Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Οδηγίες για εξυπνότερες αγορές σχολικών ειδών

Οδηγίες για εξυπνότερες αγορές σχολικών ειδών

0

Λίγο πριν την επιστροφή στα θρανία στις 11 Σεπτεμβρίου και εν μέσωκαθυστερήσεων στην παροχή των απαραίτητων διδακτικών βιβλίων από τουπουργείοΠαιδείας, που θα μεταφραστεί σε ώρες διδασκαλίας με φωτοτυπίες και DVD, οι γονείςκαλούνται γιαακόμη μία φορά να ανταποκριθούν στα έξοδα της νέας σχολικής χρονιάς.Όπωςαναφέρει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.), τα σχολικά είδηέχουν ένασημαντικό κόστος και πολλές φορές, επιβαρύνουν αρκετά τον οικογενειακόπροϋπολογισμό.
Πέραν του κόστους, το ΚΕ.Π.ΚΑ. τονίζει ότι στην επιλογή των σχολικώνειδών πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και μία άλλη παράμετρος, που είναι ηασφάλειατων σχολικών ειδών και αν αυτά πληρούν τις προϋποθέσεις, που θέτει τοδιδακτικόπροσωπικό, ώστε να γίνεται καλύτερα και ευκολότερα η διεργασία τηςμάθησης, στοσχολείο και στο σπίτι.
Στο πλαίσιο αυτό, παρέχει χρήσιμες συμβουλές για σωστές καιευχάριστες αγορές σχολικών ειδών, που συνοψίζονται στη συζήτηση με τοπαιδί γιατο τι είναι χρήσιμο προς αποφυγή της υπερκατανάλωσης, καθώς και στηντήρηση τουκαταλόγου, που συστήνει το σχολείο με τα απαραίτητα. Όπωςεπισημαίνεται, ηέρευνα αγοράς και η σύγκριση τιμών για το ίδιο είδος είναι απαραίτητη.Αξίζεινα σημειωθεί ότι από έρευνες του ΚΕ.Π.ΚΑ. προκύπτουν συχνά σημαντικέςαποκλίσεις τιμών από κατάστημα σε κατάστημα.
Ιδιαίτερα, σε κάποια προϊόντα, όπως μολύβια, στυλό, γόμες, κ.α.είναι πολλές φορές πιο οικονομικό οι γονείς να αγοράζουν συσκευασίες,πουπεριέχουν παραπάνω από ένα τεμάχιο, αρκεί να είναι σίγουροι ότι θα ταχρησιμοποιηθούν.
Επίσης, το ΚΕ.Π.ΚΑ. υπογραμμίζει ότι πρέπει να αποφεύγεται η αγοράσχολικών ειδών που μοιάζουν με τρόφιμα, καθώς και σχολικών ειδών πουμυρίζουνσαν τρόφιμα (σβήστρες κ.λ.π.). Οι μυρωδιές προέρχονται από χημικέςαρωματικέςουσίες, που, ίσως, αποδειχθούν ακατάλληλες.
“Η ασφάλεια των σχολικών ειδών πρέπει να είναι το κυρίαρχο κριτήριογια την αγορά τους” σημειώνει το ΚΕ.Π.ΚΑ..

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο 40% ανήλθαν οι καισαρικές στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Ελένη Διαφωνίδουelenidfn@yahoo.com Τη θέση του στην καισαρική τομή δίνει με σταθερή α…