Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Και πάλι πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ στους δασκάλους

Και πάλι πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ στους δασκάλους

0

Διατηρεί για μια ακόμη χρονιά τοπροβάδισμά της στο Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης η ΔΑΚΕ, μετά τιςαρχαιρεσίες πουπραγματοποιήθηκαν στις 30 Νοεμβρίου για την ανάδειξη των μελών τουΔιοικητικούΣυμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής. Η ΔΑΚΕ διατηρεί 3 έδρες στο ΔΣκαι τις2 έδρες που είχε διατηρεί και η Αυτόνομη Παρέμβαση. Η ΠΑΣΚ χάνει μία(από τις 2έδρες) που είχε πέρυσι, την οποία καταλαμβάνει φέτος η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ- Σ,δύναμη τουΠΑΜΕ, η οποία και συμμετέχει για πρώτη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Η φετινή συμμετοχή στις εκλογέςήταν σημαντικά μικρότερη σε σχέση με πέρυσι και σε αυτό συντέλεσε, όπωςδείχνουν τα αποτελέσματα, η αξιοσημείωτη αποχή από τα μέλη της ΠΑΣΚ, ηοποίαείχε διαρροή 60 ψήφων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η παράταξη του ΠΑΜΕ,κερδίζοντας μόλις 2 ψήφους επιπλέον να επιτύχει την κατάληψη της μίαςέδρας πουδιατηρούσε η ΠΑΣΚ. Σύμφωνα με τον αναλυτικό- συγκριτικό πίνακα πουδημοσιοποίησαν η ΔΑΚΕ και το ΠΑΜΕ, σημαντικά μικρότερος ήταν φέτος καιοαριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων, αφού σε σχέση με τα περσινά 969, φέτοςήτανμόλις 623. Αναλυτικά, φέτος συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία 685δάσκαλοι,σε αντίθεση με τους 769 της περσινής χρονιάς.
 
Η ΔΑΚΕ ευχαριστεί για τηστήριξη
Με ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ τηςΠεριφερειακής Ενότητας Ξάνθης ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς πουστήριξαν τησυνδικαλιστική παράταξη και την ανέδειξαν πρώτη δύναμη στις εκλογές γιατο νέοΔιοικητικό Συμβούλιο και την Ελεγκτική Επιτροπή  τουσυλλόγου μας.Σημειώνει ότι: «η παράταξη μας, σταθερά στο δρόμο της ενότητας, τουαγώνα καιτης αντίστασης, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα θα συνεχίσει αταλάντευτα να αγωνίζεται ενάντια στιςαντιεκπαιδευτικέςκαι αντιλαϊκές πολιτικές προασπίζοντας τη δημόσια εκπαίδευση και τονΈλληναεκπαιδευτικό».
 
Οργανώνει δράσεις αντίστασηςτο ΠΑΜΕ
Η επιτροπή εκπαιδευτικών Ν.Ξάνθης του ΠΑΜΕ ευχαριστεί με τη σειρά τους εκπαιδευτικούς τηςΠρωτοβάθμιαςΕκπαίδευσης που στηρίξανε το ψηφοδέλτιο της ΕΣΑΚ ΔΕΕ – Σ στις εκλογές.τουΔιδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης.
Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι:«οι ανάγκες της εποχής για συνδικάτα όπλα των εργαζομένων στα χειρότεραπουείναι μπροστά απαιτούν ωστόσο ριζική ανατροπή των συσχετισμών σταπρωτοβάθμιασωματεία, μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις συλλογικές διαδικασίες,κάτιπου δεν εκφράστηκε στην τακτική γενική συνέλευση. Θετικό στοιχείο ηομόφωνηυιοθέτηση ψηφισμάτων ταξικής αλληλεγγύης στους εργαζόμενους τουιδιωτικού τομέατου νομού και ηθικής και υλικής ενίσχυσης των απεργών χαλυβουργών τηςΕλευσίναςπου για 30 μέρες συνεχίζουν τον σκληρό απεργιακό τους αγώνα. Το νέοΔ.Σ. πρέπειάμεσα να υλοποιήσει την απόφαση της Γ.Σ. για υλική στήριξη των απεργώνχαλυβουργών» και παραθέτει τις προτεραιότητες των δυνάμεων του ΠΑΜΕ τιςοποίεςθα προωθήσει εντός και εκτός ΔΣ και οι οποίες σχετίζονται με τη στήριξητωνοικογενειών των μαθητών, αλλά και της λειτοργίας των σχολικών μονάδων.
 
 

  2011
 
2010
 
Ποσοστά
 
έδρες
 
ψήφισαν
 
685(-84)
 
769
 
   
Άκυρα/λευκά
 
15/47
 
21/52 
 
   
έγκυρα
 
623(-66)
 
696
 
   
ΔΑΚΕ
 
267(-14)
 
281
 
42,8%  (+2,5%)
 
3έδρες (3)
 
Αυτόνομηπαρέμβαση
 
175(-1)
 
176
 
28,2%(+2,5%)
 
2έδρες (2)
 
ΠΑΣΚ
 
118(-60)
 
178
 
18,9%(-6,5%)
 
1έδρα (2)  -1
 
ΕΣΑΚΔΕΕ –Σ (ΠΑΜΕ)
 
63(+2)
 
61
 
10,1%(+1,5%)
 
1έδρα (0) +1
 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…