Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Ο Στάμος Τριμίντζιος προβληματίζεται και ερωτά:

Ο Στάμος Τριμίντζιος προβληματίζεται και ερωτά:

0

Ερωτήματααλλά και απαντήσεις παράλληλα περιλαμβάνει η ανοιχτή επιστολή τουσυμπολίτη μαςΣτάμου Τριμίντζιου. Που προβληματίζεται μεν ο ίδιος, προβληματίζει όμωςκι εμάςως μέλη της κοινωνίας. Και μας καλεί ν’ απαντήσουμε στο αμείλικτο καισκληρόερώτημα: Τελικά τί θέλουμε να είμαστε; Μια βαλκανική χώρα στην Ευρώπη ήμιαΕυρωπαϊκή χώρα στα Βαλκάνια; Ας διαβαστεί λοιπόν με προσοχή κι αςαπαντήσει οκαθένας με το χέρι στην καρδιά.
 
Το κείμενο τηςεπιστολής
«Πιστεύωότι η συντριπτικήπλειοψηφία του λαού μας θέλει να είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα. Και επειδήθέλουμενα είμαστε στην Ευρώπη, στο ευρώ, στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, δηλαδή σταπλούσιαδημοκρατικά και ανεπτυγμένα κράτη πρέπει να κάνουμε και τις απαραίτητες«θυσίες» για την παραμονή μας σε αυτά.
Δυστυχώςάφρονες πολιτικές τουπαρελθόντος μας οδήγησαν στην υπερχρέωση και όχι απλά στη χρέωση.  Γιατί χρέη έχουν όλα ταανεπτυγμένα δυτικάκράτη και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στη γήρανση των πληθυσμών καιστηνεκτεταμένη κοινωνική προστασία (συντάξεις, δωρεάν παιδεία, δωρεάνυγεία,επιδόματα ανεργίας κ.λπ.). Αυτή την κοινωνική ομπρέλα την θέλουμε; Ανναιπρέπει να προσαρμοστούμε.
Σήμεραζητούμενο είναι ηδημοσιονομική προσαρμογή της χώρας. Δηλαδή σε πρώτη φάση να ξοδεύει τοΚράτοςόσα εισπράττει.  Αυτόόμως δεν γίνεταιγιατί σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης 8μηνου του προϋπολογισμού πουανακοίνωσεη Κυβέρνηση, αντί τα ελλείμματα να μειώνονται αυξάνονται. 
Συγκεκριμένα:
-ΤονΑύγουστο του 2011, τα έσοδαυπολείπονται αυτών του 2009 κατά 650 εκ.ευρώ. Τα έξοδα είναιμεγαλύτερα αυτών του 2009 κατά 800 εκ.ευρώ.
– Τοπρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων είναιπερικοκομμένο πάνω από 4 δις σε σχέση με αυτό του 2009 άρα το έλλειμματου 2011θα ήταν μεγαλύτερο κατά 1,5 δις ευρώ έναντι του 2009 αν το ΠΔΕ ήτανίδιο μεαυτό του 2009. Αυτό οφείλεται στοότι έχει «κάτσει» η οικονομία.
Συνεπώς,
Πέρααπό τα μέτρα δημοσιονομικήςπροσαρμογής πρέπει να πάρουμε μέτρα για την ανάπτυξη και τηναπασχόληση. Γι’αυτό προτείνω την μείωση των υψηλών συντάξεων, ΜΟΝΟΝ στο ποσοστό τους που επιχορηγείται από τηνκρατικό προϋπολογισμό. (Κωδικοί προϋπολογισμού: 2361 & 2343 συνολικού ποσού 1,2 δις ευρώ). Ποιοςσυνταξιούχος δεν θαδεχθεί μείωση της υψηλής σύνταξής του έτσι ώστε αντί να «επιδοτεί» ταάνεργαπαιδιά του, αυτά να μπορούν να βρουν μία δουλειά έτσι ώστε και τηνψυχική τουςυγεία να έχουν αλλά και να νοιώσουν χρήσιμα, αναγκαία και απαραίτητασυνεισφέροντας στο εθνικό εισόδημα.
Ταχρήματα λοιπόν που θα περικοπούνθα χρησιμοποιηθούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για επιδότηση σε ποσοστό 60% νέων πουθέλουν ναδημιουργήσουν επιχείρηση στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα – όχιστοντριτογενή – και θα διατεθούν μόνο για αγορά ζωικού ή φυτικού κεφαλαίου,ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού κ.λπ., πλην κτιριακών εγκαταστάσεων.
Οέλεγχος και η διαχείριση θα πρέπεινα γίνει με διαδικασίες fast – track και υπό την επίβλεψη διακομματικώνεπιτροπών της Βουλής με ενεργό συμμετοχή των βουλευτών. Δηλαδή,προτείνω αντίοι βουλευτές να είναι όλη μέρα στα κανάλια της tv, να τρέχουν σεκαθημερινήβάση για επίλυση προβλημάτων της γραφειοκρατίας έτσι ώστε αφού θα ταγνωρίζουν,άμεσα να προτείνουν στη Βουλή νομοθετικές παρεμβάσεις για την επίλυσήτους.
Η χώραβρίσκεται σε «πόλεμο» γι’αυτό οι λύσεις πρέπει  ναείναι έκτακτεςκαι έξω απ’ την πρακτική που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα.
ΤΟΛΜΗΣΤΕ!»
 
19 Σεπτεμβρίου2011
ΣτάμοςΤριμίντζιος
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…