Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Χωρίς αυτοδυναμία οι εκλογές στο ΕΒΕ

Χωρίς αυτοδυναμία οι εκλογές στο ΕΒΕ

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Δεν αναδεικνύουν αυτοδύναμο συνδυασμό οι εκλογές του ΕπιμελητηρίουΞάνθης που πραγματοποιήθηκαν Κυριακή 4 και Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου.
Την πρώτη μέρα της εκλογικής διαδικασίας ήταν υποτονική η συμμετοχήμε αποτέλεσμα οι προσδοκίες για την επόμενη ημέρα να είναι εξαιρετικάεπιφυλακτικές. Ωστόσο, τη Δευτέρα από το πρωί σχηματίστηκε ουρά στοΕΒΕ, ηοποία ξεκινούσε από την είσοδο του ισογείου και κατέληγε στο γραφείο,όπουπραγματοποιούνταν η εκλογική διαδικασία. Περισσότερα από 1.000 άτομαψήφισαν τηΔευτέρα και με απόφαση της Προέδρου της Εκλογικής Επιτροπής δόθηκε 1.30ώραπαράταση, προκειμένου να προλάβουν όλοι να ψηφίσουν. Μάλιστα, αρκετοίήταναυτοί, σύμφωνα με τις εντυπώσεις των παρευρισκόμενων υποψηφίων, οιοποίοι δενπερίμεναν στην ουρά και έφυγαν χωρίς να ψηφίσουν. Συνολικά ψήφισανπερίπου1.800 άτομα από τις 4.600 επιχειρήσεις με τακτοποιημένες οικονομικέςυποχρεώσεις στο Επιμελητήριο Ξάνθης (δηλαδή περίπου 5.100 ψηφοφόροι).
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 4.30 μ.μ. το απόγευμα της Δευτέραςκαι η καταμέτρηση ξεκίνησε με αρκετή καθυστέρηση.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, στο Εμπορικό Τμήμα ψήφισαν 607 άτομα,στο Μεταποιητικό 593 και στο Υπηρεσιών 497.
 
Οριακά μπροστά ο Σωτήρης Τσιακίρογλου στο μεταποιητικό
Με το μεταποιητικό τμήμα ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων. Τααποτελέσματα βγήκαν στις 9 το βράδυ και η διαδικασία συνεχίστηκε με τοτμήματων υπηρεσιών, με την αγωνία να φαίνεται ότι θα παραταθεί μέχρι αργά τηνύχτα.Στήθος με στήθος αναδείχθηκε η αναμέτρηση μεταξύ Τσιακίρογλου καιΜωραΐτη στοπρώτο τμήμα που καταμετρήθηκε, αφού η διαφορά τους ήταν πέντε ψήφοι μεπροβάδισμα του Σωτήρη Τσιακίρογλου. Αναλυτικά ο συνδυασμός Τσιακίρογλουέλαβε214 ψήφους, του Μωραΐτη 209 και του Αθανασιάδη 163.
Το «Ε» φιλοξενεί στο αυριανό φύλλο την ανάδειξη του πλειοψηφήσαντοςσυνδυασμού, όλες τις ψήφους των υποψηφίων, καθώς και τα παραλειπόμενατωνεκλογών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…