.
Αύριο Κυριακή λοιπόν, η ευθύνη μας μεταφράζεται σε παρουσία στο εκλογικό κέντρο.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…