Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Σφοδρή σύγκρουση γιατρών με το υπουργείο τους

Σφοδρή σύγκρουση γιατρών με το υπουργείο τους

0

Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση και του υπουργείουυγείαςαποτελεί η ανακοίνωση των νοσοκομειακών γιατρών Θράκης, οι οποίοικαταγγέλλουνότι το νέο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει διαρθρωτικές αλλαγές στο ΕΣΥενισχύειιδιωτικοποιήσεις, μίζες και επιβάλλει ένα σύστημα αυταρχισμού σταδημόσιανοσοκομεία. Ενημερώνουν παράλληλα ότι συμμετέχουν στις κινητοποιήσειςτης ΟΕΝΓΕζητώντας άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου. Επίθεση ασκούν και κατά τωνκεντρικώνΜΜΕ με κατηγορίες για λασπολογία.
Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν αναλυτικά:
«Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσε τονομοσχέδιο «Διαρθρωτικές αλλαγές στο Σύστημα Υγείας και άλλεςδιατάξεις», χωρίςπροηγούμενο διάλογο με τους ιατρικούς φορείς, το οποίο εκτός των άλλων:
 1. Παραδίδει τιςπρομήθειες των νοσοκομείων σε ιδιωτικές εταιρείες, με σχεδόνφωτογραφικέςρυθμίσεις. Με αυτόν τον τρόπο αντί να καταργηθούν οι περιβόητες μίζες,δίνεταιη δυνατότητα στους γνωστούς κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, πολλοί απότουςοποίους επί δεκαετίες καταλήστευσαν τα ασφαλιστικά ταμεία μεσκανδαλώδειςσυμβάσεις, να βγάζουν νόμιμο κέρδος και από τις βελόνες. Ενώ δενπροβλέπεταιεφαρμογή πόθεν έσχες για όλους τους νοσοκομειακούς ιατρούς, όπως είναιηπρόταση της ΟΕΝΓΕ, έτσι ώστε να λογοδοτήσουν και να πληρώσουν οιεπίορκοι πουσυμμετείχαν στο party των προμηθειών.
2.Με τις ρυθμίσεις για την πρωτοβάθμια περίθαλψη, αντί να ληφθούνμέτρα για καθολική πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, επιβάλλεται η εργολαβίαιατρικής εργασίας με εταιρείες που θα συνάπτουν συμβάσεις με τα ταμείααπασχολώντας γιατρούς σκλάβους των 500 ευρώ τον μήνα.
 3.Καταργεί τοπολυδιευθυντικό συστήματα στο ΕΣΥ και επαναφέρει το γνωστό αυταρχικόμοντέλοδιεύθυνσης των κλινικών και τμημάτων, που ήταν μια από τις βασικέςαιτίες τηςκακοδαιμονίας του ΕΣΥ
 4.Δεν λαμβάνει καμίαουσιαστική μέριμνα για την εξασφάλιση προσβάσιμης και ποιοτικήςΔευτεροβάθμιαςκαι Τριτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους πολίτες της χώρας.
 5.Δεν λαμβάνει καμιάπρόνοια για την συλλογή και επεξεργασία δεδομένων σχετικά με τιςανάγκες σευπηρεσίες υγείας ανά υγειονομική περιφέρεια και την ποιότητα υπηρεσιώνυγείαςπου παρέχεται στους πολίτες ώστε να είναι δυνατή η λήψη αποφάσεων γιατονσχεδιασμό των υπηρεσιών υγείας και την βελτίωση τους ανάλογα με τηςανάγκες τωνπολιτών. Είναι προφανές ότι οι «σοφοί» που θα πάρουν τις αποφάσεις δενχρειάζονται τέτοιου είδους δεδομένα, αυτοί ξέρουν!!!
 6.H εφαρμογή τουπεριορισμού προσλήψεων με τον κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσειςθαοδηγήσει σε κλείσιμο πολλές κλινικές Νοσοκομείων και Κέντρα Υγείας τηςΠεριφερείας μας.
 Για τους παραπάνωλόγους
1.Ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου , να σταματήσει η περαιτέρωιδιωτικοποίηση της υγείας
2.Συμπαραστεκόμαστε στην κατάληψη του υπουργείου Υγείας
3.Συμμετέχουμε στην απεργία διαρκείας της ΟΕΝΓΕ με όλουςτους ιατρικούς φορείς της χωράς.
 ΥΓ. Πολλά μεγάλαμέσαμαζικής ενημέρωσης και οι ειδήμονες δημοσιογράφοι τους, (που έχουνάποψηεμπειρογνώμονα για όλους τους τομείς του επιστητού) λασπολογούν τονιατρικόκόσμο και τις κινητοποιήσεις του. Είναι αυτοί που δε λεν κουβέντα γιατο ότιδεν πλήρωσε κανείς πραγματικά υπεύθυνος (Υπουργοί, Υφυπουργοί, γενικοίγραμματείς)για τις υπέρογκες τιμές με τις οποίες χρεώνονται τα υγειονομικά υλικάστουςΈλληνες ασφαλισμένους και τα ταμεία τους».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…